18 Απρ 2024
READING

Το ηλεκτρονικό εμπόριο οδηγεί σε επιστροφές προϊόντων 428 δισ. δολαρίων στην Αμερική

2 MIN READ

Το ηλεκτρονικό εμπόριο οδηγεί σε επιστροφές προϊόντων 428 δισ. δολαρίων στην Αμερική

Το ηλεκτρονικό εμπόριο οδηγεί σε επιστροφές προϊόντων 428 δισ. δολαρίων στην Αμερική

Οι επιστροφές των προϊόντων ανήλθαν στο 10,6%  περίπου των συνολικών λιανικών πωλήσεων για τις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Το ποσοστό αφορά σε μετρήσεις που προκύπτουν από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την National Retail Federation στην Αμερική, η οποία διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές επέστρεψαν περίπου 428 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορεύματα πίσω στους λιανοπωλητές από όπου αγόρασαν προϊόντα για το 2020.

Περίπου το 5,9% των επιστροφών αφορούσαν σε fake προϊόντα ποσοστό που ισοδυναμεί με 25,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι για κάθε 1 δισεκατομμύριο δολάρια πωλήσεων, ο μέσος λιανοπωλητής υπέστη και χρεώθηκε συγχρόνως 106 εκατομμύρια δολάρια σε επιστροφές εμπορευμάτων.

Επιπλέον, για κάθε 100 δολάρια επιστρεφόμενων εμπορευμάτων που γίνονταν δεκτά, οι λιανοπωλητές έχαναν 5.90 δολάρια για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή ενός, για παράδειγμα, ελαττωματικού προϊόντος.

Οι κορυφαίες κατηγορίες εμπορευμάτων που επιστρέφονται περιλαμβάνουν εξαρτήματα αυτοκινήτων (19,4%), ενδύματα (12,2%) και οικιακά είδη (11,5%).

Περισσότερο από το ένα πέμπτο των επιστροφών-22%- αφορούν αγορές που έγιναν μέσω πιστωτικών καρτών. Ακολουθούν οι επιστροφές που αφορούν αγορές που έγιναν με την καταβολή μετρητών με ποσοστό 12,7% και εκείνες που έγιναν με χρεωστικές κάρτες σε ποσοστό 7%.

Ωστόσο, ενώ ο συνολικός ρυθμός επιστροφών ευθυγραμμίζεται κάπως με τα προηγούμενα χρόνια, οι επιστροφές από ηλεκτρονικές αγορές υπερδιπλασιάστηκαν το 2020 σε σχέση με το 2019 και αποτελούν σημαντική κινητήρια δύναμη της συνολικής αύξησης του αριθμού των επιστροφών. 

Το 2020, το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιπροσώπευε περίπου 565 δισεκατομμύρια δολάρια ή αλλιώς το 14% των συνολικών λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Έτσι, περίπου 102 δισεκατομμύρια δολάρια εμπορευμάτων που αγοράστηκαν στο διαδίκτυο επιστράφηκαν, ενώ 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά ή διαφορετικά ποσοστό 7,5% αφορούσε σε fake προϊόντα.

Κατά μέσο όρο, οι λιανοπωλητές αναμένουν να επιστραφεί το 13,3% των εμπορευμάτων που πωλήθηκαν κατά την περίοδο των διακοπών του 2020. Το εκτιμώμενο κόστος αυτών των επιστροφών για την περίοδο των διακοπών είναι 101 δισεκατομμύρια δολάρια.

Χαρακτηριστικά, περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων από τον κλάδο των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για να διαχειριστούν τις επιστροφές κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η συντριπτική πλειοψηφία αναμένει ότι θα δει το μεγαλύτερο μέρος των επιστροφών να πραγματοποιείται κατά το μήνα Ιανουάριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.