26 Απρ 2024
READING

Η P&G επενδύει σε marketing και ηλεκτρονικό εμπόριο με “constructive disruption- εποικοδομητική διαταραχή”

3 MIN READ

Η P&G επενδύει σε marketing και ηλεκτρονικό εμπόριο με “constructive disruption- εποικοδομητική διαταραχή”

Η P&G επενδύει σε marketing και ηλεκτρονικό εμπόριο με “constructive disruption- εποικοδομητική διαταραχή”

Σε μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο η P&G κατάφερε να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 50% από ένα χρόνο νωρίτερα, αποτελώντας περισσότερο από το 14% των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της.

Η πανδημία οδήγησε σε ευρεία, αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών για οικιακά προϊόντα και σημαντική αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, δύο τάσεις που η P&G εκτιμά ότι θα παραμείνουν μέσω της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια

Η Procter & Gamble αύξησε τις δαπάνες της για marketing κατά 7% το τελευταίο τρίμηνο, καθώς σημειώθηκε υψηλότερη ζήτηση για τις μάρκες της όπως το Tide.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% στα 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ιδίως λόγω της ισχυρής απόδοσης των σημάτων οικιακής και προσωπικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με την τριμηνιαία ανακοίνωση για τα κέρδη.

Η P&G αύξησε επίσης την ετήσια εκτίμησή της για συνολική αύξηση των πωλήσεων στο 5% -6% από ένα προηγούμενο εύρος 4% -5%. Η εταιρεία αισθάνεται σιγουριά ότι θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών σε αυτό το πλαίσιο επειδή οι μάρκες της είναι καθιερωμένες.

Η εταιρεία προβλέπει ότι πολλές μακροοικονομικές τάσεις θα λειτουργήσουν προς όφελος της αφού θα συνεχίσει να υπάρχει συνεχής αυξημένη εστίαση στο σπίτι, περισσότερος χρόνος στο σπίτι, περισσότερα γεύματα στο σπίτι με σχετικές επιπτώσεις στην κατανάλωση.

Η στρατηγική της εταιρείας βασίζεται στην ανάγκη των καταναλωτών για καθιερωμένες και αξιόπιστες μάρκες που επιλέγονται έναντι εναλλακτικών λύσεων, διάθεση για δυνητικά λιγότερους πειραματισμούς και τις σοβαρές  πιθανότητες για μια διαρκή μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η τιμολογιακή δύναμη της P&G είναι ένα σημάδι ότι οι καταναλωτές βλέπουν αξία στις μάρκες της ακόμη και όταν κάνουν αγορές στο διαδίκτυο, όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ένα ευρύτερο φάσμα εμπορικών σημάτων ιδιωτικής ετικέτας χαμηλότερης τιμής.

Η P&G συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που σημείωσαν αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου πέρυσι, καθώς οι εγχώριοι αγοραστές αύξησαν τις δαπάνες τους, αλλά βασικός στόχος θα είναι η ικανότητα της εταιρείας να διατηρήσει την αύξηση των πωλήσεων και την ισχύ των τιμών.

Επίσης η εταιρεία επενδύει στην τεχνολογία και στην καινοτομία και παρουσιάζει πολλές ηλεκτρονικές συσκευές  ένα σημάδι ότι η εταιρεία αναμένει να δει περισσότερη ανάπτυξη από gadgets όπως τα προϊόντα Oral B που οδήγησαν σε αύξηση 20% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οδοντόβουρτσων.

Η Procter & Gamble, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο διαμορφώνει την στρατηγική της γύρω από την “constructive disruption- εποικοδομητική διαταραχή”, την επιθυμία της να προσαρμόζεται γρήγορα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας κοινωνίας υπό την πίεση ριζικών αλλαγών.

Η λογική της είναι να δημιουργήσει τον μηχανισμό ώστε να καινοτομεί προχωρώντας γρηγορότερα συνδυάζοντας 183 χρόνια εμπειρίας με το επιχειρηματικό πνεύμα μιας νεοσύστατης εταιρείας.

Δεν είναι εύκολο για μια εταιρεία με το μέγεθος και τις δομές της P&G  αλλά αυτή η στρατηγική της “constructive disruption- εποικοδομητικής διαταραχής” είναι τολμηρή και αναγκαία αφού πρέπει να ανταποκριθεί σε μικρότερες και ευέλικτες εταιρείες αλλά και στις διαφορετικές καταναλωτικές συμπεριφορές που προκύπτουν από τις νεότερες γενιές και τον τρόπο ζωής τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.