20 Απρ 2024
READING

Η Adidas διεισδύει στην βιομηχανία του gaming

3 MIN READ

Η Adidas διεισδύει στην βιομηχανία του gaming

Η Adidas διεισδύει στην βιομηχανία του gaming

Η  Adidas, πρόκειται σύντομα να συνάψει συμφωνία με κάποιον δημοφιλή παίκτη από τον χώρο των ηλεκτρονικών σπορ και παιχνιδιών με σκοπό να προωθήσει και να εκπροσωπήσει την εταιρεία παγκοσμίως.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Björn Jäger, ο αντιπρόεδρος της Adidas για την Κεντρική Ευρώπη, το όλο ζήτημα είναι απλώς θέμα στρατηγικής και εύρεσης της κατάλληλης εκστρατείας, καθώς η εταιρεία διαθέτει ήδη καλλιτέχνες, μουσικούς και αθλητές, όποτε οι επόμενες ενέργειες της έχουν σκοπό να αναδιαμορφώσουν το μείγμα του marketing της εταιρείας.

Έτσι, όταν ευοδωθούν αυτές οι ενέργειες φαίνεται ότι η εταιρεία θα καταλήξει σε κάποιον από τον οργανισμό G2 esports.

Άλλωστε, η Adidas συνεργάζεται ήδη με την G2 — για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον. Αλλά σε αντίθεση με τις άλλες συμφωνίες στα esports, αυτό μοιάζει περισσότερο με την δημιουργία μίας πιο ουσιαστικής εταιρικής σχέσης.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σχετική βεβαιότητα μέχρι στιγμής είναι ότι θα εφαρμοστεί σίγουρα η συνήθης πρακτική της Adidas, ούτως ώστε να φορούν οι παίκτες  του G2 ειδικά σχεδιασμένα ρούχα της εταιρείας ενώ θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες και κυκλοφορίες ρούχων.  Ωστόσο,  παράλληλα η εστίαση θα μετατοπιστεί στο περιεχόμενο που παράγεται από την ομάδα παραγωγής της G2.

 Μέχρι στιγμής, ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το τι πραγματικά σημαίνει αυτός ο άξονας της συνεργασίας πέρα από αυτά που αναφέρει το βίντεο που χρησιμοποιήθηκε για την έναρξη και την επίσημη κοινοποίηση της εταιρικής αυτής σχέσης.

Στο εν λόγω βίντεο, το οποίο λειτουργεί σαν ένα σύντομο σκετς, εμφανίζονται σαφώς οι αστέρες της G2 να φορούν τα ρούχα της εταιρείας και ανακοινώνεται, συγχρόνως, μέσα από ένα ευρηματικό σκηνικό η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών. 

Έτσι, μπορεί η G2 να είναι σήμερα δημοφιλής ως μία ομάδα επαγγελματιών gamers, αλλά φαίνεται ότι σκοπεύει στο να γίνει μια επιχείρηση μέσων ενημέρωσης επικεντρωμένη στα βιντεοπαιχνίδια. Έτσι, αντί να χρηματοδοτεί μόνο τον εξοπλισμό και τα ρούχα που φοράει η ομάδα, η Adidas θα μπορούσε να κάνει το ίδιο για το περιεχόμενο γύρω από αυτό. 

Από τα podcasts έως τις τηλεοπτικές εκπομπές, τις πρωτότυπες εκπομπές μέχρι το lifestyle περιεχόμενο, η G2 σχεδιάζει να μοιάζει περισσότερο με τη Disney από ό,τι με την Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Carlos Rodriguez, Διευθύνων Σύμβουλος της G2 Esports.

Αυτό πρακτικά σημαίνει για έναν διαφημιζόμενο όπως είναι η Adidas ότι δημιουργείται μία σπουδαία ευκαιρία για να προσεγγίσει ένα ευρύ φάσμα παικτών μέσω του G2, είτε πρόκειται για εκείνους που προτιμούν παιχνίδια που δεν είναι ανταγωνιστικά από τη φύση τους όπως το Minecraft είτε εκείνους που ακολουθούν ανταγωνιστικά τουρνουά όπως το League of Legends. 

Και φυσικά, είναι εξαιρετικά πιθανό αυτοί οι παίκτες να είναι ταυτόχρονα οπαδοί των παραδοσιακών αθλημάτων, στα οποία η Adidas έχει μερίδιο. 

Η βιομηχανία του gaming βρίσκεται αναμφισβήτητα υπό τρομερή άνθιση. Σύμφωνα με την WARC, οι προβλεπόμενες συνολικές δαπάνες για χορηγίες και διαφημίσεις για τα esports ανέρχεται σε 844 εκατομμύρια δολάρια για το 2020 και αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια.

Το γεγονός ότι οι γνωστές αθλητικές μάρκες όπως η Adidas ωθούν τις εκστρατείες τους προς αυτήν την κατεύθυνση λέει σαφώς πολλά.

Η στροφή της σύγχρονης κουλτούρας όπως αυτή διαμορφώνεται τώρα γύρω από την βιομηχανία του gaming επιτρέπει μια πολύ ευρύτερη -από δημογραφικής απόψεως- ψυχαγωγία, η οποία θα δημιουργήσεις προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για τις εταιρείες. 

Αυτό, μάλιστα, αντικατοπτρίζεται ήδη στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται και υπογράφονται τώρα οι συμφωνίες. Έτσι, φαίνεται ότι η η Adidas θα πρωτοστατήσει σε αυτές τις καινοτομίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.