20 Απρ 2024
READING

Η Samsung ανασχεδιάζει στρατηγική τιμών και συνεργασιών

5 MIN READ

Η Samsung ανασχεδιάζει στρατηγική τιμών και συνεργασιών

Η Samsung ανασχεδιάζει στρατηγική τιμών και συνεργασιών

Η Samsung, η κορεάτικης καταγωγής εταιρεία smartphone κυκλοφόρησε τρία νέα μοντέλα στην οικογένεια των Galaxy S21: τα Galaxy S21,το S21+ και το S21 Ultra.

Αν ακολουθήσει κανείς προσεκτικά την πορεία της Samsung και των προϊόντων της, γίνεται σαφές μέσω των ονομάτων των προϊόντων ότι μετά το άλμα του περασμένου έτους από το S10 στο S20, τα προϊόντα του τρέχοντος έτους αποτελούν απλώς μια σταδιακή βελτίωση και όχι ένα τεράστιο εξελικτικό άλμα.

Πράγματι, η γραμμή S21 διαθέτει έναν αναβαθμισμένο και πιο ισχυρό σχεδιασμό, ένα πιο ευπροσάρμοστο σύστημα κάμερας και περισσότερο αναβαθμισμένα τσιπ 5G.

Ακόμη, τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την κοστολόγηση των smartphone να ακολουθεί ανοδική πορεία, καθώς οι συσκευές ενσωματώνουν όλο και περισσότερη τεχνολογία και χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, τα μοντέλα της σειράς S21 κοστίζουν 200 δολάρια λιγότερο από τα ισοδύναμα μοντέλα της σειράς S20. Τα μοντέλα S20, S20+ και S20 Ultra του περασμένου έτους ξεκίνησαν να κοστολογούνται από τα 999 δολάρια, τα 1.199 δολάρια και τα 1.399 δολάρια, αντίστοιχα.

Εντούτοις, τα φετινά μοντέλα S21, S21+ και S21 Ultra ξεκινούν από τα 799 δολάρια, τα 999 δολάρια και τα 1.199 δολάρια κατά σειρά.

Οι μειωμένες τιμολογιακές πρακτικές της εταιρείας για την καινούρια σειρά S20 αντανακλούν την ικανότητα της Samsung να επωφελείται νωρίς και να εισχωρεί εγκαίρως στις καινοτομίες της τεχνολογίας, όπως τα συστήματα πολλαπλών καμερών, οι μεγαλύτερες οθόνες, και το 5G δίκτυο.

Ειδικότερα, το 5G δίκτυο και η υιοθέτηση αυτού σε όλο το φάσμα των καινούριων μοντέλων της Samsung -Galaxy S, Galaxy Note και Galaxy- της δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων, που ακόμα δεν έχουν ενσωματώσει πλήρως αυτές τις λειτουργίες στις καινούριες κυκλοφορίες τους.

Έτσι, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς πώς θα ανταποκριθούν εταιρείες όπως η LG και η OnePlus απέναντι σε αυτές τις καινοτομίες, αφού ιστορικά έχουν πετύχει να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές ή ακόμη και καλύτερες προδιαγραφές με την ίδια τιμή μέσα από τα προϊόντα τους.

Φυσικά, οι παρατηρητές της συγκεκριμένης βιομηχανίας θα δείξουν σίγουρα ιδιαίτερο ζήλο στο να εξερευνήσουν, επιπλέον, ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Apple σε ό,τι αφορά τα παραπάνω ζητήματα.

Επιπρόσθετα, η Samsung διαθέτει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων εταιρειών σχετικά με το ζήτημα της τιμολόγησης. Πιο αναλυτικά, η σειρά Galaxy S, μαζί με την οικογένεια των μοντέλων Galaxy Note, ήταν παραδοσιακά οι πιο ακριβές συσκευές της Samsung.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον, αφού από το 2019, τα νέα πτυσσόμενα μοντέλα της Samsung έχουν διατηρήσει τον τίτλο των πιο ακριβών προϊόντων της εταιρείας και εκτιμάται ότι αυτό θα ισχύει για αρκετό καιρό ακόμα. 

Ακόμη, φαίνεται ότι μόνο ένας μικρός αριθμός των Αμερικανών καταναλωτών αποπληρώνουν εξ αρχής τα κινητά τηλέφωνά τους. Οι περισσότεροι ρυθμίζουν τις πληρωμές μέσω δόσεων για αυτό και η συνολική αύξηση των τιμών αντανακλάται συνήθως κυρίως στην αρχική προκαταβολή. 

Επιπλέον, τους τελευταίους 10 μήνες, δεδομένου ότι η πανδημία ανατάραξε την οικονομική ασφάλεια των καταναλωτών, τους οδήγησε επίσης να ξανασκεφτούν ή να αναθεωρήσουν τις αγορές τους, αφού έχουν πλέον προσαρμοστεί στην εργασία ή την μελέτη από το σπίτι.

Έτσι,  η περισσότερο προσιτή τιμολόγηση της Samsung μπορεί να κάνει την επιλογή των καταναλωτών ακόμα πιο εύκολη καθώς ζυγίζουν την απόδοση της επένδυσής τους σε ένα νέο τηλέφωνο.

Η πτώση των τιμών μπορεί επίσης να ωθήσει τους καταναλωτές να αξιολογήσουν και άλλες συσκευές που έχουν διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως τα noise-canceling ακουστικά και, φυσικά, οι υπολογιστές.

Η Samsung προσφέρει μέχρι σήμερα συσκευές και στις δύο αυτές κατηγορίες αλλά ήταν πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εταιρεία τονίζει τώρα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τίθενται σε λειτουργία όταν χρησιμοποιούνται δύο συσκευές μαζί.

Για παράδειγμα, το νέο Galaxy Buds Pro μπορεί να ανιχνεύσει την ομιλία ή την επικοινωνία με κάποιον άλλο και να χαμηλώσει αυτόματα τη μουσική που ηχεί από το τηλέφωνο.

Το μεγάλο ετήσιο γεγονός για την Samsung ,η κυκλοφορία των νέων μοντέλων – έγινε φέτος περίπου ένα μήνα νωρίτερα στο ημερολόγιο από ό, τι πέρυσι. Έτσι, η διάθεση αυτών των προϊόντων νωρίτερα δίνει στη Samsung μια καλύτερη θέση για να ανταγωνιστεί την Apple, με νεότερα προϊόντα που θεωρούνται πιο mainstream από τις οικογένειες Galaxy Note και Fold. 

Ακόμη, η πρώιμη παρουσίαση των προϊόντων της, της εξασφαλίζει επίσης, λίγο περισσότερο χώρο για να παρουσιάσει τα υπόλοιπα προϊόντα της κατά τη διάρκεια του έτους, ειδικά δεδομένου ότι η χαμηλότερου κόστους σειρά, Galaxy A, συνεχίζει να αυξάνεται σε σημασία και κέρδη για τη Samsung.

Η εκδήλωση της εταιρείας ολοκληρώθηκε με μια διπλή δήλωση από τη Samsung και την Google σχετικά με την ανανέωση της συνεργασία τους, σύμφωνα με την οποία οι σχέσεις των δύο εταιρειών θα επεκταθούν πέρα από την παραγωγή κινητών συσκευών σε άλλες συσκευές όπως οι υπολογιστές.

Αυτή η συνεργασία πρόκειται να βοηθήσει την Samsung να ανταγωνιστεί καλύτερα την Apple μέσα στην καταναλωτική αγορά και ειδικότερα στις ΗΠΑ.

Η Samsung, ωστόσο, διαθέτει επίσης μια ισχυρή συνεργασία με τη Microsoft, σύμφωνα με την οποία τα τηλέφωνα της Samsung συμπορεύονται με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Microsoft σε όλες τις συσκευές Microsoft 365, Windows 10 και Xbox.

Σε μια εποχή που η γραμμή μεταξύ εργασίας και παιχνιδιού γίνεται όλο και πιο θολή, αυτές οι συνεργασίες προσφέρουν στη Samsung τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο να ενισχύσει την αξία των προϊόντων της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.