20 Απρ 2024
READING

Η Allbirds ανοίγει νέα φυσικά καταστήματα παρά τις συνθήκες της πανδημίας

3 MIN READ

Η Allbirds ανοίγει νέα φυσικά καταστήματα παρά τις συνθήκες της πανδημίας

Η Allbirds ανοίγει νέα φυσικά καταστήματα παρά τις συνθήκες της πανδημίας

Η Allbirds, μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον και κερδοφόρες direct-to-consumer εταιρείες , ενισχύει τώρα περαιτέρω την προσφορά των προϊόντων της και την πελατειακή της βάση ανοίγοντας νέα φυσικά καταστήματα-ακόμη και εν μέσω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Η εταιρεία, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με τα πρώτα της καταστήματα στο Σαν Φρανσίσκο και το Μανχάταν το 2018, συνέχισε να ανοίγει καταστήματα σε περισσότερες νέες τοποθεσίες το 2020, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου καταστήματος της στην περιοχή της Φιλαδέλφεια. 

Σε γενικές γραμμές οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κίνηση της εταιρείας είναι αρκετά έξυπνη και θα την ωφελήσει σημαντικά σε μακροπρόθεσμη βάση, δεδομένου ότι οι direct-to-consumer πωλήσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν την βάση της, αλλά ταυτόχρονα η εταιρεία αναγνωρίζει την σημασία των φυσικών καταστημάτων και το γεγονός ότι το άνοιγμα των καταστημάτων σε επιλεγμένες αγορές έχει σημαντικό νόημα. 

Προφανώς, η λειτουργία φυσικών καταστημάτων παρουσιάζει νέες προκλήσεις για τις εταιρείες των απευθείας και ηλεκτρονικών πωλήσεων, ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας φαίνεται να είναι προσεκτική στην προσέγγισή τους. 

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις του εμπορίου πιστεύουν ότι θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις που θα λάβουν υπόψιν τις κινήσεις της εταιρείας και θα κινηθούν ανάλογα προς τον χώρο των φυσικών καταστημάτων.

Μάλιστα, πολλοί εκτιμούν ότι οι παρούσες συνθήκες αποτελούν μία ιδανική συγκυρία για τις εταιρείες των απευθείας πωλήσεων να επεκταθούν στον χώρο των φυσικών καταστημάτων, καθώς τα ενοίκια βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και από το επόμενο φθινόπωρο αναμένεται να ενισχυθεί υπερβολικά το λιανικό εμπόριο.

Έτσι, αυτές οι κινήσεις θα περιορίσουν σημαντικά τα κόστη προσέγγισης των καταναλωτών που έχουν οι επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ παράλληλα παρέχει την απόλυτα αναγκαία εξατομικευμένη επικοινωνία και επαφή που οι καταναλωτές επιθυμούν να έχουν με τις επιχειρήσεις.

Ακόμη, οι γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι το Amazon και το Alibaba  φαίνεται να κάνουν αντίστοιχες κινήσεις προς τον χώρο των φυσικών πωλήσεων. Ωστόσο, η διαφορά που παρατηρείται πλέον είναι ότι το μέλλον των καταστημάτων λιανικής πώλησης θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να εφαρμόσει στον φυσικό χώρο τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών πωλήσεων: εξατομικευμένες επιλογές και προτάσεις, εύκολη πλοήγηση και γρήγορη εξυπηρέτηση χωρίς αναμονές στα ταμεία και τις ουρές.

Υπογραμμίζεται η ανάγκη να παραμείνει αυτή η επέκταση στον χώρο των φυσικών καταστημάτων συγκρατημένη. Έτσι, εάν η Allbirds είναι προσεκτική και παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σε ό,τι αφορά την καταμέτρηση των καταστημάτων της, τότε οι προοπτικές της θα παραμείνουν αισιόδοξες. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος παραμέλησης των ηλεκτρονικών καναλιών της και της ανισορροπίας. 

Ωστόσο η απόφαση να ανοίξει η εταιρεία κατάστημα στη Φιλαδέλφεια σχετίζεται άμεσα με τα στοιχεία των online πωλήσεων, οι οποίες υπέδειξαν ότι τα προϊόντα της εταιρείας παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση στους καταναλωτές της περιοχής. 

Ταυτόχρονα, η επέκταση στον χώρο των φυσικών καταστημάτων της Allbirds ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της τα τελευταία χρόνια αφού η εταιρεία έχει προσθέσει ποικίλες επιλογές υποδημάτων, εσωρούχων και μια σειρά ενδυμάτων, που περιλαμβάνει πουλόβερ και αθλητικά ρούχα.

Παρόλη την ανάπτυξή της εταιρείας μέχρι σήμερα, η Allbirds εξακολουθεί να τηρεί τις υποσχέσεις της απέναντι στο περιβάλλον και να καινοτομεί με σκοπό την προστασία αυτού.

Μάλιστα, η εταιρεία ήταν πρόθυμη να μοιραστεί κάποιες από τις πρακτικές της, ούτως ώστε, τα μεγαθήρια του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι το Amazon, να έπαιρναν κάποια μαθήματα σχετικά με την μείωση, για παράδειγμα, των ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες παραγωγής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.