Chobani | Η εταιρεία παραγωγής «ελληνικού» τύπου γιαουρτιού σκέφτεται εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Η εταιρεία παραγωγής τροφίμων Chobani, που έγινε γνωστή όταν άρχισε να πουλά «ελληνικού» τύπου γιαούρτια, εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά εντός του έτους, αναφέρουν πληροφορίες.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η εταιρεία που κατασκευάζει γιαούρτι, γάλα βρόμης και άλλα προϊόντα, επιδιώκει να πραγματοποιήσει μία ΙΡΟ που θα διαμορφώσει την αποτίμηση της έως τα 10 δισ. δολάρια.

«Καθώς δημιουργούμε την εταιρεία τροφίμων του μέλλοντος, θα εξετάσουμε προσεκτικά όλες τις επιλογές για να χρηματοδοτήσουμε τα φιλόδοξα σχέδια μας, ειδικά με το γάλα βρώμης και τα φυτικά προϊόντα», δήλωσε ο ιδρυτής της Chobani,  Hamdi Ulukaya μέσω email που κοινοποίησε η εταιρεία σε επικοινωνία της.

«Μία IPO είναι σίγουρα μια συναρπαστική λύση, αλλά ανεξάρτητα από το αν θα είμαστε δημόσια εταιρεία ή όχι, θα συνεχίσουμε να ταράζουμε τα νερά και να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα»

Η εταιρεία επισήμανε επίσης ότι προβλέπει αύξηση των πωλήσεων μεγαλύτερη από αυτή του συνόλου της αγοράς στις βασικές κατηγορίες γάλακτος βρόμης, γιαουρτιού και κρέμας

Οι παραγωγοί τροφίμων έχουν δει γενικά αύξηση των πωλήσεων τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς η κατανάλωση των εστιατορίων μειώνεται και οι καταναλωτές αγοράζουν περισσότερα τρόφιμα για το σπίτι.

Η Chobani, που εμφανίζει ετήσια έσοδα περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, βρέθηκε στο επίκεντρο της φρενίτιδας που επικράτησε για τα τρόφιμα καθώς οι καταναλωτές παραμένουν στο σπίτι λόγω της πανδημίας.

Λίγο πριν από την εμφάνιση του ιού, η παρασκευάστρια γιαουρτιού επεκτάθηκε σε φυτικά γάλατα και κρέμες καφέ, δίνοντας ώθηση στις πωλήσεις της αφού όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αποφεύγουν τις καφετέριες και φτιάχνουν πρωινό στο σπίτι.