19 Απρ 2024
READING

Η Superdry επενδύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεργάζεται με τον Neymar

4 MIN READ

Η Superdry επενδύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεργάζεται με τον Neymar

Η Superdry επενδύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεργάζεται με τον Neymar

Η Superdry, η εταιρεία νεανικών ρούχων έχει σημειώσει τον τελευταίο καιρό μια απογοητευτική πορεία με την επιβράδυνση της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και τις μειωμένες πωλήσεις, η οποία οδήγησε σε πτώση των μετοχών της εταιρείας ένδυσης κατά 16%. 

Ωστόσο, οι ανασχηματισμοί της εταιρείας και των καταστημάτων—οι οποίες περιλαμβάνουν μια συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή Neymar —θα μπορούσαν να προσφέρουν μια διέξοδο από την πτωτική πορεία που ακολουθεί η εταιρεία τον τελευταίο καιρό.

Τα ξαφνικά και παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα και τα κλειστά καταστήματα ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του ιού της πανδημίας επίδρασαν αρνητικά στις επιδόσεις της εταιρείας . Πιο αναλυτικά, μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου, τα έσοδα των καταστημάτων μειώθηκαν δεδομένου ότι εφτά στα δέκα φυσικά καταστήματα παρέμεναν κλειστά. 

Παρόλα αυτά, η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά 13% αντιστάθμισε κατά κάποιον τρόπο την κρίση των φυσικών καταστημάτων, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκούσε.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (που έληξε τον Οκτώβριο του 2020) οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 23% στα 386 εκατομμύρια δολάρια και οι ζημίες προ φόρων αυξήθηκαν από 3 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Julian Dunkerton, ο ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Superdry παραδέχεται ότι η διαπραγμάτευση παραμένει σκληρή, αλλά ελπίζει ότι μια νέα στρατηγική ψηφιακού marketing με επίκεντρο το influencer marketing θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δηλώνει ότι ενώ τα έσοδα και τα κέρδη έχουν επηρεαστεί από τις εξωτερικές συνθήκες, η εταιρεία συνεχίζει να επιδιώκει την επαναφορά των κερδών, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φανούν τα οφέλη της σκληρής δουλειάς και τα αποτελέσματα των προωθητικών ενεργειών.

Καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Superdry έχει εμπλακεί και συνεργαστεί με περισσότερους από 100 influencers στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ με εμβέλεια μεγαλύτερη των 80 εκατομμυρίων οπαδών.

Μάλιστα, μία από τις πολλές εκστρατείες που ξεκίνησε το φθινόπωρο προσέλκυσε σύμφωνα με τον Dunkerton επίπεδα ρεκόρ σε ό,τι αφορά το engagement με τους χρήστες των κοινωνικών μέσων. Επιπλέον, ακόμα μία σημαντική εκστρατεία ήταν αυτή που έλαβε χώρο στο Tiktok της Superdry με την Σουηδή τραγουδίστρια Zara Larsson.

Η εταιρεία φαίνεται ότι έχει ενισχύσει επιπλέον τις βιώσιμες δράσεις της μέσα από ρούχα όπως τα μπουφάν που κατασκευάζονται τώρα από 100% ανακυκλωμένα υλικά με αποτέλεσμα υψηλές πωλήσεις -έως και 80%.

Ακόμη, η στοχευμένη πώληση σε παιδιά ηλικίας 16 έως 24 ετών περιλαμβάνει τώρα vegan πάνινα παπούτσια και unisex ρούχα με αποτέλεσμα η μάρκα να εισέλθει στην Nordstrom για πρώτη φορά με τη σειρά Superdry X.

Η εταιρεία έχει επίσης αφήσει τα ίχνη της και στον αθλητικό κλάδο και συνεργάζεται τώρα με λιανοπωλητές όπως η Intersport, η Kaiser Sport στη Δανία και η JD Sports στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Επιπρόσθετα, η σειρά Code, η γραμμή που επικεντρώνεται στο athleisure κομμάτι της Superdry, παρουσιάζει υψηλή ζήτηση στην αμερικανική αγορά και το αθλητικό puffer μπουφάν της συλλογής έχει πουλήσει περίπου 16.000 μονάδες μέχρι σήμερα.

Η Superdry, ξεκίνησε το 2003, με το ιαπωνικό κείμενο στο λογότυπό της παρά το γεγονός ότι αποτελεί βρετανική δημιουργία και έγινε γρήγορα μια μοντέρνα και δημοφιλής εταιρεία ένδυσης σε διεθνή βάση και πλέον στοχεύει να αποκαταστήσει τη θέση και την φήμη της.

Η δημοτικότητα της Superdry έχει εξασθενίσει τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές προσελκύονται περισσότερο από τις μαζικές αγορές και τις χαμηλότερες τιμές της κατηγορίας του fast fashion όπως η ASOS, καθώς και τις πιο δημοφιλείς αθλητικές εταιρείες όπως η Nike και η Adidas.

Δεδομένου ότι τα lockdowns και οι περιορισμοί της πανδημίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις πωλήσεις βραχυπρόθεσμα, η στρατηγική της Superdry για την προσέλκυση ενός νεότερου σε ηλικία καταναλωτικού κοινού είναι επιτακτική για τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή της εταιρείας. Η αυξημένη εστίαση στα κοινωνικά μέσα φαίνεται ότι θα αποδώσει σύντομα καρπούς.

Ο Neymar στο επίκεντρο του βιώσιμου προφίλ της Superdry

Επιπλέον, ένα τριετές συμβόλαιο με τον Neymar, τον αστέρα του ποδοσφαίρου—του οποίου τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ακολουθούνται από εκατομμύρια χρήστες -είναι ακόμα μία ευκαιρία να προσεγγίσει η εταιρεία τους καταναλωτές.

Μάλιστα, ο Dunkerton υπογραμμίζει ότι το 39% των ακολούθων είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών, ένα ηλικιακό γκρουπ που θεωρείται ένα πολύ βασικό δημογραφικό τμήμα για την Superdry. 

Έτσι, η εκστρατεία και η καμπάνια με τον Neymar προωθεί τα οργανικά βαμβακερά εσώρουχα και την sleepwear σειρά της εταιρείας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την στροφή προς την βιωσιμότητα.

Το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και του αστέρα του ποδοσφαίρου φτάνει μέχρι το FIFA World Cup του 2022 στο Κατάρ, το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το προφίλ του Superdry.

Η Superdry φαίνεται να έχει αντιληφθεί τις ανάγκες της αγοράς και να κινείται με γοργούς ρυθμούς προς τον επαναπροσδιορισμό της θέσης της. Μένει να φανεί ποια θα είναι η ανταπόκριση των καταναλωτών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.