18 Απρ 2024
READING

Η προσέγγιση της ενοικίασης επίπλων

2 MIN READ

Η προσέγγιση της ενοικίασης επίπλων

Η προσέγγιση της ενοικίασης επίπλων

Η εμφάνιση ενός νέου τομέα της αγοράς, αυτόν της ενοικίασης επίπλων, αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, μπορεί να αποδοθεί τόσο στην οικονομική ανάγκη της σύγχρονης εποχής όσο και στη μετατόπιση της συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Οι παροδικές συνθήκες διαβίωσης της “Generation Rent” ,το 40% των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 ετών που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την ιδιοκτησία τους δημιουργούν μια αυξανόμενη ανάγκη για ευέλικτη προσαρμογή στις ανάγκες για το σπίτι.Υπάρχουν επίσης αυτοί που προτιμούν την ευκολία, την ευελιξία και τη βιωσιμότητα της ενοικίασης επίπλων ​​από την άμεση αγορά.

Η προσέγγιση της ενοικίασης έρχεται ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της αγοράς για να δώσει σε όλα τα προϊόντα «κυκλικές δυνατότητες» μέχρι το 2030, με τις οποίες τα αντικείμενα και τα έπιπλα θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής πριν πεταχτούν.Αυτό άλλωστε είναι και η προσδοκία των καταναλωτών, ειδικά των νεότερων.

Για τους καταναλωτές, η απαλλαγή από την οικονομική ευθύνη για την απόσβεση των περιουσιακών στοιχείων και από την υποχρέωση μακροπρόθεσμης ανάληψης δεσμεύσεων όσον αφορά τις προτιμήσεις του στυλ και τις συνθήκες διαβίωσης αποτελεί ένα συναρπαστικό επιχείρημα για την ενοικίαση οικιακών συσκευών.

Για τους προμηθευτές, η δυνατότητα υποκατάστασης μιας μοναδικής συναλλαγής πώλησης για μια συνεχιζόμενη συμφωνία μίσθωσης τους επιτρέπει να διατηρούν στενότερη σχέση με τους πελάτες τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διευκολύνοντας την πώληση βοηθητικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι πελάτες μπορούν να νοικιάσουν συλλογές επίπλων που δεν θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν και η προοπτική ενός μόνο τεμαχίου που εξυπηρετεί πολλούς πελάτες κατά τη διάρκεια της ζωής του, μεγιστοποιεί το περιθώριο του προμηθευτή.

Η Muji στην Ιαπωνία ξεκίνησε μια υπηρεσία ενοικίασης επίπλων και οι πελάτης μπορούν να νοικιάσουν όλα τα έπιπλα για ένα σπίτι η μεμονωμένα κομμάτια όπως κρεβάτια, καρέκλες η τραπέζια και όλα τα υπόλοιπα έπιπλα.

Η Harth στο Λονδίνο είναι μια πλατφόρμα ενοικίασης επίπλων και έργων τέχνης η οποία απευθύνεται σε ιδιώτες για σπίτια αλλά και σε εταιρείες για τα γραφεία τους.

Η ενοικίαση επίπλων ανταποκρίνεται σε πολλά από τα βασικά κριτήρια αγορών των αγοραστών επίπλων του μέλλοντος, με την ιδιοκτησία του προϊόντος για άλλη μια φορά παραγκωνισμένη. Το μοντέλο μίσθωσης/χρήσης είναι ήδη εδραιωμένο στις αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, περιεχομένου και είναι πιθανό να μεταπηδήσει στα έπιπλα όπως και σε άλλες κατηγορίες λιανικής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.