25 Απρ 2024
READING

Πώς οι μάρκες προσελκύουν το νεανικό κοινό με την συσκευασία

4 MIN READ

Πώς οι μάρκες προσελκύουν το νεανικό κοινό με την συσκευασία

Πώς οι μάρκες προσελκύουν το νεανικό κοινό με την συσκευασία

Όλα ξεκινούν με την μάρκα.Οι σημερινές τάσεις σχεδιασμού κινούνται όλο και πιο γρήγορα από ποτέ. Όπως δείχνουν οι έρευνες, οι νεότερες γενιές επιθυμούν να εξελίσσονται συνεχώς με ρυθμό που να συμβαδίζει με την ψηφιακή τους διάθεση.

Οι μάρκες πρέπει να ανταποκρίνονται με ταχύτερο ρυθμό και να συνδέονται συνδεδεμένα με τον καταναλωτή σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό πρόκειται να είναι ο νέος κανόνας, καθώς ο πληθυσμός των Millenials θα αντικαταστήσει σύντομα τους Boomers  και θα επιδράσει κι αυτό ακόμα περισσότερο.

Πώς λοιπόν αυτό μεταφράζεται στη συσκευασία; Υπάρχουν μερικές άμεσες τάσεις ανάμεσα στις μάρκες που προσελκύουν τις νεότερες γενιές, Millennials και Gen Z, και ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα εμπορικά σήματα απεικονίζονται μέσα από το σχεδιασμό τους. Πολλές από αυτές τις τάσεις επιταχύνουν και εδώ είναι μερικές που παίρνουν το προβάδισμα.

Η διαφάνεια είναι μια καλή επιλογή

Οι νεότεροι καταναλωτές έχουν ανάγκη από ξεκάθαρες αφηγήσεις. Παρατηρούν το marketing που μιλάει από μίλια μακριά. Επίσης, προσελκύονται από προϊόντα που λένε κάτι για τον εαυτό τους, ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής τους και έχουν προσωπική σχέση.

Οι μάρκες που δεσμεύονται να παρουσιάσουν τις αξίες τους και την ποιότητα των προϊόντων τους στο ράφι θα κερδίσουν τους νεότερους καταναλωτές. Η επόμενη γενιά δίνει προτεραιότητα στη στήριξη της χειροτεχνίας, της υψηλής ποιότητας και των τοπικών κοινοτήτων τους.Η σύνδεση με ένα καθαρό σχέδιο δημιουργεί ένα ξεχωριστό προϊόν.

Η απλότητα κερδίζει

Οι Millennials συχνά αγωνίζονται με την υπερφόρτωση πληροφοριών, οπότε η παράδοση ενός απλού και αποτελεσματικού σχεδιασμού θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας πιο συναρπαστικής σύνδεσης με τις νεότερες δημογραφικές ομάδες. Αντί να προσπαθούμε να χωρέσουμε πάρα πολλά σε περιορισμένο χώρο, τώρα χρησιμοποιούμε λευκό χώρο, συμμετρία, μοναδική τυπογραφία, χρώμα και ξεκάθαρη διάταξη για να παραδώσουμε το μήνυμα και να ξεχωρίσουμε στο ράφι. Το απλό είναι και σέξι.

Κάντε το επιβλητικό

Οι μάρκες πρέπει να λένε μια ιστορία και συνεχίσουν να την αλλάζουν. Η εμφάνιση της τεχνολογίας έξυπνων τηλεφώνων AR έχει καταστήσει ευκολότερο από ποτέ να φέρουμε στη ζωή μια ιστορία ενός προϊόντος στο ράφι με πιο εντυπωσιακό τρόπο εκτός από το τυπωμένο κουτί του. Καθώς ο κλάδος της λιανικής πώλησης στο σύνολό του μετατίθεται σε μια εποχή εμπειρίας, η συσκευασία πρέπει επίσης να εμπλέκεται και να συνδέεται με τους καταναλωτές με βαθύτερους τρόπους. Ο καθένας θυμάται μια ενδιαφέρουσα ιστορία ή μια ανάρτηση στο Instagram, οπότε η επένδυση σε μια εμπειρία συσκευασίας θα φέρει σίγουρα καρπούς.

Η ευελιξία είναι απαραίτητη

Η σύνδεση με νεότερους καταναλωτές σήμερα βασίζεται περισσότερο στην ευελιξία παρά στην σταθερότητα. Τα εμπορικά σήματα προσπαθούν πάντοτε να επιτύχουν ποιότητα και συνέπεια, αλλά αυτό δεν πρέπει πάντα να αφορά τη συσκευασία. Οι καταναλωτές,  Millennials και Gen Z, ψάχνουν πάντα το νέο και διαφορετικό και αναζητούν την έκπληξη.

Με την πρόοδο της αποτελεσματικής, ταχύτερης εκτύπωσης, τα εμπορικά σήματα μπορούν τώρα να κάνουν τη συσκευασία τους πιο προσαρμόσιμη και συνεχώς μεταβαλλόμενη. Υπάρχει ευκαιρία για περισσότερα από ένα μοναδικά σχέδια σε ταχύτερο ρυθμό για να φέρουν περισσότερη ενέργεια και φρεσκάδα στις μάρκες.

Οι μάρκες πρέπει να έχουν προσωπικότητα

Αυτή η γενιά αγαπάει τις ιστορίες. Είναι πάντα συνδεδεμένοι. Είναι πολύ επιφυλακτικοί. Το πιο σημαντικό, έχει προσωπικότητα. Αυτό είναι που έρχεται στο μυαλό πολλών ανθρώπων όταν συζητάμε για τις νεότερες γενιές και αυτό είναι καλό. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι Millennials και Gen Z καταναλωτές είναι παθιασμένοι.

Η χρήση δυνατού κειμένου και της τολμηρής τυπογραφίας θα βοηθήσει κάθε μάρκα να ξεχωρίσει, ειδικά εάν θέλει να τραβήξει την προσοχή στην κατηγορία της. Εάν διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα, αυτό θα πρέπει να το αντανακλά το εμπορικό σήμα.

Το branding, καθώς και η άμεση συσχέτισή του με τη συσκευασία, βρίσκεται σε μια περίοδο συνεχών αλλαγών, ειδικά με τις νεότερες γενιές. Φαίνεται ότι τα σχέδια δεν είναι πλέον “διαχρονικά”, καθώς οι Millennials και Gen Z επιθυμούν συνεχώς κάτι νέο, κάτι διαφορετικό και συναρπαστικό.

Όμως, τα εμπορικά σήματα που αγκαλιάζουν αυτό το γεγονός ως ευκαιρία να αφήσουν πίσω το παρελθόν και να διασκεδάσουν με τη συσκευασία τους και τα μηνύματά τους, βρίσκουν μια νέα σύνδεση με τους νέους καταναλωτές. Στο τέλος οι μάρκες πρέπει να είναι προοδευτικές και να προσπαθήσουν να διατηρηθούν με το ρυθμό της αλλαγής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.