25 Απρ 2024
READING

Οι κατάλογοι που αποστέλλονται ταχυδρομικά αυξήθηκαν κατά 350% το 2020

3 MIN READ

Οι κατάλογοι που αποστέλλονται ταχυδρομικά αυξήθηκαν κατά 350% το 2020

Οι κατάλογοι που αποστέλλονται ταχυδρομικά αυξήθηκαν κατά 350% το 2020

Οι κατάλογοι των καταστημάτων που αποστέλλονται ταχυδρομικά έκαναν μία δυναμική επιστροφή κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, ενώ στο πλαίσιο των γενικότερων ανακατατάξεων που παρατηρήθηκαν στην αγορά, οι ταχυδρομικοί αυτοί κατάλογοι έφτασαν να συνιστούν μία από τις πιο αναπτυγμένες και αποδοτικές βιομηχανίες στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Dojo, την εταιρεία πληρωμών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι κατάλογοι ταχυδρομικών παραγγελιών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 349,2% πέρυσι.

Η συγκεκριμένη έκθεση εξέτασε ποικίλες βιομηχανίες που επωφελήθηκαν τρόπον τινά από τις αντιξοότητες και τις αλλαγές στην καθημερινή ζωή των πελατών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Έτσι, ενώ η χρήση των καταλόγων που αποστέλλονται ταχυδρομικά είχε μειωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας κυρίως της κυριαρχίας των ηλεκτρονικών παραγγελιών, οι περιορισμοί της πανδημίας έχουν αντιστρέψει σε μεγάλο βαθμό τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Συγχρόνως, η Dojo διατύπωσε την υπόθεση ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε πιθανότατα να σχετίζεται με την αυξανόμενη δυσπιστία των καταναλωτών απέναντι στους γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το Amazon και το Asos.

Επιπλέον, μία ακόμη βιομηχανία που σημείωσε εκπληκτική ανάπτυξη ήταν αυτή της επίπλωσης και των οικιακών ειδών, αφού σημείωσε αύξηση 458,3% καθώς οι αγοραστές επένδυαν όλο και περισσότερο στον οικιακό εξοπλισμό και εν γένει στην επίπλωση των σπιτιών τους, τα οποία πλέον αναπροσαρμόστηκαν για να λειτουργήσουν και ως γραφεία.

Επιπρόσθετα, η βιομηχανία των DIY κατασκευών αυξήθηκε κατά 287%, ενώ παράλληλα οι καταναλωτές στράφηκαν προς τους τομείς των αθλητικών ρούχων και του εξοπλισμού για να παραμείνουν ενεργοί και δραστήριοι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, οδηγώντας στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου σε ποσοστό 305,8%.

Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι πολλοί λιανοπωλητές και έμποροι έχουν αναπροσαρμόσει το μοντέλο λειτουργίας τους στις νέες και ανακύπτουσες ανάγκες των καταναλωτών για να επιβιώσουν οικονομικά, ενώ μερικοί φάνηκε ότι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών μας. 

Δεδομένου ότι κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους η οικονομία κλονίστηκε και οι τάσεις του λιανικού εμπορίου επανατοποθετήθηκαν στον χάρτη της αγοράς, οι λιανοπωλητές και οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις των τελευταίων ετών.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι συνθήκες της πανδημίας και του εγκλεισμού έχουν οδηγήσει σε ραγδαίες μετατοπίσεις τις καταναλωτικές συνήθειες των αγοραστών, με τρόπο τέτοιο που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. 

Ωστόσο, υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά καθώς υπήρξαν αρκετές επιχειρήσεις που ευδοκίμησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έτσι, τα ευρήματα των ερευνών επιβεβαιώνουν ότι παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο έτος ήταν ένα δύσκολο έτος για όλους, πολλές βιομηχανίες κατάφεραν να επιβιώσουν και μερικές ακόμη ενδέχεται να αναδειχθούν ισχυρότερες από ποτέ μετά το πέρας της πανδημίας.

Με πληροφορίες από το Charged

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.