25 Απρ 2024
READING

Η οικονομία του Λονδίνου χάνει 12.5 δισ. ευρώ λόγω έλλειψης τουρισμού

1 MIN READ

Η οικονομία του Λονδίνου χάνει 12.5 δισ. ευρώ λόγω έλλειψης τουρισμού

Η οικονομία του Λονδίνου χάνει 12.5 δισ. ευρώ λόγω έλλειψης τουρισμού

Νέα έρευνα έδειξε ότι η οικονομία του κεντρικού Λονδίνου επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Οι τουριστικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 12.5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών, δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan.

Η μελέτη του VisitBritain αποκάλυψε ότι οι δαπάνες από διεθνείς τουρίστες στο κεντρικό Λονδίνο ήταν 8.4 δισεκατομμύρια ευρώ χαμηλότερα το 2020 σε ετήσια βάση και ο εγχώριος τουρισμός μειώθηκε κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η έλλειψη εργαζομένων σε γραφεία έχει επηρεάσει επίσης την οικονομία, καθώς έχει ζητηθεί οι άνθρωποι να εργαζονται από το σπίτι, αν μπορούν.

Πριν από την πανδημία, το κεντρικό Λονδίνο συνεισέφερε 38,7 δισεκατομμύρια λίρες στο Υπουργείο Οικονομικών. «Όταν ευδοκιμεί το Λονδίνο, ευδοκιμεί ολόκληρη η χώρα, οπότε η υποστήριξη των επιχειρήσεων της πόλης μας για να επιβιώσουν τους επόμενους μήνες θα είναι απολύτως ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Χαν.

Εκτιμάται ότι με τη σωστή υποστήριξη από την κυβέρνηση, περισσότερες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν και θα συμβάλουν σε αυτό που ελπίζει η έκθεση, σε μια γρήγορη ανάκαμψη, μόλις οι τουρίστες και οι μετακινούμενοι επιστρέψουν σε ρυθμούς κανονικότητας.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.