25 Απρ 2024
READING

Η  Lego με την Universal δημιουργούν μία εφαρμογή μουσικών βίντεο

4 MIN READ

Η  Lego με την Universal δημιουργούν μία εφαρμογή μουσικών βίντεο

Η  Lego με την Universal δημιουργούν μία εφαρμογή μουσικών βίντεο

Η  Lego και η Universal Music Group ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την δημιουργία της Lego Vidiyo, μίας, δηλαδή, εφαρμογής που στοχεύει στην δημιουργία βίντεο και άλλων αντίστοιχων περιεχομένων που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών. 

Η Lego και η UMG ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι θα συνεργαστούν με σκοπό την δημιουργία μίας σειράς παιχνιδιών τον Απρίλιο του 2020.  Ωστόσο, η Lego Vidiyo είναι το πρώτο αποτέλεσμα που κυκλοφορεί μέσα από αυτήν την εταιρική σχέση.

Πιο αναλυτικά, μέσα από αυτήν την εφαρμογή τα παιδιά μπορούν να δημιουργούν, να παράγουν, να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να μοιράζονται τα δικά τους μουσικά βίντεο, τα οποία ορίζονται με βάση τα τραγούδια από τον κατάλογο και τις μουσικές λίστες της Universal Music Group.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να είναι ένας ιδανικός τρόπος για το Lego και το UMG να αξιοποιήσουν το όλο και αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον για τις εφαρμογές των κοινωνικών μέσων δικτύωσης όπως είναι το TikTok  αλλά όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον που θεωρείται ασφαλές για την παιδική χρήση.

Σαφώς, η εφαρμογή απαιτεί γονική συναίνεση, επιτρέπει την ανωνυμία και διαθέτει το απαραίτητο ρυθμιστικό πλαίσιο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών.

Έτσι, το περιεχόμενο που περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες, όπως τα πρόσωπα των παιδιών στα βίντεο, μπορεί να αποθηκευτεί εντός της εφαρμογής, αλλά δεν είναι δυνατόν να μεταφορτωθεί στη ροή της εφαρμογής.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή Lego Vidiyo επιτρέπει στα παιδιά να κάνουν χρήση των minifigures της Lego και τα των λεγόμενων «BeatBit» της εταιρείας, με σκοπό την δημιουργία μουσικών βίντεο 60 δευτερολέπτων που είναι δυνατόν να “κοπούν” σε μικρότερα κλιπ.

Μέσα από αυτήν την εφαρμογή, τα παιδιά μπορούν να δώσουν μορφή στα minifigures της εταιρεία μέσα από την χρήση της τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας και να σαρώσουν τα BeatBits για να ξεκλειδώσουν ποικίλα και διαφορετικά ψηφιακά εφέ. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, τα προϊόντα της Lego Vidiyo θα είναι διαθέσιμα από την 1η Μαρτίου.

Η εφαρμογή Lego Vidiyo φαίνεται ότι αποτελεί την πιο πρόσφατη απόπειρα της δανικής εταιρείας παιχνιδιών να μεταπηδήσει στην ψηφιακή και κινητή τεχνολογία, καθώς φαίνεται να εμπλέκει ενεργά τους λεγόμενους digital natives των επόμενων γενεών.

Μάλιστα, δεδομένου ότι η εν λόγω εφαρμογή εστιάζει και αφορά στην δημιουργία μουσικών βίντεο, προσφέρει ταυτόχρονα έναν τρόπο στην εταιρεία να αξιοποιήσει το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για εφαρμογές όπως το TikTok αλλά -όπως άλλωστε προαναφέρθηκε- μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι ασφαλές για τα παιδιά.

Ακόμα, η επαλήθευση και η ταυτοποίηση της ηλικίας είναι ένα εμπόδιο που έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα το TikTok, καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιείται για την προώθηση ηλεκτρονικών τσιγάρων και άλλων προϊόντων που δεν απευθύνονται σε παιδιά, γεγονός που ενδέχεται να φέρει το συγκεκριμένο μέσο αντιμέτωπο με πολλές κυρώσεις. 

Έτσι, η εφαρμογή της Lego, μέσα από την εστίασή της στην παροχή γονικής συναίνεσης, την ανωνυμία των χρηστών και τον έλεγχο του περιεχομένου, είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τους γονείς ότι η πλατφόρμα είναι ασφαλής για τα παιδιά σε βαθμό τέτοιο που το TikTok και οι λοιποί ανταγωνιστές της δεν καταφέρει να κάνουν ακόμα.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη εφαρμογή ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειες του Lego να ενθαρρύνει και να προωθήσει την δημιουργικότητα των παιδιών, ενσωματώνοντας τη μουσική στα παιχνίδια της. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης «Play Well» που εκπονήθηκε από την εταιρεία παιχνιδιών το 2020, πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) των γονέων παγκοσμίως επιθυμούν τα παιδιά τους να καλλιεργούν περισσότερο τις δημιουργικές κλίσεις τους, με το 89% αυτών να δηλώνει ότι η μουσική βοηθά στην οικοδόμηση αυτών των δημιουργικών δεξιοτήτων και το 83% να υποστηρίζει ότι βοηθά ακόμα και στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης. 

 Επιπλέον, σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών αναφέρει ότι η μουσική τους βοηθά να συνδεθούν πιο άμεσα με τους φίλους τους, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. 

Όλη η παραπάνω δράση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η Lego γνωρίζει πώς να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που ανακύπτουν και εν προκειμένω,  την ανάπτυξη που έχει παρατηρήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεδομένου ότι οι γονείς αναζητούσαν νέους τρόπους για να κρατήσουν ενεργό το ενδιαφέρον των παιδιών που βρίσκονταν έγκλειστα στο σπίτι.  

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά την διάρκεια του 2020, αφού παρατήρησε διψήφια αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων της σε μεγάλα τμήματα της αγοράς,  συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης, της Ασίας και της Κίνας.

*Με πληροφορίες από την Lego και το Marketing Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.