25 Απρ 2024
READING

Jumbo| η εταιρεία χαρακτηρίζεται από δυσκολία προσαρμογής στις ανάγκες της αγοράς το τελευταίο διάστημα

2 MIN READ

Jumbo| η εταιρεία χαρακτηρίζεται από δυσκολία προσαρμογής στις ανάγκες της αγοράς το τελευταίο διάστημα

Jumbo| η εταιρεία χαρακτηρίζεται από δυσκολία προσαρμογής στις ανάγκες της αγοράς  το τελευταίο διάστημα

Να επιλέξουν εάν θα βγουν σε αναστολή εργασίας ή θα κάνουν χρήση της κανονικής τους αδείας ζήτησε χθες απ’ τους εργαζόμενους της Jumbo η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας υπό τον κ. Απόστολο Βακάκη.

Η διορία που έδινε η επιστολή της διοίκησης προς τους εργαζόμενους μάλιστα έληγε εντός της ημέρας. Η επιστολή με θέμα «Λήψη κανονικής αδείας ή θέση σε αναστολή», αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία ισχύουν από 6.2.2021, όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δύνανται να λειτουργούν μόνον με τη μέθοδο του click away. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα καταστήματά της στις συγκεκριμένες περιοχές.

Κατόπιν των νέων δεδομένων, παρέχουμε στο προσωπικό μας το ευεργέτημα να επιλέξει, αντί να τεθούν οι συμβάσεις σε καθεστώς αναστολής, να λάβει μέρος της κανονικής του άδειας, λαμβάνοντας παράλληλα κα τις αντίστοιχες πλήρης αποδοχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ακολουθώντας τα νέα μέτρα, οι συμβάσεις εργασίας θα τεθούν σε αναστολή.

Παρακαλούμε όμως μας γνωστοποιήσετε αυθημερόν από την ημερομηνία λήψης της παρούσας εάν επιθυμείτε να λάβετε κανονική άδεια ή να τεθεί ή σύμβασή σας σε καθεστώς αναστολής».

Το τελευταίο διάστημα ,εξάμηνο, η εταιρεία αντιδρά με έλλειψη ψυχραιμίας απέναντι στις εξελίξεις που συμβαίνουν λόγω της πανδημίας και φαίνεται σαν το ένα λάθος να διαδέχεται το προηγούμενο.Τις προηγούμενες εβδομάδες η εταιρεία άνοιξε και στην συνέχεια έκλεισε καταστήματα στο ορισμένες περιοχές και βέβαια υπήρξε η αδυναμία από τον Νοέμβριο μέχρι το τέλος του χρόνου να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Προφανώς οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και οι συνεχείς αλλαγές δημιουργούν πρόβλημα στην οργάνωση των εταιρειών αλλά αυτό ισχύει για όλες τις εταιρείες και όχι μόνο για το Jumbo.Η διαχείριση αυτής της κρίσης από την εταιρεία φαίνεται να είναι σπασμωδική και παρορμητική και αυτό ίσως έχει να κάνει και με το μοντέλο διοίκησης της εταιρείας.

Είναι δεδομένο ότι και άλλες εταιρείες έχουν ζητήσει από εργαζόμενους την λήψη κανονικής άδειας όταν η αναστολή εργασίας δεν είναι είναι μια από τις επιλογές τους αλλά στην περίπτωση του Jumbo αυτή η διαχείριση προς τους εργαζόμενους προστίθεται σε μια ήδη επιβαρυμένη για την εταιρεία εικόνα το τελευταίο διάστημα.

Φαίνεται ότι το Jumbo δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο σε συνθήκες κανονικότητας με ανοικτά τα φυσικά του καταστήματα και χωρίς διαφοροποίηση.Εάν αυτό ισχύει περιορίζει την δυνατότητα της εταιρείας για την αλλαγή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά δείχνει και μια δυσκαμψία του επιχειρηματικού του μοντέλου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.