26 Απρ 2024
READING

Η Ikea θα ξεκινήσει την πώληση ανταλλακτικών για τα έπιπλά της

2 MIN READ

Η Ikea θα ξεκινήσει την πώληση ανταλλακτικών για τα έπιπλά της

Η Ikea θα ξεκινήσει την πώληση ανταλλακτικών για τα έπιπλά της

Η Ikea πρόκειται να ξεκινήσει την πώληση ανταλλακτικών για τα εμβληματικά έπιπλα της σύμφωνα με την στρατηγική της να αυξήσει τη βιωσιμότητα των προϊόντων της.

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής επίπλων στον κόσμο έχει αναπτύξει ένα διαδικτυακό σύστημα παραγγελιών που θα ξεκινήσει παγκοσμίως φέτος, επιτρέποντας στους πελάτες να παραγγείλουν νέα ανταλλακτικά για τα προϊόντα τους Ikea.

Σύμφωνα με τους Financial Times, αυτό έχει ως στόχο όχι μόνο να επιτρέπει στους πελάτες να επιδιορθώνουν σπασμένα έπιπλα, αλλά και να αναβαθμίζουν και να ενημερώνουν τα παλιά έπιπλα αγοράζοντας πράγματα όπως φρέσκα καλύμματα ή πόδια, επεκτείνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής των προϊόντων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ikea έχει ήδη δοκιμάσει αυτή την τακτική και έχει προσφέρει στους πελάτες 14 εκατομμύρια ανταλλακτικά κατά το οικονομικό έτος που έληξε στα τέλη Αυγούστου 2020.

Η εταιρεία δήλωσε ότι “Για εμάς, επειδή θέλουμε να πετύχουμε στη βιωσιμότητα, αυτή πρέπει να είναι προσιτή και έτσι βοηθάμε τους πολλούς ανθρώπους. Η βιωσιμότητα δεν μπορεί να είναι μόνο για τους πλούσιους”.

Η στρατηγική αυτή ακολουθεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα «εξαγοράς» που ξεκίνησε το Νοέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέποντας στους πελάτες να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα έπιπλα τους στον λιανοπωλητή.

Αυτά προϊόντα πωληθεί εκ νέου από την εταιρεία «ως έχει» με έκπτωση.Το όραμα της Ikea ήταν πάντα να δημιουργεί μια καλύτερη καθημερινή ζωή για πολλούς ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει τώρα ότι η βιώσιμη ζωή είναι εύκολη και προσιτή για όλους.

Η εταιρεία γνωρίζει ότι το να ακολουθείς την κυκλική οικονομία είναι μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία αλλά και ευθύνη και η κλιματική κρίση απαιτεί από όλους να ξανασκεφτούμε ριζικά τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.