25 Απρ 2024
READING

Το 2020 οι υψηλότερες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για την τελευταία δεκαετία

2 MIN READ

Το 2020 οι υψηλότερες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για την τελευταία δεκαετία

Το 2020 οι υψηλότερες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για την τελευταία δεκαετία

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές την συμπεριφορά των καταναλωτών και έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες σε ποικίλους τομείς.

Πιο αναλυτικά, οι τάσεις της εργασίας εξ αποστάσεως και της τηλεκπαίδευσης που αναδείχτηκαν μέσα από την πανδημία ως αναγκαίες λύσεις προσαρμογής έχουν επίσης αναζωογονήσει ένα τμήμα της λιανικής πώλησης που είχε κατά κάποιο τρόπο παραγκωνιστεί τα τελευταία χρόνια: την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι συνολικές παραγγελίες για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πέρυσι αυξήθηκαν κατά 13% φτάνοντας στα 302,6 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως, σύμφωνα με την IDC, την εταιρεία που παρακολουθεί την συγκεκριμένη βιομηχανία. 

Η αύξηση αυτή υποδεικνύει την ταχύτερη ανάπτυξη της βιομηχανίας των υπολογιστών για τα τελευταία 10 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει εμφανίσει έξι χρόνια πτωτικής πορείας και ένα χρόνο σταθερής ανάπτυξης, σύμφωνα με την IDC.

Ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 που περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέενων σημειώθηκε αύξηση 26% στις πωλήσεις φτάνοντας στα 92 εκατομμύρια μονάδες. Ο αριθμός αυτών περιλαμβάνει : επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και notebooks αλλά δεν περιλαμβάνει τα tablets.

Οι πωλήσεις των υπολογιστών εξακολουθούν να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως δήλωσε η IDC στην έκθεση της, αλλά το ερώτημα που αρχίζει να διαφαίνεται είναι : «Για πόσον καιρό θα διαρκέσει αυτή η αύξηση

Τα δεδομένα που προέρχονται αυτήν την φορά από την Canalys, μία ακόμα εταιρεία που ιχνηλατεί τον κλάδο της πληροφορικής, έδειξαν, επίσης, ότι η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών υπολογιστών παρουσίασε την καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα τελευταία 10 χρόνια.

Μάλιστα, η ζήτηση φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα έντονη σε ό,τι αφορά τους φορητούς υπολογιστές, καθώς οι πωλήσεις των επιτραπέζιων υπολογιστών μειώθηκαν.

Εξετάζοντας πιο προσεκτικά τα στοιχεία της κατανάλωσης και της ζήτησης, οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών φαίνεται ότι ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία προϊόντων στις πωλήσεις για την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών διακοπών στις ΗΠΑ -μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου-, ενώ μόνο η κατηγορία του gaming εμφάνισε για κάποιο διάστημα καλύτερες πωλήσεις από αυτές.

Επιπλέον, η Best Buy, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ, είχε επίσης εκτιμήσει ισχυρές πωλήσεις για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων για τα τελευταία τρίμηνα του προηγούμενους έτους.

Πράγματι, οι συνολικές πωλήσεις για τις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο σχεδόν 23% για το διάστημα των τριών μηνών έως και τις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων συνολικά το 2020 μειώθηκαν σύμφωνα με τους δείκτες της αντίστοιχης βιομηχανίας.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.