25 Απρ 2024
READING

Πώς απαντά το Amazon στην ισχυρή ανάπτυξη του Shopify;

3 MIN READ

Πώς απαντά το Amazon στην ισχυρή ανάπτυξη του Shopify;

Πώς απαντά το Amazon στην ισχυρή ανάπτυξη του Shopify;

Το Amazon ολοκλήρωσε μια συμφωνία τον περασμένο μήνα για την εξαγορά του Selz, μίας, δηλαδή, διαδικτυακής πλατφόρμας που βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να λειτουργούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η Selz, η οποία δραστηριοποιείται σε έναν χώρο ανάλογο με αυτόν του Shopify, ιδρύθηκε πριν από επτά χρόνια στην Αυστραλία. Ο Matt Rushe, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανακοίνωσε σε ένα blog της εταιρείας τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία του συμφώνησε να περάσει στην ιδιοκτησία του γίγαντα στον χώρο της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου. Στην συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του Amazon επιβεβαίωσε ότι η εξαγορά είχε ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις αναφορές του CNBC.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε μία ανάρτηση με σκοπό να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας πλέον κάτω από το Amazon. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα για τους πελάτες της εταιρείας αυτή τη στιγμή και για οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει η εταιρεία θα φροντίζει να ενημερώνει άμεσα τους συνεργάτες και τους πελάτες της.

Η εξαγορά της Selz φαίνεται να είναι μια αρκετά καλή και στρατηγική κίνηση για το Amazon, το οποίο εξαρτάται όλο και περισσότερο από άλλες επιχειρήσεις για την διατήρηση των πωλήσεων του σε υψηλά επίπεδα. Πιο αναλυτικά, οι εξωτερικοί συνεργάτες-έμποροι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το ήμισυ των online πωλήσεων του Amazon, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα ρεκόρ των πωλήσεων κατά την περίοδο των διακοπών.

Αναλόγως, το Shopify, το οποίο προσφέρει εργαλεία για τις επιχειρήσεις με σκοπό αυτές να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά καταστήματα, ανέφερε σε σχετική έκθεση ότι η πέτυχε να έχει υπερβολικά καλές αποδόσεις κατά το παρελθόν οικονομικό έτος. 

Μάλιστα, η εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα κυκλοφόρησε στα πρωτοσέλιδα των επιχειρηματικών ειδήσεων όταν υπέγραψε ξεχωριστές συμφωνίες με τη Walmart και το TikTok το 2020 για να εξασφαλίσει στους πελάτες της μεγαλύτερη έκθεση και καλύτερες δυνατότητες προώθησης μέσω της online αγοράς της Walmart από την μία και της εξαιρετικά δημοφιλούς εφαρμογής βίντεο από την άλλη.

Τα στελέχη της Shopify, έχουν παραδοσιακά αποφύγει την αναφορά της εταιρείας ως αντίπαλη του Amazon, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Οι εξωτερικοί συνεργάτες και οι ανεξάρτητες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Shopify σημείωσαν 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια του της Black Friday και της Cyber Monday, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο Amazon.

Το Amazon είχε δημιουργήσει μια εσωτερική ομάδα που ονομάστηκε «Project Santos» για να αναπαράγει μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου του Shopify. Επιπλέον, το Shopify δείχνει να αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς, αφού με βάση τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου και συνολικά τα αποτελέσματα του έτους, τα έσοδα του αυξήθηκαν κατά 94% κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών και 86% για το έτος συνολικά.

Τέλος, στελέχη του Shopify ανέφεραν ότι η κρίση και η πανδημία ώθησαν περισσότερους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να τολμήσουν το ταξίδι τους προς την οικονομική ανεξαρτησία, τον χώρο των απευθείας-άμεσων πωλήσεων και του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Το Shopify φαίνεται ότι ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις ανάγκες κατά την διάρκεια της πανδημίας επειδή ακριβώς επένδυαν για αρκετά χρόνια σε ένα μέλλον που έφτασε νωρίτερα χάρη στην την επιτάχυνση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τέλος, το Shopify  δεσμεύεται να ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειές της για το 2021. Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.