24 Απρ 2024
READING

Η Men’s Wearhouse δημιουργεί καταστήματα με τεχνολογία επόμενης γενιάς

3 MIN READ

Η Men’s Wearhouse δημιουργεί καταστήματα με τεχνολογία επόμενης γενιάς

Η Men’s Wearhouse δημιουργεί καταστήματα με τεχνολογία επόμενης γενιάς

Η Men’s Wearhouse εισήγαγε πρόσφατα τα δύο πρώτα καταστήματα επόμενης γενιάς της εταιρείας που διαθέτουν μια πιο καθορισμένη διάταξη και πλήθος ψηφιακών στοιχείων.

Η δημιουργία αυτών των καταστημάτων έγινε αντιληπτή ως μια αρκετά ευπρόσδεκτη μετατόπιση της στρατηγικής της εταιρείας προς τον ψηφιακό κόσμο. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτή η αλλαγή τοποθετεί πια τις ανάγκες των καταναλωτών στο επίκεντρο του σχεδιασμού και οι επιχειρήσεις οργανώνονται γύρω από πιο ισχυρές αξίες-πέραν της τιμής.

Ένα από τα κυρίαρχα μη τεχνολογικά χαρακτηριστικά αυτών των καταστημάτων είναι ένας χώρος αποθεμάτων που ονομάζεται «The Vault» και είναι ορατός από τον χώρο όπου βρίσκονται οι καταναλωτές. 

Ο χώρος αυτός εξυπηρετεί καθώς μειώνει σημαντικά το απόθεμα που βρίσκεται στον χώρο των πωλήσεων, βελτιώνει την εμπειρία των καταναλωτών, συνεισφέρει στην αισθητική του χώρου και επιτρέπει την αυξημένη οπτική διάδραση των καταναλωτών με τα προϊόντα. Ωστόσο, η παράδοση της αλυσίδας στην διαθεσιμότητα και την προσφορά μεγάλων μεγεθών διατηρήθηκε ως έχει.

Το συγκεκριμένα καταστήματα διαθέτουν ξεχωριστές ζώνες και χώρους για τις ειδικές παραγγελίες, για τις ενοικιάσεις και το παραδοσιακό λιανικό εμπόριο. Μάλιστα, ο τομέας της ενοικίασης θεωρείται ένας πολλά υποσχόμενος τομέας και εξετάζεται το ενδεχόμενο της καλύτερης τοποθέτησης και προβολής του.

Τα σημαντικότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των καταστημάτων είναι τα εξής:

  • Η τεχνολογία που κάνει χρήση των αλγορίθμων της τεχνητής νοημοσύνης όπως είναι το 3DLOOK το οποίο αναλύει δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον πελάτη για να καθορίσουν γρήγορα τα μεγέθη των ενδυμάτων τους με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση με την μικρότερη δυνατή επαφή.
  • Το Digital Shirt Wall το οποίο επιτρέπει στους πελάτες για να κάνουν χρήση μιας οθόνης αφής για να επιλέξουν το επιθυμητό ύφος, το στυλ και το χρώμα από τα υπάρχοντα στο κατάστημα προϊόντα. Οι πελάτες προσθέτουν τα πουκάμισα της επιλογής τους στο virtual fitting room και οι συνεργάτες του καταστήματος φέρνουν τις επιλογές αυτές για να τις δοκιμάσουν.
  • Στο τμήμα των custom made παραγγελιών υπάρχει ένας πίνακας συν-δημιουργίας αφού επιτρέπει στους στυλίστες να αξιοποιούν την τεχνολογία για να συνεργαστούν με τους πελάτες στην δημιουργία των ρούχων. Έτσι, οι σχεδιαστές περιηγούνται με την χρήση των iPads για να επιτρέψουν στους πελάτες τους να απεικονίσουν εκατοντάδες υφάσματα και πολλαπλούς συνδυασμούς στυλ. Παράλληλα, οι συσκευές αυτές προβάλλουν 3D απεικονίσεις σε μία μεγάλη οθόνη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού.

Η Men’s Wearhouse ήταν ένας κλασικός προορισμός για κοστούμια και πλέον όλο και λιγότεροι άνθρωποι αγοράζουν κοστούμια αυτές τις μέρες. Συνεπώς, οι εταιρείες που ασχολούνται με ειδικές και εξατομικευμένες παραγγελίες  πρέπει να αναζητήσουν την καινοτομία και την έμπνευση, ούτως ώστε να προσελκύσουν νεότερους πελάτες. 

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιοι που ήταν περισσότερο σκεπτικοί σχετικά με τις πιθανές θετικές επιπτώσεις αυτού του μοντέλου, καθώς όπως υποστηρίζουν εάν μία εταιρεία έχει βγει από μόλις από την πτώχευση και με περισσότερους οικονομικούς περιορισμούς, θα είναι δύσκολο να ξεδιπλωθεί η ιδέα των καταστημάτων της επόμενης γενιάς αρκετά γρήγορα ώστε να επηρεάσει θετικά την εταιρεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.