20 Απρ 2024
READING

Η Mercedes τριπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και plug-in υβριδικών

1 MIN READ

Η Mercedes τριπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και plug-in υβριδικών

Η Mercedes τριπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και plug-in υβριδικών

Η Mercedes-Benz Cars τριπλασίασε τις παγκόσμιες πωλήσεις plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (xEV) και πληροί τους ευρωπαϊκούς στόχους CO2 επιβατικών αυτοκινήτων για το 2020.

Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος το 2020, με κατακόρυφη αύξηση παραδόσεων και πάνω από 160.000 υβριδικών plug-in και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων πωλήθηκαν από τη Mercedes-Benz Cars παγκοσμίως (+ 228,8%).

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις που θέτει η πανδημία COVID-19, η Mercedes-Benz παρέδωσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Μέσω προηγμένης ψηφιοποίησης πωλήσεων και υπηρεσιών, κατάφερε να ανταποκριθεί στις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες και τις διάφορες κανονιστικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με πωλήσεις 2.164.187 αυτοκινήτων διατήρησε την κορυφαία παγκόσμια θέση της σε σύγκριση με βασικούς ανταγωνιστές της.

Η μάρκα σπορ και υψηλών επιδόσεων Mercedes-AMG πούλησε 125.129 οχήματα παγκοσμίως. Νέο ρεκόρ πωλήσεων και αύξηση 1,5% επιτεύχθηκε στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της μάρκας. Επιπλέον, επιτεύχθηκε νέο ρεκόρ στη σημαντική κινεζική αγορά με + 32,3%. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Αυστραλία ήταν οι μεγαλύτερες αγορές της AMG.

Συνολικά 38.391 οχήματα της μάρκας smart  παραδόθηκαν σε πελάτες. Η μεγαλύτερη αγορά smart ήταν η Γερμανία: Η ισχυρή ζήτηση αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ενισχύθηκε σημαντικά από την κρατική επιδότηση, η οποία οδήγησε σε διπλασιασμό παραδόσεων ηλεκτρικών smart.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.