25 Απρ 2024
READING

Η Gucci και η North Face δημιουργούν μία συλλογή που φέρνει τους καταναλωτές πιο κοντά στην φύση

4 MIN READ

Η Gucci και η North Face δημιουργούν μία συλλογή που φέρνει τους καταναλωτές πιο κοντά στην φύση

Η Gucci και η North Face δημιουργούν μία συλλογή που φέρνει τους καταναλωτές πιο κοντά στην φύση

Στις 6 Ιανουαρίου του 2021 άνοιξαν στη Βόρεια Αμερική τα pop up καταστήματα για την συλλογή North Face x Gucci. Έτσι, ποικίλες τοποθεσίες από την ανατολική έως την δυτική ακτή φιλοξένησαν τη συλλογή που προέκυψε από την συνεργασία των δύο εταιρειών.

Τα pop up καταστήματα εμφανίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Μπρούκλιν και το Τορόντο και κατακλύστηκαν από τα σχέδια και την αισθητική που αρμόζει και συνάδει και με τις δύο εταιρείες: την North Face και την Gucci.

Ωστόσο, αν και οι δύο αυτές εταιρείες έχουν δύο τελείως ξεχωριστές πελατειακές βάσεις, ο David Whetstone, ο διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της North Face Global Collaborations, ισχυρίζεται ότι το έργο αυτό διευρύνει τους ορίζοντες της μόδας και τις δυνατότητες του εκάστοτε στυλ και ύφους.

Μάλιστα, ο ίδιος συμπληρώνει ότι στην ουσία ο στόχος είναι να εκτεθούν οι καταναλωτές σε ένα άλλο σύνολο, μια νέα ιδέα και ένα συνολικά νέο τρόπο σκέψης και κατανάλωσης.

Η εξερεύνηση των καταστημάτων και των αγορών είναι κάτι που φυσικά οι  καταναλωτές ξέρουν να κάνουν καλά. Ωστόσο, αυτό που η Gucci και η North Face έχουν πετύχει παράλληλα είναι η δυνατότητα να ανακαλύπτει κάποιος την μόδα ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας συγχρόνως τον εαυτό του.

Έτσι, μετά από σχεδόν έναν χρόνο περιοριστικών μέτρων και εγκλεισμού σε όλο τον κόσμο, η capsule καμπάνια, Gucci Pins προσκαλεί ξανά τους ανθρώπους σε φυσικούς χώρους, τηρώντας φυσικά τους κανόνες ασφάλειας, με σκοπό να βιώσουν τη εμπειρία της εξερεύνησης μακριά από το κατώφλι του σπιτιού τους αλλά και την ικανοποίηση του να ανακαλύπτει κανείς κάτι το ιδιαίτερο στην πορεία της εξερεύνησης και της περιπλάνησης στο κατάστημα.

Έτσι, η συνεργασία της North Face με την Gucci φαίνεται να αναζωογονεί τον χώρο της λιανικής πώλησης και να κάνει σημαντικά βήματα με σκοπό να επιστρέψει στο μέλλον εκεί όπου βρισκόταν πριν την εξάπλωση της πανδημίας.

Μακριά από την κουλτούρα της υπερκατανάλωσης και τις επιθετικές προωθητικές ενέργειες, αυτή η συνεργασία είναι μια συνειδητή προσέγγιση στη Νέα Κανονικότητα, που η ζωή μας πρόκειται να αποκτήσει.

Ως αποτέλεσμα, η επιθετικότητα των διαφημίσεων που καλούσαν τους καταναλωτές σε μία άκριτη και χωρίς όρια κατανάλωση υποχωρεί τώρα μπροστά στην ώριμη και συνειδητή κατανάλωση.

Μάλιστα, είναι γνωστό ότι η Gucci ήταν πάντα υπέρμαχος της καλλιέργειας της κουλτούρας της μόδας και έχει εξελιχθεί έως στιγμής με γνώμονα της ενσυνείδητη κάθε φορά καινοτομία.

Πιο αναλυτικά, στα pop-up καταστήματα που φιλοξενούν την συλλογή της North Face και της Gucci η εμπειρία της αγοράς ξεκινά ήδη από τον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Επί παραδείγματι, τα λογότυπα και οι εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους κάλυψαν την πλήρη πρόσοψη του καταστήματος North Face στο Brooklyn, ενώ στο εσωτερικό των καταστημάτων συνεχίζει να ξετυλίγεται ομαλά το νήμα της ίδιας εμπειρίας.

Η γενική ιδέα έχει αντλήσει την έμπνευση της από τις δυνάμεις της φύσης και έτσι η δομική ιδέα των καταστημάτων προσομοιάζει ένα υπαίθριο μονοπάτι.

Έτσι, ένα σκηνικό που αποτελείται από λόφους, επιφάνειες επενδυμένες με γρασίδι και μία σκηνή σε σχήμα θόλου οδηγούν τους καταναλωτές σε μία εμπειρία αγοράς που θα τους προσφέρει ταυτόχρονα την πολυπόθητη επιστροφή στην φύση. Ως αποτέλεσμα, οι αγοραστές θα μπορέσουν να απολαύσουν την «ζούγκλα της μόδας» όπως την επιμελήθηκε η Gucci και η North Face.

Καθώς οι αγοραστές περιπλανιούνται στο κατάστημα ενθαρρύνονταν επίσης, τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από το περιβάλλον γύρω τους να ασχοληθούν με το περιβάλλον αφού μια εξατομικευμένη εμπειρία ψυχαγωγίας βυθίζει περαιτέρω τις αισθήσεις των αγοραστών σε μια περιπετειώδη διαδρομή και εμπειρία που ξετυλίγεται μέσα στο κατάστημα.

Μάλιστα, ένας QR κωδικός φέρνει στον εμπορικό χώρο ρεαλιστικούς ήχους που προέρχονται από την φύση και δημιουργεί μία μοναδική εμπειρία μέσω της τεχνολογίας ήχου 8D.

Ακόμη, η εμπειρία Gucci Pins εξελίχθηκε σε έναν σταθμό Gucci PokeStop, αφού μέσα από μία συνεργασία με την Niantic, την εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας, η καμπάνια Gucci Pins εισήχθη στην εφαρμογή Pokemon GO, έναν εικονικό χώρο που προωθεί τους χρήστες να εξερευνήσουν την ύπαιθρο τους. 

Η συλλογή North Face x Gucci είναι πλέον διαθέσιμη και θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο και σε επιλεγμένες τοποθεσίες Gucci.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.