25 Απρ 2024
READING

Η Thrasio εξαγοράζει 2-3 επιτυχημένες εταιρείες την εβδομάδα στο Amazon με κεφάλαια 1.75 δις. δολάρια 

3 MIN READ

Η Thrasio εξαγοράζει 2-3 επιτυχημένες εταιρείες την εβδομάδα στο Amazon με κεφάλαια 1.75 δις. δολάρια 

Η Thrasio εξαγοράζει 2-3 επιτυχημένες εταιρείες την εβδομάδα στο Amazon με κεφάλαια 1.75 δις. δολάρια 

Η Thrasio πέτυχε να συγκεντρώσει ακόμα 750 εκατομμύρια δολάρια τα οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για να εξακολουθήσει την εξαγορά μικρών επιχειρήσεων-συνεργατών του Amazon, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρεία. Οι χρηματοδοτήσεις της εταιρείας αυξάνουν το κεφάλαιο της εταιρείας σε 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποκτήθηκε κατά το παρελθόν έτος.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι οι χρηματοδοτήσεις προήλθαν σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους ήδη υπάρχοντες επενδυτές της Thrasio, συμπεριλαμβανομένης της Advent International και της Oaktree Capital Management, οι οποίες προστέθηκαν στο κεφάλαιο των 500 εκατομμυρίων που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τον Ιανουάριο, το οποίο προήλθε κυρίως από τράπεζες όπως η JPMorgan Chase και η Goldman Sachs.

Επιπλέον, ο Josh Silberstein, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι η καλύτερη στιγμή για την άντληση κεφαλαίων είναι -κατά την εκτίμηση του- η στιγμή εκείνη όπου τα κεφάλαια δεν είναι απαραίτητα για την οικονομική επιβίωση της εκάστοτε επιχείρησης υπογραμμίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη ζήτηση που είχε η εταιρεία από την μεριά των επενδυτών.

Φαίνεται ότι τα πρόσθετα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αποκτήσει μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν έσοδα ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με το ανώτατο όριο των 40 εκατομμυρίων δολαρίων που σημείωναν οι εταιρείες που μέχρι πρότινος προσέγγιζε και εξαγόραζε η Thrasio. 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, η Thrasio αγοράζει κατά μέσο όρο δύο με τρεις νέες εταιρείες την εβδομάδα. Επιπλέον, τα κεφάλαια που εξασφάλισε η εταιρεία θα της επιτρέψουν να επενδύσει στην κλιμάκωση και την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των επιχειρήσεων, κυρίως μέσα από την επέκταση της παρουσίας και των πωλήσεων τους σε διεθνή βάση και σε άλλα κανάλια εκτός του Amazon.

Η Thrasio έχει αποκτήσει μέχρι αυτήν την στιγμή περίπου 100 επιχειρήσεις- εξωτερικούς συνεργάτες του Amazon από τότε που ιδρύθηκε το 2018 και εμπορεύεται πλέον περίπου 14.000 αντικείμενα—εργαλεία μασάζ, εξοπλισμό πεζοπορίας και άλλα—και όλα αυτά στο πλαίσιο της λειτουργίας του μεγαλύτερου ιστοτόπου ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ. 

Με κάθε νέα εταιρεία που προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της , η εταιρεία εργάζεται για να αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη αναβαθμίζοντας το marketing, την αλυσίδα εφοδιασμού και άλλες λειτουργίες της. Έτσι, κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους η Thrasio υποστηρίζει ότι κέρδισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη μέσα από πωλήσεις ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ως εκ τούτου, η επιτυχία που σημειώνει με αλματώδεις ρυθμούς η εταιρεία την ωθεί να ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητες της στο οικοσύστημα του Amazon, καθώς οι  επιχειρηματίες και επενδυτές σπεύδουν τώρα να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως εξωτερικοί συνεργάτες του Amazon και είναι υπεύθυνες για το 60% περίπου των πωλήσεων των προϊόντων στην πλατφόρμα του Amazon. 

Η πιο πρόσφατη επενδυτική εισαγωγή και προσθήκη της εταιρείας είναι η Branded E-Commerce Group, με επικεφαλής τον Michael Ronen, τον συνιδρυτή της Lazada Pierre Poignant και τον πρώην συνεργάτη της Softbank, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εναποθέτει 150 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει εταιρίες που δραστηριοποιούνται και πωλούν τα προϊόντα τους στο Amazon.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.