23 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks απαντούν στην τάση για περισσότερα φυτοφαγικά μενού

3 MIN READ

Τα Starbucks απαντούν στην τάση για περισσότερα φυτοφαγικά μενού

Τα Starbucks απαντούν στην τάση για περισσότερα φυτοφαγικά μενού

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της αναδιαμόρφωσαν σε γενικές γραμμές τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων και η σημαντικότερη -ίσως- εξ αυτών είναι η στροφή των καταναλωτών προς τις φυτοφαγικές επιλογές. 

Η μεγαλύτερη εταιρεία καφέ στον κόσμο, τα Starbucks, έχουν παρατηρήσει τις μεταβαλλόμενες αυτές τάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σχεδιάζει να αφουγκραστεί καλύτερα τις επιθυμίες των καταναλωτών και να δράσει με σκοπό την ικανοποίηση τους.

Πιο αναλυτικά, τα Starbucks διευρύνουν τώρα το πεδίο των φυτικών επιλογών τους, ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αναδιαμορφώσει περαιτέρω το μενού των τροφίμων και των ροφημάτων τους ως απόκριση στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές τάσεις προς τα περισσότερο plant-based προϊόντα.

Ήδη, η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να συμπεριλάβει πιο ενεργά τα φυτοφαγικά μενού στις εγκαταστάσεις της, αλλά σκοπεύει τώρα να αναδιοργανώσει και να επανεξετάσει περισσότερο τα μενού της.

Η στροφή προς τα Plant-Based προϊόντα

Τα Starbucks είχαν ήδη κινηθεί από το 2016 προς την κατεύθυνση μίας περισσότερο φυτοφαγικής διατροφής όταν πρόσθεσαν το γάλα αμυγδάλου στα μενού των καταστημάτων, γεγονός που έδωσε στην εταιρεία μεγάλη ώθηση, αφού απευθύνθηκε και προσέλκυσε τους καταναλωτές που επιθυμούσαν να απομακρύνουν το ζωικό γάλα από την διατροφική τους ρουτίνα.

Έτσι, μετά την επιτυχία αυτής της εισαγωγής, η εταιρεία πειραματίστηκε συμπεριλαμβάνοντας το γάλα βρώμης σε μία πληθώρα των καταστημάτων της και οι πελάτες ανταποκρίθηκαν άμεσα. 

Δεδομένης της κατάστασης του εγκλεισμού η εταιρεία παρατήρησε ότι εξαιτίας της παραμονής στο σπίτι οι καταναλωτές ήταν λιγότερο πιθανό να βρεθούν σε ένα κατάστημα για να κάνουν ένα διάλειμμα από την εργασία τους και να παραγγείλουν ζεστά ροφήματα.

Έτσι, τα Starbucks μετατόπισαν την συγκέντρωσή τους σε φυτικά προϊόντα και κρύα ροφήματα για να αντισταθμίσουν τις απώλειες της πανδημίας. 

Μάλιστα, η εταιρεία δεν σταμάτησε στα φυτικά ροφήματα αφού κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους τα Starbucks γέμισαν τα μενού τους με φυτικά τρόφιμα. Έτσι, η επιτυχία των προϊόντων αυτών με τους πελάτες ενέπνευσαν την εταιρεία να πειραματιστεί περαιτέρω με τις φυτοφαγικές επιλογές.

Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν με έντονο ενδιαφέρον για τις νέες Vegan επιλογές

Τα Starbucks χρησιμοποιούν πλέον ένα κατάστημα που εδρεύει λίγο έξω από το Σιάτλ,  ως ένα είδος δοκιμαστικής περιοχής για την καινοτομία γύρω από τις φυτοφαγικές επιλογές που προστίθενται στα μενού. 

Έτσι, σταδιακά προστίθενται στους καταλόγους νέες επιλογές για ένα vegan πρωινό με σκοπό την βολιδοσκόπηση των αντιδράσεων του κοινού. Το μενού περιλαμβάνει αρκετές επιλογές, μεταξύ των οποίων ένα vegan σάντουιτς, το οποίο παρασκευάζεται με αυγά με βάση τα φασόλια, vegan λουκάνικα και μη ζωικό τυρί. 

Η εταιρεία φαίνεται ότι επιθυμεί να περιστρέψει το επιχειρηματικό της μοντέλο για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών επενδύοντας όλο και περισσότερο στην ελπίδα ότι αυτά τα πειράματα θα αποδειχθούν αρκετά δημοφιλή για να εφαρμοστούν σε περισσότερες τοποθεσίες και καταστήματα. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.