08 Μάι 2024
READING

Η αξία της Poshmark της πλατφόρμας μεταχειρισμένων ρούχων τριπλασιάστηκε το 2020 

3 MIN READ

Η αξία της Poshmark της πλατφόρμας μεταχειρισμένων ρούχων τριπλασιάστηκε το 2020 

Η αξία της Poshmark της πλατφόρμας μεταχειρισμένων ρούχων τριπλασιάστηκε το 2020 

Οι μετοχές της Poshmark, του online thrift store αυξήθηκαν κατά 142% φέτος, ωθώντας την αποτίμησή της εταιρείας να αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2011 και πλέον η Poshmark διαθέτει μια μεγάλη ηλεκτρονική αγορά με μεταχειρισμένα αγαθά.

Όπως ακριβώς και το eBay, η εταιρεία δεν έχει εμπλοκή στα προϊόντα και επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να συναλλάσσονται άμεσα μεταξύ τους, γεγονός που της επέτρεψε να διατηρήσουν το κόστος σε χαμηλά επίπεδα και να κλιμακωθεί πολύ γρήγορα.

Έτσι, η Poshmark έχει προσελκύσει ένα μεγάλο και αφοσιωμένο κοινό, με 32 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, οι οποίοι εκτιμάται ότι πέρασαν κατά μέσο όρο 27 λεπτά την ημέρα στην εφαρμογή κατά την διάρκεια του 2019, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

Οι χρήστες ενθαρρύνονται ακόμη μέσα στην πλατφόρμα να ακολουθούν τις εικονικές συλλογές ρούχων των άλλων και να διαδρούν με αυτές με τρόπο αντίστοιχο, όπως κάνουν και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Μάλιστα, ο Venky Ganesan, συνεργάτης της Menlo Ventures, της εταιρείας η οποία επένδυσε για πρώτη φορά στο Poshmark το 2012, σχολίασε εύστοχα ότι η Poshmark βρίσκεται τοποθετημένη στη “διασταύρωση” μεταξύ τριών μεγαλύτερων και ισχυρότερων τάσεων που συμβαίνουν αυτήν την στιγμή στο λιανικό εμπόριο:στροφή προς το διαδίκτυο, στροφή προς την κοινωνική διάσταση των πραγμάτων και στροφή προς την αγορά των μεταχειρισμένων ειδών. Η Menlo Ventures είναι, πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην Poshmark με ποσοστό συμμετοχής 14%.

Ακόμη, η εταιρεία δημιούργησε έσοδα ύψους 193 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την διάρκεια των εννέα μηνών του 2020 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που υποδηλώνει αύξηση κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το κύριο μοντέλο εσόδων της εταιρείας αφορά στο μερίδιο που καταλαμβάνει κάθε φορά από τις συναλλαγές, αφού επικαρπώνεται το 20% των πωλήσεων, ένα ποσοστό που προσαρμόζεται ανάλογα με το συνολικό ποσό των αγορών.

Το 2020, ήταν ένα κρίσιμο έτος και είναι γεγονός ότι η αγορά των ρούχων τέθηκε σε δοκιμασία . Έτσι, καθώς η ζήτηση μετατοπίστηκε από την αγορά των ρούχων γραφείου ή επίσημων ενδυμάτων στην αγορά άνετων ρούχων για το σπίτι, η αγορά μετατοπίστηκε γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση, των μεταχειρισμένων, δηλαδή, ρούχων.

Η Poshmark διαθέτει ακόμα ένα ισχυρό ιστορικό πολύ υψηλών δαπανών για το marketing και τις προωθητικές ενέργειες, με το κόστος των τηλεοπτικών διαφημίσεων και των διαφημίσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να ανέρχεται στα 221 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2018 και του 2019, ποσό που ανταποκρίνεται μάλιστα περίπου στα δύο τρίτα των εσόδων της κατά την εκάστοτε περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι περιόρισε σημαντικά αυτές τις δαπάνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά προειδοποίησε τους επενδυτές ότι σχεδιάζει να τις ενισχύσει και πάλι στο μέλλον, προκειμένου να προσελκύσει και να διατηρήσει τους χρήστες ενεργούς.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.