25 Απρ 2024
READING

Η Uber εξαγοράζει την υπηρεσία παράδοσης αλκοόλ Drizly για 1,1 δισ. δολάρια

2 MIN READ

Η Uber εξαγοράζει την υπηρεσία παράδοσης αλκοόλ Drizly για 1,1 δισ. δολάρια

Η Uber εξαγοράζει την υπηρεσία παράδοσης αλκοόλ Drizly για 1,1 δισ. δολάρια

Η Uber ανακοίνωσε χθες την απόφαση της για την απόκτηση της υπηρεσίας παράδοσης αλκοόλ Drizly. Η συμφωνία περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει μετοχές και μετρητά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η στρατηγική της Uber είναι να ενσωματώσει την Drizly στην Uber Eats, αν και η εταιρεία σημειώνει ότι θα διατηρήσει το Drizly ως αυτόνομη προσφορά εφαρμογών, προς το παρόν.

Σίγουρα υπάρχει μιαπολύ μεγάλη αγορά σε αυτό τον κλάδο. Η Uber παρέχει τις βασικές τεχνολογίες διακινησης και παράδοσης, ενώ η Drizly μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει το Uber Eats σε μια ακόμη πιο δυνητικά προσοδοφόρα αγορά.

Φέρνοντας την Drizly στην οικογένεια Uber, η εταιρεία μπορεί να επιταχύνει την πορεία “εκθέτοντας” την Drizly στο κοινό της Uber και επεκτείνοντας τη γεωγραφική της παρουσία στο παγκόσμιο μας αποτύπωμα της τα επόμενα χρόνια.

Η υπηρεσία έχει βιώσει μια σταθερή ανάπτυξη σε πολλές αγορές στις Η.Π.Α. παρόλο που οι πολιτειακοί νόμοι για τα οινοπνευματώδη ποτά προβάλλουν εμπόδια για γρήγορη επέκταση.

Τον περασμένο μήνα, πρόσθεσε την Ατλάντα στη λίστα των πολιτειών που εξυπηρετεί, συνεργαζόμενη με περίπου δώδεκα τοπικές αγορές και κάβες για να επεκτείνει την παράδοση.

Η Drizly παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 1.400 πόλεις στη Βόρεια Αμερική. Χωρίς αμφιβολία, οι διακοπές λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων που σχετίζονται με την πανδημία έχουν συμβάλει επίσης στην επέκταση της ελκυστικότητας της παράδοσης αλκοόλ.

Η Drizly ιδρύθηκε το 2012 ​​με έδρα τη Βοστώνη και έχει συγκεντρώσει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση μέχρι σήμερα.Πρόσφατα, η δέχθηκε παραβίαση δεδομένων. Η παραβίαση, η οποία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο, πιστεύεται ότι επηρέασε έως και 2,5 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών.

Η Uber αναφέρει ότι σχεδιάζει περίπου το 90% της πληρωμής στους μετόχους της Drizly να πραγματοποιηθεί σε μετοχές της Uber, με το υπόλοιπο να πραγματοποιείται μέσω μετρητών. Η συμφωνία εκκρεμεί την τυπική κανονιστική έγκριση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.