20 Απρ 2024
READING

Η Ford θα καταργήσει σταδιακά τα βενζινοκίνητα οχήματα στην Ευρώπη

2 MIN READ

Η Ford θα καταργήσει σταδιακά τα βενζινοκίνητα οχήματα στην Ευρώπη

Η Ford θα καταργήσει σταδιακά τα βενζινοκίνητα οχήματα στην Ευρώπη

Η Ford Motor γίνεται μια ακόμη αυτοκινητοβιομηχανία που επιταχύνει τη μετάβασή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανακοινώνοντας ότι το ευρωπαϊκό τμήμα της θα ξεκινήσει σύντομα να καταργεί τα οχήματα με βενζίνη.

Μέχρι το 2026, η εταιρεία θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.Το σχέδιο εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας σταθερών κερδών στην Ευρώπη, όπου η Ford αντιμετωπίζει ανταγωνισμό εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και για να συμμορφώνεται με ολοένα και πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ford και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες κινούνται πιο γρήγορα με τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να επιβάλλει κυρώσεις σε αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν τηρούν όρια στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αναγκάζοντάς τις να πουλήσουν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Ford είπε ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αναμόρφωση του βασικού ευρωπαϊκού εργοστασίου της, στην Κολωνία της Γερμανίας, για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρώτο νέο μοντέλο υποτίθεται ότι θα τεθεί σε παραγωγή το 2023.Παρόλα αυτά τα οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια και όχι με βενζίνη μπορεί τελικά να αποτελέσουν μία εξαιρετικά ισχυρή βιομηχανία, αλλά αυτό είναι σχεδόν απίθανο να πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον καθώς απαιτεί χρόνο.

Έτσι, μπορεί η Tesla πράγματι να πούλησε σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα πέρυσι, αλλά αυτό συνέβη τελικά 11 χρόνια μετά την πώληση του πρώτου της οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι προβλέψεις για την έκρηξη της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων είτε είναι υπερβολικά αισιόδοξες είτε θα πρέπει να περιμένουν λίγο παραπάνω για να πατήσουν σε σταθερό έδαφος.Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι τα αυτοκίνητα του αύριο, αλλά ακόμα βρισκόμαστε στο σήμερα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.