25 Απρ 2024
READING

Η Ευρώπη στοχεύει την κατανάλωση αλκοόλ για την καταπολέμηση του καρκίνου

1 MIN READ

Η Ευρώπη στοχεύει την κατανάλωση αλκοόλ για την καταπολέμηση του καρκίνου

Η Ευρώπη στοχεύει την κατανάλωση αλκοόλ για την καταπολέμηση του καρκίνου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την «καταπολέμηση του καρκίνου». Μία από τις πιο αξιοσημείωτες προτάσεις είναι η υποχρεωτική ένδειξη θερμίδων στην ετικέτα των αλκοολούχων ποτών.

Εκτός από την ένδειξη θερμίδων έως το 2023 θα πρέπει να αναφέρονται και τα συστατικά του αλκοολούχου ποτού και πιθανόν να υπάρχει προειδοποίηση για την υγεία. Η Επιτροπή θέλει επίσης να περιορίσει τη διαδικτυακή διαφήμιση και εμπορία αλκοολούχων ποτών.

Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ είναι μόνο ένας από τους πυλώνες του εκτεταμένου σχεδίου κατά του καρκίνου. Για παράδειγμα, υπάρχει επίσης μια ολόκληρη σειρά προτάσεων σχετικά με τα προϊόντα καπνίσματος.

Επιπλέον, η Επιτροπή σκέφτεται να διαθέσει περισσότερα φρούτα, γάλα και λαχανικά στα σχολεία και επιθυμεί να αυξήσει τη φορολογία για τα αναψυκτικά και τα ροφήματα με ζάχαρη.

Κάθε χρόνο, 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Η Επιτροπή αναφέρει ότι απαιτείται δράση, καθώς η ΕΕ αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο όλων των περιπτώσεων καρκίνου παγκοσμίως, ενώ αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι χωρίς σημαντική δράση, ο αριθμός των περιπτώσεων θα αυξηθεί 25% έως το 2035, καθιστώντας τον καρκίνο την πρώτη αιτία θανάτου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.