19 Απρ 2024
READING

To Facebook πρόκειται να κυκλοφορήσει smartwatch για να μπει σε μια αγορά πάνω από 50 δις. δολάρια

4 MIN READ

To Facebook πρόκειται να κυκλοφορήσει smartwatch για να μπει σε μια αγορά πάνω από 50 δις. δολάρια

To Facebook πρόκειται να κυκλοφορήσει  smartwatch για να μπει σε μια αγορά πάνω από 50 δις. δολάρια

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Facebook  σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό του wearable gadget κατά την διάρκεια του επόμενου έτους και πιο συγκεκριμένα ένα smartwatch που θα προσφέρει δυνατότητες παρακολούθησης της γυμναστικής άσκησης και αποστολής μηνυμάτων χρησιμοποιώντας ταυτοχρόνως τις υπηρεσίες του Facebook και πετυχαίνοντας ένα ισχυρό πλήγμα στο Apple Watch.

Η συγκεκριμένη έκθεση από την «The Information» υποστηρίζει ότι το Facebook σκοπεύει να κυκλοφορήσει το εν λόγω προιόν το 2021 και θα ενταχθεί στον υλικό εξοπλισμό της εταιρείας, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη ακουστικά  και άλλα gadgets βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων.

Προς το παρόν, δεν έχουν προκύψει πολλές λεπτομέρειες σχετικές με το προιόν, αν και πιστεύεται ότι πέραν των κοινών σε πολλά smartwatches χαρακτηριστικών, όπως η παρακολούθηση της προπόνησης και της γυμναστικής άσκησης, θα υπάρχουν περαιτέρω λειτουργίες όπως η δυνατότητα επικοινωνίας με έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή μέσω του gadget.

Επιπλέον, πιστεύεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να αξιοποιήσουν και άλλες υπηρεσίες όπως το Peleton, υποδεικνύοντας μια ισχυρή δέσμευση της εταιρεία για την ενίσχυση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Συγχρόνως, είναι εξίσου πιθανό να τρέξει σε μια έκδοση του Android, αν και οι μελλοντικές εκδόσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα.

Ακόμη, όπως ήταν αναμενόμενο ένα χαρακτηριστικό-κλειδί για το συγκεκριμένο ρολόι θα είναι η ενσωμάτωση περισσότερο κοινωνικών χαρακτηριστικών που αφορούν σε πλατφόρμες όπως , το Instagram, το Facebook, το WhatsApp και το Instagram. Έτσι, οι χρήστες και οι ιδιοκτήτες του εργαλείου αυτού θα μπορούν εύκολα να στέλνουν γρήγορα μηνύματα μέσω των πλατφορμών της εταιρείας, όπως το Facebook, το WhatsApp και το Instagram.

Το Facebook Watch, αν τελικά ονομαστεί έτσι θα περιλαμβάνει δυνατότητες άμεσης σύνδεσης, όπως αυτή που διαθέτουν τα πιο ακριβά μοντέλα της Apple Watch, τα Oppo Watch και τα μοντέλα του Samsung Galaxy Watch. Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να τιμολογηθεί κοντά στο κόστος σε μία σχετικά λογική τιμή – ένα επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθετήθηκε και προωθήθηκε από το Amazon, αλλά όχι από την Apple. Βέβαια, η ακριβής τιμολόγηση θα αποκαλυφθεί κατά την στιγμή της επίσημης κυκλοφορίας και πρόκειται παράλληλα να αναπτυχθεί ένα δεύτερο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Μάλιστα, το Facebook δεν εκδήλωσε για πρώτη φορά ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο χώρο, αφού το 2019 προσπάθησε να αγοράσει το Fitbit, μία αγορά που θα διευκόλυνε αρκετά την δημιουργία αντίστοιχων gadget.

Η πορεία, η εξέλιξη και η αποδοχή του συγκεκριμένου προϊόντος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς το Facebook θα χειριστεί το θέμα της ιδιωτικότητας και η  εταιρεία οφείλει να καθησυχάσει τους πελάτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει και διαχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών δεδομένου του βεβαρυμμένου παρελθόντος της.

Ακόμα κι έτσι, ένα smartwatch με ισχυρά διαπιστευτήρια υγείας και φυσικής κατάστασης είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη και θα μπορούσε να είναι συναρπαστική για τους χρήστες των κοινωνικών μέσων.

Τέλος, δεδομένου ότι υπάρχει αρκετός χρόνος από τώρα μέχρι την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του ρολογιού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα διαρεύσουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες και λεπτομέρειες, οπότε οι εταιρείες αλλά και οι καταναλωτές θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στο Facebook να μπει σε μια αγορά αυτή των smartwatches η οποία εκτιμάται κοντά στα 50 δις.δολάρια και αναμένεται να πλησιάσει τα 100 δις. δολάρια το 2026. Η Apple κατέχει ηγετικό μερίδιο κοντά στο 33% αυτής της αγοράς και αυτό οδηγεί και τις άλλες τεχνολογικές εταιρείες να μπουν σε αυτή την αγορά.

Προφανώς δεν είναι μόνο τα έσοδα από τις συσκευές που έχουν ενδιαφέρον αλλά το συνολικό οικοσύστημα που αναπτύσσεται γύρω από την συνδεσιμότητα με όλες τις έξυπνες συσκευές.Είναι γνωστό ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της Apple είναι ο έλεγχος που ασκεί στο ψηφιακό οικοσύστημα μέσω του “κλειστού” σύμπαντος που έχει δημιουργήσει.

Η σύνδεση των συσκευών και ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα έξυπνων προσωπικών βοηθών και μας υποστηρίζουν από την δουλειά μας μέχρι την υγεία μας είναι η μεγάλη πρόκληση για όλες τις τεχνολογικές εταιρείες αφού αυτό είναι ένα καθοριστικό πλεονέκτημα για την κυριαρχία σε όλο το ψηφιακό οικοσύστημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.