Γιώργος Μαρκετάκης Orange-Circle | Καινοτομία σε δύο πόλεις 

Η ORANGE-CIRCLE ένα βραβευμένο agency που δημιουργεί καινοτόμες λύσεις που τροφοδοτούνται από έρευνα και δημιουργικότητα και ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Μαρκετάκη που βρίσκεται στην Σαγκάη και τον Μιχαήλ Δήμου στην Αθήνα.

Πιστεύουμε ότι η καινοτομία και η δημιουργικότητα (ORANGE) δεν πρέπει να έχουν όρια ή σύνορα και με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο μπορούμε να προσφέρουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στους πελάτες μας αξιοποιώντας το δίκτυο μας (CIRCLE) δημιουργικών ταλέντων και επαγγελματιών.

Δουλεύοντας σε μια εταιρεία καινοτομίας με πελάτες και συνεργασίες σε 25 χώρες, παρέχουμε μια διαφορετική οπτική για to μέλλον και μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις και υπηρεσίες μέσα από τα insights από όλο το κόσμο και ειδικά την Ασία.  

Τα ερωτήματα που έχουν οι περισσότεροι από τους πελάτες και τους συνεργάτες μας είναι – Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Πώς μπορώ να προχωρήσω; Τι προϊόντα να βγάλω στην αγορά; Τι τεχνολογία χρειάζομαι; Η απάντηση για εμάς ήταν πάντα η ίδια – EVOLVE-εξέλιξη.

Πριν από δέκα χρόνια, οι εταιρείες χρειάζονταν περισσότερη ψηφιακή παρουσία. Πριν από πέντε χρόνια, οι εταιρείες άρχισαν να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην AI-Τεχνητή Νοημοσύνη.

Τώρα, οι εταιρείες πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων. Τελικά, οι εταιρείες πρέπει ακόμη περισσότερο να εξελιχθούν. Σήμερα, πρέπει να εξελιχθούν με ταχύτερους και πιο ευέλικτους τρόπους για την αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών, των εργαζομένων και της βιομηχανίας τους. 

Ευέλικτες λύσεις

Είχαμε πολλά αιτήματα από τους πελάτες μας για πιο ψηφιακές λύσεις, νέες ιδέες προϊόντων και βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα. Οι λύσεις μας έχουν επεκταθεί από τη δημιουργία λύσεων για έξυπνα κτίρια, το σχεδιασμό προϊόντων και συσκευασιών ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών στρατηγικών.

Οι λύσεις μπορεί να είναι τόσο σύνθετες όσο τα κτίρια με αναγνώριση προσώπου και ελέγχους θερμοκρασίας, τόσο απλές όσο ένα οπτικά ελκυστικό πακέτο και μια συνδεδεμένη επιχειρηματική στρατηγική online-to-offline. 

Προκαλούμε τις ομάδες μας να βρουν ευφυής και αποτελεσματικές λύσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση, αλλά ευέλικτες για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και προσαρμογές.  Δεν σχεδιάζουμε μόνο για το σήμερα. Σκεφτόμαστε και για το αύριο.

Η βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα

Ανεξάρτητα από το COVID-19, η βιωσιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη όλων. Η δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών χώρων για γραφεία, ηλεκτρικών οχημάτων μεγαλύτερης διάρκειας, έξυπνη κατασκευή και συσκευασία για ελαχιστοποίηση των αποβλήτων είναι παραδείγματα των προτεραιοτήτων των πελατών μας.

Η παρούσα κατάσταση παρουσιάζει τώρα ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας, δεδομένου ότι συνδυάζει την ανθρώπινη ασφάλεια και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Τι ακολουθεί;

Δεν γνωρίζουμε το μέλλον, αλλά φανταζόμαστε και δημιουργούμε καινοτόμες λύσεις. Καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας και την κοινότητα, θα διερευνήσουμε ευκαιρίες και θα μοιραστούμε περισσότερες ιδέες και προτάσεις.

*Ο Γεώργιος Μαρκετάκης είναι Στέλεχος Καινοτομίας με εμπειρία στην Aσία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής  της S.POINT, με έδρα τη Σαγκάη, και ιδρυτής της ORANGE-CIRCLE. Επιπλέον, υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Cordence Worldwide.