18 Απρ 2024
READING

Η Apple διαθέτει μία πατέντα που βελτιώνει κατά πολύ την χρήση του Apple Pencil 

3 MIN READ

Η Apple διαθέτει μία πατέντα που βελτιώνει κατά πολύ την χρήση του Apple Pencil 

Η Apple διαθέτει μία πατέντα που βελτιώνει κατά πολύ την χρήση του Apple Pencil 

Η Apple διαθέτει τώρα μία πατέντα που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το Apple Pencil . Η συγκεκριμένη πατέντα φέρει τον τίτλο «Multipurpose stylus with exchangeable modules» και ουσιαστικά καλύπτει με ποικίλους τρόπους τις άκρες (ή τις μύτες) που χρησιμοποιούνται στο Apple Pencil . 

Μέχρι τώρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ένας χρήστης του Apple Pencil  θα επιθυμούσε να αλλάξει τη μύτη στη γραφίδα που χρησιμοποιεί. Αφενός, το ψηφιακό μολύβι ενδέχεται να φθαρεί και να χρειαστεί αντικατάσταση και αφετέρου ένας ακόμη λόγος είναι, φυσικά, η λειτουργικότητα του εξαρτήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Apple σχετικά με την πατέντα αυτή, η συγκεκριμένη γραφίδα προσφέρει την δυνατότητα εναλλαξιμότητας διαφόρων αφαιρούμενων εξαρτημάτων, όπως αφαιρούμενα δομικά στοιχεία που καλύπτουν έναν σύνδεσμο για την φόρτιση και την γενική επικοινωνία με τη γραφίδα. 

Τα διάφορα αφαιρούμενα εξαρτήματα προσφέρουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να επιλέξει διάφορες δυνατότητες χρησιμοποιώντας κάθε ένα από αυτά όπως εκείνος επιθυμεί.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ορισμένες από τις αλλαγές που συζητά η Apple αναφορικά με την πατέντα αυτή περιλαμβάνουν πιθανές αλλαγές στο χρώμα, το σχήμα, το πάχος, το μέγεθος και την φωτεινότητα. Ταυτόχρονα, η μύτη της γραφίδας (που φέρει τον τίτλο «end connector») θα μπορεί να αφαιρείται από το κύριο σώμα και θα διαθέτει έναν ορισμένο αριθμό αισθητήρων. Έτσι, ένας αισθητήρας αφής θα ανιχνεύει, για παράδειγμα, πότε η μύτη αγγίζει μια επιφάνεια. Ακόμη, άλλοι αισθητήρες που περιλαμβάνονται στην πατέντα αφορούν σε λειτουργίες σχετικές με τον ήχο, την αφή, το φως κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, πιθανά χαρακτηριστικά που δύνανται να προσαρμοστούν στο εξάρτημα θα μπορούσαν να είναι ένας ανιχνευτής προσανατολισμού, ένα επιταχυνσιόμετρο, μια οθόνη, ένας διακόπτης, ένα επιπλέον κουμπί, ένα ηχείο, μια πυξίδα, ένα μικρόφωνο, ή μια κάμερα.

Επί του παρόντος, η Apple προσφέρει δύο διαφορετικές γενιές του Apple Pencil οι οποίες είναι συμβατές με ορισμένα μοντέλα του iPad. Προφανώς, η επέκταση των δυνατοτήτων του αξεσουάρ θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά κερδοφόρα για την εταιρεία.

Ωστόσο, η ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων είναι αν τελικά η Apple θα προσθέσει την δυνατότητα υποστήριξης των συγκεκριμένων εργαλείων στο iPhone, δεδομένου ότι ήδη το πολυλειτουργικό S Pen της Samsung λειτουργεί τώρα με την οθόνη 6,8 ιντσών του Galaxy S21 Ultra 5G. 

Ενώ υπάρχουν οι φήμες σχετικά με το Apple Pencil που θα συνοδεύει επιτέλους το iPhone κυκλοφορούν για χρόνια, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Ενδεχομένως, μέσα από αυτές τις κινήσεις η Apple προσπαθεί να τιμήσει τη μνήμη του Steve Jobs, του αποθανόντος συνιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, αφού το iPhone πρωτο-κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2007.

Εκείνη την εποχή και προτού η οθόνη αφής γίνει μία συνήθεια, πολλά smartphones κυκλοφορούσαν με μια γραφίδα για να βοηθήσουν τον χρήστη να περιηγηθεί εντός των λειτουργιών τους. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι αυτά τα εργαλεία δεν ήταν τόσο πολυλειτουργικά όσο τα ψηφιακά στυλό είναι σήμερα. 

Βέβαια, ακόμη και σήμερα υπάρχουν ορισμένοι κατασκευαστές που κατασκευάζουν τηλέφωνα σήμερα που έρχονται με γραφίδα. Πιο συγκεκριμένα, ένα δημοφιλές μοντέλο μεσαίας κατηγορίας είναι το LG Stylo το οποίο στις αρχές του τρέχοντος έτους αναμένεται να ξεκινήσει μια έκδοση 5G του τηλεφώνου αυτού. Επιπλέον, κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους η Motorola κυκλοφόρησε το Moto G Stylus.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η Apple διαθέτει τώρα την πατέντα για αυτήν την τεχνολογία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα την χρησιμοποιήσει, αν και εκτιμάται ότι οι επιπλέον δυνατότητες του εργαλείου θα ικανοποιούσαν ιδιαίτερα τους καταναλωτές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.