Η Thrasio είναι εταιρεία που αγοράζει τις καλύτερες επιχειρήσεις που πουλάνε μέσω Amazon

Πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος μας είναι προφανές σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο.Η Thrasio είναι μια καινούργια εταιρεία η οποία εξαγοράζει επιτυχημένες εταιρείες που έχουν δραστηριότητα κυρίως στο Amazon.  

Αφού μελετά τα προϊόντα που πουλάει η κάθε εταιρεία και αναλύει στατιστικά, σχεδιάζει την ανάπτυξη με σύγχρονες μεθόδους ώστε να καταλήξει με μεγάλη υπεραξία μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Τώρα συγκέντρωσε ακόμη 500 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω την ιδιότητά της εταιρείας ως ο μεγαλύτερος αγοραστής των επιχειρήσεων του Amazon και δίνοντάς της σημαντική δύναμη και ισχύ για να συνεχίσει να συνάπτει επιθετικές συμφωνίες.

Τα νέο κεφάλαια προέρχονται από μια πληθώρα τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan Chase, Goldman Sachs, BlackRock, Barclays, UBS, Credit Suisse και RBC και οδηγεί την συνολική χρηματοδότησή της εταιρείας σε ποσό μεγαλύτερο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η πλειονότητα των οποίων αυξήθηκε τους τελευταίους έξι μήνες.

Η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων έχει πλέον υπό την ιδιοκτησία της περίπου 100 επιχειρήσεις από τότε που ξεκίνησε (2018) και διαθέτει 14.000 προϊόντα προς πώληση—εργαλεία μασάζ, εξοπλισμό πεζοπορίας και άλλα είδη στο Amazon.

Με κάθε νέα εξαγορά, η εταιρεία στοχεύει στο να αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της αναβαθμίζοντας τις λειτουργίες της, όπως η πραγματοποίηση βελτιώσεων στις προωθητικές ενέργειες, τον τομέα του marketing και την αλυσίδα εφοδιασμού.

Κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Thrasio πέτυχε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, καθώς και πωλήσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων!

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που διαθέτει για να πάρει υπό την ιδιοκτησία της περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων επιχειρήσεων με έσοδα που φτάνουν και τα 200 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η στρατηγική της εταιρείας μέχρι πρότινος προσέγγιζε εταιρείες με έσοδα κάτω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη, η Thrasio σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω στις επιχειρησιακές δυνατότητές της, με έμφαση στην αύξηση της παρουσίας και των πωλήσεών της στις διεθνείς αγορές και στα κανάλια αγοράς εκτός του Amazon.

Επιπρόσθετα, μία ακόμη προτεραιότητα της εταιρείας για το τρέχον έτος θα είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων, αφού η Thrasio δύναται να εισαγάγει περίπου 250 έως 500 νέα προϊόντα το 2021.

Για παράδειγμα, κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση του σπρέι που διαθέτει για την αφαίρεση οσμών και υπολειμμάτων που δημιουργούνται από κατοικίδια ζώα με ένα ενσωματωμένο φως, που βοηθά στον εντοπισμό αυτών των υπολειμμάτων, αφού διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αγόρασαν συχνά ένα τέτοιο φως μαζί με το σπρέι.

Η ραγδαία εξέλιξη και επιτυχία της εταιρείας έδωσε μεγάλη ώθηση στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσα στο συνολικό οικοσύστημα του Amazon, με επιχειρηματίες και επενδυτές να προσεγγίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που παράγουν περίπου το 60% των πωλήσεων προϊόντων στο Amazon.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 μηνών, 10 έως 15 εταιρείες έχουν επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια η καθεμιά ( συνολικά 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια), με σκοπό να αγοράσουν μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως συνεργάτες του Amazon.

Η βασική ιδέα είναι ότι οι εταιρείες μέσω του roll-up μπορούν να μειώσουν το κόστος, να ενισχύσουν τις περαιτέρω πωλήσεις και τελικά να πουλήσουν ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεων για ένα συνολικό ποσό που θα ξεπερνά των άθροισμα των χρημάτων που πλήρωσαν για τα μέρη τους.

Η Thrasio έχει διπλασιάσει το προσωπικό της φτάνοντας τους 700 υπαλλήλους, κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους. Τέλος, τον Νοέμβριο, η εταιρεία πρόσθεσε τον Tom Szkutak, τον πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του Amazon στο διοικητικό της συμβούλιο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here