25 Απρ 2024
READING

Το Amazon επεκτείνει το βιομετρικό σύστημα σάρωσης παλάμης επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν με τα χέρια τους

2 MIN READ

Το Amazon επεκτείνει το βιομετρικό σύστημα σάρωσης παλάμης επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν με τα χέρια τους

Το Amazon επεκτείνει το βιομετρικό σύστημα σάρωσης παλάμης επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν με τα χέρια τους

Το Amazon επεκτείνει τη διάθεση του βιομετρικού συστήματος σάρωσης παλάμης σε περισσότερα από τα καταστήματα του όπως Whole Foods, Amazon Fresh και Amazon Go, επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν μόνο με τα χέρια τους.

Το Amazon One κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους σε δύο καταστήματα Amazon Go στο Σιάτλ, αλλά τώρα έχει ήδη λανσαριστεί σε οκτώ καταστήματα σε ολόκληρη την πολιτεία.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί τώρα στην είσοδο τριών νέων καταστημάτων Amazon Go, καθώς και των καταστημάτων Amazon Books και Amazon 4-star τις επόμενες εβδομάδες.

Η υπερσύγχρονη τεχνολογία σάρωσης παλάμης επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν, να χρησιμοποιούν κάρτες επιβράβευσης και να εισέρχονται στα καταστήματα σαρώνοντας τα χέρια τους στις εισόδους ασφαλείας.

Μόλις ένας πελάτης σαρώσει την παλάμη του, το κατάστημα θα συσχετίσει την σάρωση του χεριού του με τον προσωπικό του λογαριασμό και θα τον χρεώσει αυτόματα καθώς ψωνίζει.

Το Amazon One χρησιμοποιεί «προσαρμοσμένους αλγόριθμους και υλικό» για να δημιουργήσει μια μοναδική υπογραφή παλάμης ενός χρήστη ζητώντας του να αιωρήσει το χέρι του πάνω από το σαρωτή για «περίπου ένα δευτερόλεπτο».

Οι πελάτες έχουν την επιλογή να εγγράψουν μόνο μία ή και τις δύο παλάμες τους και χρειάζονται μόνο πιστωτική κάρτα και αριθμό τηλεφώνου για να εγγραφούν αντί για λογαριασμό Amazon.

Σύμφωνα με τους ειδικούς «η αναγνώριση παλάμης θεωρείται πιο ιδιωτική από κάποιες βιομετρικές εναλλακτικές, επειδή δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ταυτότητα ενός ατόμου κοιτάζοντας μόνο μια εικόνα της παλάμης του.

Έρχεται επίσης εν μέσω μιας τεράστιας αύξησης στην υιοθέτηση ανέπαφων πληρωμών σε ολόκληρο τον τομέα λιανικής λόγω της πανδημίας. Αυτός ο παράγοντας θα μπορούσε να ενθαρρύνει τρίτους λιανοπωλητές να αναζητήσουν την τεχνολογία από το Amazon, το οποίο λέει ότι σχεδιάζει να την προσφέρει σε εταιρείες «πέρα από τα καταστήματα λιανικής». Αυτό θα μπορούσε δυνητικά να βλέπει τους πελάτες να εισέρχονται σε τοποθεσίες όπως γήπεδα και κτίρια γραφείων χρησιμοποιώντας μόνο τις παλάμες τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.