20 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola σε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στις ΗΠΑ στα αναψυκτικά της

2 MIN READ

Η Coca-Cola σε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στις ΗΠΑ στα αναψυκτικά της

Η Coca-Cola σε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στις ΗΠΑ στα αναψυκτικά της

Η Coca-Cola θα πουλά τα δημοφιλή αναψυκτικά της σε μπουκάλια κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η εταιρεία σε μια σημαντική αλλαγή για την καταπολέμηση των πλαστικών απορριμμάτων και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Ο γίγαντας αναψυκτικών, επικριθείς ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών απορριμμάτων, δεσμεύτηκε πριν από μερικά χρόνια να συλλέξει και να ανακυκλώσει ένα μπουκάλι ή δοχείο για κάθε ένα που πωλεί παγκοσμίως μέχρι το 2030

Η εταιρεία θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί τα νέα μπουκάλια Coke, Diet Coke, Coke Zero Sugar, Coca-Cola Flavours αυτό το μήνα σε επιλεγμένες πολιτείες στα βορειοανατολικά, τη Φλόριντα και την Καλιφόρνια.

Η εταιρεία είπε ότι τα νέα ανακυκλωμένα μπουκάλια θα βοηθήσουν στη μείωση της χρήσης του νέου πλαστικού κατά περισσότερο από 20% σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της Βόρειας Αμερικής σε σύγκριση με το 2018.

Ξεκινώντας αυτόν τον μήνα, τα εν λόγω μπουκάλια ποτών θα πωληθούν στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, και στο Τέξας από την Άνοιξη, καθώς και στα εμπορικά σήματα Dasani και Smartwater σε ορισμένες τοποθεσίες τους επόμενους μήνες.

Η Sprite θα έρθει σε μια νέα συσκευασία σε επιλεγμένες τοποθεσίες αυτόν τον μήνα και θα μετατρέψει όλες τις  συσκευασίες της μέχρι το τέλος του 2022.

Η Nestle και η PepsiCo, μεταξύ των κορυφαίων ρυπαντών, έχουν επίσης λάβει μέτρα για τον επανασχεδιασμό των συσκευασιών και τη μείωση των απορριμμάτων τους

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.