24 Απρ 2024
READING

Η H&M λανσάρει την πλατφόρμα second-hand ρούχων, Sellpy σε νέες αγορές

2 MIN READ

Η H&M λανσάρει την πλατφόρμα second-hand ρούχων, Sellpy σε νέες αγορές

Η H&M λανσάρει την πλατφόρμα second-hand ρούχων, Sellpy σε νέες αγορές

Από προχθές, η Sellpy, η πλατφόρμα second-hand του γίγαντα της μόδας, H&M, λειτουργεί στην Αυστρία και στην Ολλανδία. Η ζήτηση για μεταχειρισμένα ρούχα αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Οι πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα μπορούν να στείλουν τα χρησιμοποιημένα ρούχα τους στη Sellpy, δωρεάν, σε μια συγκεκριμένη τσάντα. Στη συνέχεια, εάν το αντικείμενο πωληθεί, ο πελάτης λαμβάνει τουλάχιστον 40% των εσόδων. 

Για τα ενδύματα με αξία πώλησης άνω των 50 ευρώ, το ποσοστό είναι υψηλότερο, ενώ τα ρούχα που δεν έχουν πωληθεί ανακυκλώνονται. 

«Παρατηρούμε μια αύξηση της ευαισθητοποίησης και της ζήτησης για βιώσιμη μόδα μεταξύ των πελατών μας. Ως εκ τούτου, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορούμε να το προσφέρουμε στους πελάτες μας στην Ολλανδία και στην Αυστρία μέσω του Sellpy, μιας πλατφόρμας που δίνει την δυνατότητα στους πελάτες να αγοράζουν και να πωλούν μεταχειρισμένα ρούχα, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους», εξηγεί η Susan Krau, διευθύντρια των H&M Netherlands.

Η συγκεκριμένη startup εταιρεία χειρίζεται ολόκληρη τη διαδικασία πωλήσεων από την παραλαβή των αγαθών από τα σπίτια των πωλητών, τη φωτογράφηση, την μεταπώληση και εν τέλει την αποστολή.

Η Sellpy ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα διπλασιάσει την χωρητικότητά των αποθηκευτικών της χώρων στη Σουηδία, προκειμένου να είναι σε θέση να διαθέτει σχεδόν 8 εκατομμύρια προϊόντα ετησίως, ανταποκρινόμενη στην διαρκώς εντεινόμενη ζήτηση που βιώνει.

Επιδιώκοντας να βελτιώσει τα περιβαλλοντικά της διαπιστευτήρια και να αξιοποιήσει τις αυξανόμενες ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με το περιβαλλοντικό κόστος της επονομαζόμενης και ως fast fashion, η H&M ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από δοκιμές σε αυτό τον τομέα, όπως λ.χ. πωλήσεις vintage ρούχων και επενοικίαση φορεμάτων για πάρτυ.

Η αγορά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική και η H&M έχει μεγάλη επίγνωση αυτού.

Η Sellpy ιδρύθηκε το 2014. Ένα χρόνο αργότερα, η H&M μπήκε στην επιχείρηση και το 2019 ο σουηδικός γίγαντας μόδας απέκτησε την πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία μέσω του τμήματος επενδύσεων CO: LAB.
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.