24 Απρ 2024
READING

Beyond Meat και Pepsi σε συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη φυτικών προϊόντων

2 MIN READ

Beyond Meat και Pepsi σε συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη φυτικών προϊόντων

Beyond Meat και Pepsi σε συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη φυτικών προϊόντων

Στο σχηματισμό μιας κοινής επιχείρησης προχώρησαν η Beyond Meat και
η PepsiCo με στόχο την ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση χορτοφαγικών σνακ και ροφημάτων.

Η συνεργασία δίνει την δυνατότητα στην Beyond, έναν σχετικά νεοεισερχόμενο παίκτη στον κλάδο των τροφίμων, να αποκτήσει πρόσβαση και να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία παραγωγής και marketing της Pepsi για καινούργια προϊόντα.

Από την πλευρά του, ο αμερικανικός κολοσσός θα ενισχύσει τις επενδύσεις στην κατηγορία των φυτικών τροφίμων. Να σημειωθεί ότι η Beyond Meat κατέχει μερίδιο 13% στην αμερικανική αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Jefferies.

Αυτή η νέα αγορά του φυτικού κρέατος έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και αυτό είναι πολύ ελκυστικό για τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων.Οι άνθρωποι αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες και αυτό αλλάζει και την αγορά.

Το παράδειγμα με το φυτικό γάλα από αμύγδαλο στην αρχή και βρώμη στην συνέχεια δείχνει πόσο μεταβάλλεται η αντίληψη των καταναλωτών για κατηγορίες προϊόντων και πως αυτό οδηγεί σε νέες και μεγάλες αγορές.

Η διαχείριση των εργασιών και της λειτουργίας θα γίνεται μέσα από την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, The PLANeT Partnership ενώ οι λεπτομέρειες για τους οικονομικούς όρους δε δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα τελευταία χρόνια, η PepsiCo προσπαθεί να μειώσει την ποσότητα ζάχαρης που περιέχουντα προϊόντα της και παράλληλα να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της
πιο υγιεινά σνακ.

Σε αντίθεση με την ανταγωνιστική Coca-Cola, ο αμερικανικός όμιλος έχει σημειώσει υψηλότερες πωλήσεις στη διάρκεια της πανδημίας εξαιτίας της μικρότερης έκθεσης σε προϊόντα που απευθύνονται στο κανάλι εκτός σπιτιού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.