24 Απρ 2024
READING

Η Apple προσθέτει χαρακτηριστικά στους χάρτες της

3 MIN READ

Η Apple προσθέτει χαρακτηριστικά στους χάρτες της

Η Apple προσθέτει χαρακτηριστικά στους χάρτες της

Οι χάρτες της Apple εισάγονται τώρα σε μία πιο σύνθετη εποχή η οποία θα δώσει στους οδηγούς τη δυνατότητα να αναφέρουν οδικούς κινδύνους, ατυχήματα ή ακόμα και ζητήματα σχετικά με την ταχύτητα.Τα νέα αυτά χαρακτηριστικά διατίθενται με το iOS 14.5 beta, το οποίο είναι μέχρι στιγμής προσβάσιμο στους προγραμματιστές, αλλά δεν θα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό μέχρι και την άνοιξη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Apple.

Πιο συγκεκριμένα, για να χρησιμοποιήσουν τις νέες λειτουργίες, οι οδηγοί θα μπορούν να αναφέρουν πιθανά προβλήματα και άλλα περιστατικά που προκύπτουν κατά την οδήγηση χρησιμοποιώντας την Siri στο iPhone τους ή μέσω του CarPlay της Apple.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πλοήγησης, θα μπορούν να δίνουν στην Siri οδηγίες όπως «έχει συμβεί ένα ατύχημα σε αυτό το σημείο»  ή «υπάρχει ένα εμπόδιο εδώ» ενώ θα είναι επίσης σε θέση να διορθώνουν τις παλαιότερες οδηγίες και επισημάνσεις σε περίπτωση που αυτές δεν ισχύουν πλέον λέγοντας φράσεις όπως: «το εμπόδιο δεν υπάρχει πια».

Βέβαια, ενώ η χρήση της Siri καθιστά ασφαλέστερη την εμπειρία αναφοράς των σχολίων και των επισημάνσεων δεδομένου ότι ενεργοποιείται μέσω φωνητικής εντολής, η ενημερωμένη εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κυλήσουν προς τα πάνω τον χάρτη για να αγγίξουν ένα κουμπί αναφοράς και να ειδοποιήσουν τους άλλους χρήστες για πιθανά ατυχήματα, κινδύνους ή παγίδες.

Μάλιστα, η ενημέρωση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση για την Google στην οποία ανήκει η Waze, η εφαρμογή πλοήγησης, η οποία αποτελεί από καιρό ένα δημοφιλές εργαλείο που εξασφαλίζει την επαγρύπνηση των οδηγών και την διαρκή ενημέρωση τους για τις οδικές συνθήκες, τους κινδύνους, τα ατυχήματα και την αστυνομική παρουσία.

Ακόμη, στην Waze, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αγγίζοντας την οθόνη ή δίνοντας φωνητικές εντολές μέσω του Google Assistant, ενώ η φωνητική υποστήριξη για τους χρήστες του iOS, είναι σαφώς πιο περιορισμένη. Μέχρι σήμερα, το Waze υποστηρίζει τη χρήση και την εφαρμογή των συντομεύσεων της Siri, οι οποίες, όμως, πρέπει να ρυθμιστούν χειροκίνητα και να προστεθούν στην συνέχεια στην Siri.

Ακόμη, ενδέχεται τα νέα χαρακτηριστικά του Apple Maps και εν γένει η εφαρμογή της Apple να θεωρηθεί πιο ελκυστική από τους χρήστες που αισθάνονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους είναι πλέον ασφαλέστερα στο οικοσύστημα της Apple, χάρη στον νέο χαρακτηριστικό που προσέθεσε η εταιρεία και ενισχύει περισσότερο την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ιστορικά, η Apple έχει αντιταχθεί στη συμπερίληψη προειδοποιήσεων σχετικών με την αστυνομία στις εφαρμογές της. Ωστόσο,  αυτή η έλλειψη υποστήριξης συνέβαλε στην ικανότητα της Google να κυριαρχήσει στην αγορά πλοήγησης και χαρτογράφησης για τις κινητές συσκευές.

Μάλιστα, η απόφαση της Apple ακολουθεί μια σαφή επέκταση των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων τηςμ η οποία θολώνει σκοπίμως ακόμη περισσότερο τις διακρίσεις μεταξύ των του δικού της προϊόντος πλοήγησης και αυτού της Google.

Βέβαια, δεδομένου ότι η Google συνέχισε να αναπτύσσει και να παρέχει τις δυνατότητες της σε ό, τι αφορά την αναφορά ατυχημάτων, κίνησης και πολλών άλλων στους χρήστες των χαρτών της Google μέσω του iOS, φαίνεται ότι το άλμα στην εφαρμογή της Apple θα είναι κάπως δύσκολο για τους χρήστες, καθώς η Apple, άργησε να επεκταθεί σε αυτόν τον χώρο.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.