26 Απρ 2024
READING

Τι είναι η Amazon Web Services που ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα

3 MIN READ

Τι είναι η Amazon Web Services που ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα

Τι είναι η Amazon Web Services που ανοίγει γραφεία στην Ελλάδα

Το άνοιγμα του πρώτου της γραφείο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα ανακοίνωσε η Amazon Web Services (AWS).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο ελληνικό γραφείο είναι μέρος της διαρκούς επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στην Ελλάδα.

Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν την μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).

Αυτός ο τομέας δραστηριότητας του Amazon είναι οι πιο κερδοφόρος μαζί με τον τομέα των διαφημίσεων.Ουσιαστικά το Amazon έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα όπου πρέπει εταιρείες και οργανισμοί να χρησιμοποιήσουν για την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics), εφαρμογές σε περιβάλλον mobile, web και στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications), εφαρμογές Internet of Things (IoT) και διαχείρισης κρίσιμων εργασιών.

Επίσης μετά από την χρήση της πλατφόρμας για την διαχείριση δεδομένων υπάρχει ο τομέας των διαφημιστικών υπηρεσιών που αναπτύσσεται με τεράστια ταχύτητα καθώς οι εταιρείες πρέπει να διαφημίσουν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα του Amazon.

Επίσης ένας τρίτος τομέας είναι αυτός των υπηρεσιών logistics, αποθήκευσης και τιμολόγησης που παρέχει στις εταιρείες που πουλάνε προϊόντα μέσα από την πλατφόρμα.

Με μια πιο βαθεία ανάλυση είναι κατανοητό και προφανές ότι ουσιαστικά το Amazon δεν στοχεύει να πουλάει προϊόντα αλλά κυρίως υπηρεσίες προς τρίτους.

Η AWS παρέχει ασφαλή υπολογιστική ισχύ (computing), αποθήκευση δεδομένων (storage), δικτύωση (networking), βάσεις δεδομένων, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες όπως τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και νοηµοσύνης των µηχανών (machine learning) με τη μορφή on-demand ή pay-as-you-go υπηρεσιών στους πελάτες της.

Ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες startups διεθνώς όπως η Airbnb και το Netflix, μεγάλες επιχειρήσεις όπως η BMW, η Formula 1 και το Twitter, καθώς και δημόσιοι οργανισμοί όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου και η NASA χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες AWS για να καινοτομούν, να γίνονται πιο ευέλικτες και να διατηρούν χαμηλά τα κόστη λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων τους

H AWS  στην Ελλάδα έχει στο πελατολόγιο της μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο γνωστές startups και επιχειρήσεις όπως οι Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos,  Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σίγουρα αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει το οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και αποτελεί την αρχή για μια μεγάλη αλλαγή.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.