19 Απρ 2024
READING

Το 2021 εκτιμάται ότι 4 δις. άνθρωποι θα είναι αγοραστές ηλεκτρονικού εμπορίου

3 MIN READ

Το 2021 εκτιμάται ότι 4 δις. άνθρωποι θα είναι αγοραστές ηλεκτρονικού εμπορίου

Το 2021 εκτιμάται ότι 4 δις. άνθρωποι θα είναι αγοραστές ηλεκτρονικού εμπορίου

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των χρηστών του ηλεκτρονικού εμπορίου σε παγκόσμια βάση αναμένεται να αυξηθεί κατά 400 εκατομμύρια το επόμενο έτος και να φτάσει κοντά στους 4 δις. αγοραστές παγκοσμίως.

Σύμφωνα με στοιχεία της Finaria, το ξέσπασμα της πανδημία κατά την διάρκεια του 2020 συνέβαλε στην ραγδαία αύξηση του αριθμού των χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο κατά 9,5% σε ετήσια βάση, έτσι ώστε οι χρήστες υπερέβησαν τα 3,4 δισεκατομμύρια.

Ακόμη, φαίνεται ότι αυτή η όλο και αυξανόμενη τάση αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του 2021, με τον αριθμό των χρηστών να αυξάνεται κατά 10% σε ετήσια βάση στα 3,8 δισεκατομμύρια. 

Παράλληλα, μέχρι το 2025, η Finaria προβλέπει ότι ο αριθμός των παγκόσμιων χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου θα φτάσει τα 4,9 δισεκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, ο όλο και αυξανόμενος αριθμός των χρηστών του ηλεκτρονικού εμπορίου εν μέσω της υγειονομικής κρίσης προκάλεσε επίσης αύξηση των εσόδων της αγοράς, αφού παρουσίασαν ποσοστιαία αύξηση κατά 25% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 2,43 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020. 

Μάλιστα, με 469,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου, ήτοι 2,5 φορές λιγότερα έσοδα από την κορυφαία αγορά της Κίνας, η αμερικανική αγορά κατατάσσεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως το 2020. 

Επιπλέον, οι λήψεις των εφαρμογών για τις ηλεκτρονικές αγορές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8% για να φτάσουν τα 2,76 εκατομμύρια νέων λήψεων και εγκαταστάσεων.

Η Finaria αναμένει, ακόμα, ότι έσοδα από το ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως θα ξεπεράσουν τα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αριθμός που υποδηλώνει αύξηση σχεδόν κατά 11% σε ετήσια βάση και θα συνεχίσουν να αυξάνονται αγγίζοντας τα 3,4 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, ο τομέας της μόδας αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως αναλύθηκε από την Finaria, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα ύψους 759,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% σε ετήσια βάση.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις ρούχων, ενδυμάτων και αξεσουάρ αναμένεται να φτάσουν σε έσοδα το πρωτοφανές ποσό των 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Έτσι, με τις εκτιμήσεις για τα αναμενόμενα έσοδα του 2021 από το ηλεκτρονικό εμπόριο να κάνουν λόγο για  590 δισεκατομμύρια δολάρια, ή με άλλα λόγια 12% περισσότερα έσοδα σε σύγκριση με 2020, το μέλλον για αυτόν τον κλάδο φαίνεται εξαιρετικά αισιόδοξο.

Μάλιστα, τα παιχνίδια και τα προϊόντα για χόμπι κατατάσσονται ως το δεύτερο μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις σε αυτό το τμήμα αναμένεται να φτάσουν τα 766,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Ως το τρίτο μεγαλύτερο τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως παρουσιάζονται ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και οι συσκευές παρακολούθησης, προϊόντα τα οποία προβλέπεται να φτάσουν σε αξία τα 542,3 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση κατά 28% σε ετήσια βάση. Ακολουθούν τα έπιπλα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, με 362,9 δισεκατομμύρια δολάρια και 468,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αναμενόμενα έσοδα, αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ολόκληρο το report ακολουθήστε το link

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.