16 Απρ 2024
READING

Η επόμενη μεγάλη καινοτομία για μια εταιρεία μπορεί να προέρχεται από άλλη βιομηχανία

4 MIN READ

Η επόμενη μεγάλη καινοτομία για μια εταιρεία μπορεί να προέρχεται από άλλη βιομηχανία

Η επόμενη μεγάλη καινοτομία για μια εταιρεία μπορεί να προέρχεται από άλλη βιομηχανία

Η Apple είναι ταυτόσημη με τον καλό σχεδιασμό στον κλάδο των υπολογιστών. Αλλά, ίσως ακόμα πιο σημαντικό είναι το πώς η εταιρεία επαναστατεί στην εμπειρία των φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής. Τα πρώτα MP3 ήταν σαν ένα πιο λειτουργικό Walkman. Το iPod άλλαξε τα πάντα.

Με την εισαγωγή μιας προσέγγισης με γνώμονα το σχεδιασμό και την προσοχή του χρήστη στη βιομηχανία αναπαραγωγής μουσικής, η Apple έθεσε επίσης τις βάσεις για τη μετατροπή της σε αγορά κινητής τηλεφωνίας.Ο εξαιρετικό σχεδιασμός και όλα όσα είχε εφαρμόσει στον σχεδιασμό των iPhone την οδήγησαν σε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία με το iPod.

Οι ταινίες ή οι τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλονται στις οθόνες μας είναι συχνά κάτω από το όνομα ενός μεμονωμένου στούντιο. Το Netflix άλλαξε τη βιομηχανία ψυχαγωγίας φέρνοντας την επιστήμη των δεδομένων στην λήψη αποφάσεων στον χώρο του θεάματος.

Όταν πρόσφερε το House of Cards ως την πρώτη μεγάλη παραγωγή του, το Netflix έλεγξε τους αριθμούς. Έδειξαν ότι οι χρήστες αγαπούσαν σειρές του BBC με χαρακτήρες και πλοκή σχετικα με την εξουσία υποδεικνύοντας ένα έτοιμο κοινό για τη νέα εκπομπή.

Ενώ η δημιουργικότητα είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας, η πρωτοποριακή χρήση των δεδομένων από το Netflix για τον προσδιορισμό του πού να επενδύσουν καλύτερα έχει παραδώσει μια σειρά μεγάλων επιτυχιών.

Η Burrow αλλάζει την αγορά επίπλων με τους προσιτούς καναπέδες υψηλής ποιότητας. Η εταιρεία διατηρεί χαμηλές τιμές, επειδή δεν διαθέτει δίκτυο με καταστήματα λιανικής πώλησης στον φυσικό κόσμο αλλά μόνο ένα showroom στο Μανχάταν.

Μπορείτε μόνο να αγοράσετε τα προϊόντα Burrow online. Ωστόσο, οι άνθρωποι που ζουν σε πόλεις – ένα μεγάλο κοινό-στόχος για την επιχείρηση – αγαπούν το window shopping. Όταν στελεχη της εταιρείας επισκέφθηκαν το Harry Potter World, στο διαδραστικό παράθυρο του θεματικού πάρκου βρήκε έναν εμπνευσμένο τρόπο για να γεμίσει το κενό του marketing της εταιρείας του.

Η Burrow νοίκιασε κενές αποθήκες της Νέας Υόρκης και εγκατέστησε κινούμενους χαρακτήρες animatronic στους καναπέδες της εταιρείας. Οι περαστικοί θα μπορούσαν να αλληλεπιδρούν με αυτούς τους χαρακτήρες με κείμενο, δημιουργώντας ένα νέο buzz για το εμπορικό σήμα και φθάνοντας σε νέα ακροατήρια. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια πινελιά μαγείας του θεματικού πάρκου.

Οι ιατρικές ομάδες έχουν μόνο δευτερόλεπτα για να σώσουν τη ζωή ενός πρόωρου μωρού που χρειάζεται τεχνητή αναπνοή. Για να εξασφαλίσουν ότι κάνουν την πιο αποτελεσματική χρήση αυτού του σύντομου χρόνου, ορισμένοι ιατροί και νοσηλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν Formula 1.

Τα καλύτερα pit crews του αθλήματος αλλάζουν και τα τέσσερα ελαστικά σε ένα αυτοκίνητο σε μόλις δύο δευτερόλεπτα, συχνά η διαφορά μεταξύ της νίκης και της απώλειας μιας κούρσας.

Οι ομάδες υγειονομικής περίθαλψης παρατήρησαν πώς κάθε άτομο στο pit crews έχει σαφώς καθορισμένο ρόλο, καθώς και τη σημασία της εργασίας σε ένα ειδικό χώρο που δεν έχει περιττό εξοπλισμό.

Αν και οι μηχανοκίνητοι αγώνες και οι τοκετοί είναι μη συναφείς δραστηριότητες, η παρακολούθηση ενός pit crew σε δράση βοήθησε αυτές τις ιατρικές ομάδες να κινούνται γρηγορότερα και να σώζουν περισσότερες ζωές.

Η μάρκα οπτικών Warby Parker έχει ένα επιτυχημένο πρόγραμμα στο χώρο εργασίας που επιτρέπει στους μηχανικούς της εταιρείας να αποφασίσουν σε ποια έργα θέλουν να εργαστούν.

Το πρόγραμμα δημιουργεί πιο δεσμευμένους και παραγωγικούς υπαλλήλους και οδηγεί στην ανάπτυξη ιδεών που προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Η αύξηση αυτού του είδους των προτεραιοτήτων που καθοδηγούνται από τους εργαζόμενους συχνά εμπνέεται από ένα ερευνητικό έγγραφο σχετικά με το Cirque de Soleil, το οποίο έδειξε ότι οι καλλιτέχνες τσίρκου ήταν καλύτεροι από τους διαχειριστές της εταιρείας στην επιλογή των πιο δημοφιλών νέων παραστάσεων.

Ίσως οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή να έχουν καλύτερη εικόνα για το τι θα είναι καλύτερο για τους ίδιους αλλά και τους πελάτες . Ή ίσως απλά η ενδυνάμωση τους αυξάνει το κίνητρό τους.

Τα παραπάνω παραδείγματα μας δείχνουν ότι όταν είμαστε περίεργοι για τον τρόπο που λειτουργούν άλλες βιομηχανίες και έχουμε ανοιχτό μυαλό, θα εκπλαγούμε με το πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε ξανά νέες ιδέες και τεχνικές από μια άλλα βιομηχανία στον κόσμο μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.