20 Απρ 2024
READING

Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης είναι πλέον online

2 MIN READ

Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης είναι πλέον online

Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης είναι πλέον online

To Google σε συνεργασία με την SubCom, ανακοίνωσαν ότι το ιδιόκτητο υποθαλάσσιο καλώδιο Dunant της εταιρείας μεταξύ Virginia Beach στην Virginia και Saint-Hilaire-de-Riez στις γαλλικές ακτές του Ατλαντικού είναι πλέον σε λειτουργία.

Το Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά αυτό το έργο, το οποίο πήρε το όνομά του από τον πρώτο νικητή του Noble Peach Price και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Henry Dunant, στα μέσα του 2018.

Την εποχή εκείνη περίμενε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2020, αλλά εκτός από την αντιμετώπιση των επιπλοκών λόγω της μεγάλης έκτασης του καλωδίου μεταξύ των δύο ηπείρων, προφανώς δεν είχε προβλεφθεί η παγκόσμια πανδημία εκείνη την εποχή του σχεδιασμού.

Το καλώδιο σχεδόν 4.000 μιλίων έχει συνολική χωρητικότητα 250 terabits ανά δευτερόλεπτο – ή αρκετό για να μεταδώσει την «ολόκληρη ψηφιοποιημένη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου τρεις φορές κάθε δευτερόλεπτο» .

Σε αντίθεση με ορισμένα παλαιότερα καλώδια, το Dunant χρησιμοποιεί 12 ζεύγη ινών, σε συνδυασμό με μια σειρά τεχνικών καινοτομιών για τη μεγιστοποίηση του εύρους ζώνης του, για να επιτύχει αυτούς τους αριθμούς.

Το Google είναι αφοσιωμένο στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες cloud και διαδικτυακό περιεχόμενο που συνεχίζει να είναι αμετάβλητη.

Με ικανότητα ρεκόρ σε ταχύτητες μετάδοσης, το Dunant θα βοηθήσει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο όπου κι αν βρίσκονται και να συμπληρώνουν μία από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές στο Διαδίκτυο για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του Google Cloud.

Με το Dunant να λειτουργεί πλέον, το επόμενο καλώδιο του Google που θα κατασκευαστεί θα είναι το καλώδιο Grace Hopper μεταξύ Νέας Υόρκης και Ευρώπης, με ιστότοπους προσγείωσης στο Μπιλμπάο, Ισπανία και Bude, Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά αυτό το νέο καλώδιο, το οποίο κατασκευάζει επίσης σε συνεργασία με την SubCom, τον περασμένο Ιούλιο. Αναμένεται να συνδεθεί στο διαδίκτυο το 2022 και θα περιλαμβάνει συνολικά 16 ζεύγη ινών.

Επιπλέον, το Google κατασκευάζει επίσης το καλώδιο Equiano από τη Νότια Αφρική στην Πορτογαλία. Αυτό το καλώδιο υποτίθεται ότι θα συνδεθεί αργότερα φέτος. Εκτός από τα ιδιόκτητα καλώδια της, η Google είναι επίσης συνεργάτης σε μια σειρά κοινοπραξιών που συνεργάζονται για την κατασκευή καλωδιακών συστημάτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.