25 Απρ 2024
READING

Η σοκολατοβιομηχανία Hershey ενίσχυσε τις πωλήσεις της ως αποτέλεσμα της παραμονής στο σπίτι

3 MIN READ

Η σοκολατοβιομηχανία Hershey ενίσχυσε τις πωλήσεις της ως αποτέλεσμα της παραμονής στο σπίτι

Η σοκολατοβιομηχανία Hershey ενίσχυσε τις πωλήσεις της ως αποτέλεσμα της παραμονής στο σπίτι

Η Hershey, η σοκολατοβιομηχανία με έδρα τις ΗΠΑ, παρατήρησε ότι αναδυόταν ένα περίεργο μοτίβο αγορών στις αρχές της άνοιξης. Οι πωλήσεις του πακέτου έξι σοκολάτων γάλακτος Hershey αυξήθηκαν μέσα από τα διαδικτυακά κανάλια και τα φυσικά καταστήματα πολύ νωρίτερα από τις τυπικές εκδηλώσεις που ενίσχυαν τις πωλήσεις της:  τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα κάμπινγκ και τις συγκεντρώσεις σε αυλές και κήπους.

Φαίνεται ότι οι οικογένειες χρησιμοποιήσαν τις μικρές απολαύσεις για να διαλύσουν τη μονοτονία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μάλιστα, σε μέρη των ΗΠΑ με τα υψηλότερα ποσοστά εκδήλωσης της πανδημίας, η Hershey εμφάνισε αύξηση κατά 40% έως 50% στις πωλήσεις των πακέτων σοκολάτας γάλακτος σε σχέση με άλλες περιοχές.

Το κύμα των αυξημένων πωλήσεων για τα πακέτα s’mores είναι ένα παράδειγμα των ευκαιριών ανάπτυξης που παρουσιάζονται για τις εταιρείες και τις βιομηχανίες των σνακ και των γλυκών, καθώς οι καταναλωτές περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και προσπαθούν να βρουν τρόπους να διαφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης υγείας. 

Επιπρόσθετα, η Hershey έχει πλάνα ούτως ώστε να αποτελέσει μέρος των νέων συνηθειών που διαμορφώνονται από τις οικογενειακές, όπως οι κινηματογραφικές βραδιές. Έτσι, θα μπορούσε, για παράδειγμα, να προτείνει συνταγές που περιλαμβάνουν τα προϊόντα της και να απευθύνονται σε πελάτες που θέλουν μια νόστιμη αλλά προσιτή απόλαυση.

Η εταιρεία σκοπεύει να ελιχθεί με γρήγορους ρυθμούς  για να εντοπίσει τις αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και να ενεργήσει επ ‘ αυτών. Μάλιστα, φαίνεται ότι όταν εντόπισε την τάση των s’more, επέκτεινε άμεσα την παραγωγή των ράβδων σοκολάτας γάλακτος και ενίσχυσε τα αποθέματα των καταστημάτων, ενώ ρύθμισε παράλληλα το marketing για να προωθήσει τα  s’mores ως την ιδανική πρόταση για να συνοδεύσει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. 

Ήδη από την αρχή της πανδημίας, η εταιρεία προέβη σε έρευνες που θα της έδιναν την κατάλληλη ανατροφοδότηση για να συνεχίσει το έργο της. Έτσι, στάλθηκαν κιβώτια όλων των σνακ της σε μια ομάδα εστίασης,  η οποία ρωτήθηκε και έδωσε στοιχεία σχετικά με το πώς χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα καθώς περνούσαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και η εταιρεία χρησιμοποίησε αυτές τις ιδέες για να ενημερώσει την επιχειρηματική της στρατηγική.

Το χαρτοφυλάκιο της Hershey περιλαμβάνει αρκετά γνωστά εμπορικά σήματα καραμελών, όπως τα Reese, τα Almond Joy, η KitKat, τα Twizzlers και τα Bubble Yum.

Η Hershey είναι μία μόνο από τις εταιρείες καταναλωτικών συσκευασμένων αγαθών που έχει ενισχυθεί τις συνθήκες των περιοριστικών μέτρων. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις των ειδών όπως το φυστικοβούτυρο, το κακάο, τα τσιπς και τα αλμυρά σνακ αυξήθηκαν κατά πολύ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η εταιρεία σοκολάτας πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συμπεριφορές και συνήθειες των καταναλωτών. Οι τελευταίοι δεν περιηγούνται πια με άνεση στους διαδρόμους των super market.

Αντιθέτως, μπαίνουν και βγαίνουν γρήγορα από τα καταστήματα. Ακόμη, γιορτάζουν διαφορετικά τις διακοπές, γεγονός που θα μπορούσε να αλλάξει την ποσότητα των γλυκών που καταναλώνουν. 

Ακόμη, η άνοδος των ηλεκτρονικών αγορών supermarket θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα ενός καταναλωτή να ανακαλύψει ένα νέο προϊόν, που θα του κινούσε το ενδιαφέρον βλέποντας το στο ράφι.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Bank of America αναβάθμισε τις μετοχές της Hershey και οι αναλυτές της δήλωσαν ότι η εταιρεία έχει ισχυρή δυναμική και θα μπορούσε να ωφεληθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες, καθώς η ανάπτυξη των εμβολίων θα ενισχύσει εκ νέου τις πωλήσεις εκτός σπιτιού.

Τέλος, φαίνεται ότι η εταιρεία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τις δυνατότητες που της δίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός που κυριάρχησε την εποχή της πανδημίας και να ακολουθήσει τις αλλαγές που συνέβησαν στις καταναλωτικές συνήθειες των αγοραστών για να ενισχύσει περισσότερο την κερδοφορία της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.