16 Απρ 2024
READING

Το Amazon δημιουργεί στόλο με 700 φορτηγά φυσικού αερίου

1 MIN READ

Το Amazon δημιουργεί στόλο με 700 φορτηγά φυσικού αερίου

Το Amazon δημιουργεί στόλο με 700 φορτηγά φυσικού αερίου

Το Amazon προχώρησε στην παραγγελία εκατοντάδων φορτηγών που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο καθώς επιδιώκει να πετύχει τον στόχο του να έχει λιγότερο ρυπογόνα οχήματα ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ειδικότερα, η εταιρεία έχει παραγγείλει περισσότερα από 700 φορτηγά φυσικού αερίου αφού το φυσικό αέριο εκλύει περίπου 27% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα όταν καίγεται σε σύγκριση με το καύσιμο ντίζελ, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

“Το Amazon είναι ενθουσιασμένο για την εισαγωγή νέων βιώσιμων λύσεων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και εργάζεται για τη δοκιμή ορισμένων νέων τύπων οχημάτων, όπως ηλεκτρικά, CNG και άλλα”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το Amazon εξάλλου σχεδιάζει να καταστεί ανθρακικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, πάντως, δεν είναι ο μόνος που στρέφεται σε λιγότερο ρυπογόνα οχήματα. Πολλές εταιρείες του κλάδο των μεταφορών προχωρούν σε κινήσεις αντικατάστασης των στόλων τους με πιο “καθαρά” φορτηγά, προκειμένου να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ ο κύριος όγκος των εμπορευμάτων μεταφέρεται με μεσαία και βαρέα φορτηγά, τα οποία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του κλάδου, παρότι αποτελούν λιγότερο από το 5% του μεταφορικού στόλου, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία των ΗΠΑ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.