26 Απρ 2024
READING

Ζημιές 6,8 δισ. δολαρίων για την Uber το 2020

2 MIN READ

Ζημιές 6,8 δισ. δολαρίων για την Uber το 2020

Ζημιές 6,8 δισ. δολαρίων για την Uber το 2020

Μετά τον περιορισμό στις μετακινήσεις το 2020 όλες οι εταιρείες που έχουν δραστηριότητα γύρω από το αυτοκίνητο είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα τους.Η Uber έχασε 6,8 δισεκατομμύρια την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό είναι καλύτερο αποτέλεσμα από το 2019 από τα 8,5 δισεκατομμύρια που είχε η εταιρεία το 2019.  

Η Uber, που την προηγούμενη χρονιά μείωσε το προσωπικό κατά 25% με διαδοχικούς γύρους απολύσεων, ανακοίνωσε απώλειες 968 εκατομμυρίων για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, λιγότερες δηλαδή από το 1,1 δισ. που ήταν την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα της Uber για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, μείωση της τάξεως του 16% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο ένα χρόνο νωρίτερα.Η εταιρεία συνέχισε να βασίζεται στην Eats, την υπηρεσία delivery, τα έσοδα της οποίας αυξήθηκαν κατά 224% το τέταρτο τρίμηνο (σε σύγκριση με μία χρονιά νωρίτερα) και έφτασαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μεγάλες αλλαγές με τον εγκλεισμό στο σπίτι έχουν ευνοήσει τις εταιρείες μεταφορών αλλά και delivery με αποτέλεσμα και το Uber Eats να έχει κερδίσει μερίδιο σε μια αγορά που συνεχίζει να μεγαλώνει

Η Uber Eats δήλωσε ότι οι παραγγελίες για παράδοση τροφίμων στην πλατφόρμα της σημείωσαν άνοδο 59% σε ολόκληρη την Ευρώπη  καθώς όλες οι χώρες απομονώθηκαν για να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση του αντίκτυπου των κλειστών εστιατορίων στη ζήτηση.

Η Uber Eats, η οποία ανταγωνίζεται με τις Deliveroo, Takeway.com και Just Eat στις διαδικτυακές παραγγελίες παράδοση φαγητού, έχει ήδη προσφέρει αλκοόλ και επιλεγμένα προϊόντα από καταστήματα

Η Uber επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την απόφαση της για την απόκτηση της υπηρεσίας παράδοσης αλκοόλ Drizly. Η συμφωνία περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει μετοχές και μετρητά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους.Η στρατηγική της Uber είναι να ενσωματώσει την Drizly στην Uber Eats, αν και η εταιρεία σημειώνει ότι θα διατηρήσει το Drizly ως αυτόνομη προσφορά εφαρμογών, προς το παρόν.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.