25 Απρ 2024
READING

Το Twitter εξελίσσεται και εξαγοραζει πλέον το δικό δημιουργικό agency 

4 MIN READ

Το Twitter εξελίσσεται και εξαγοραζει πλέον το δικό δημιουργικό agency 

Το Twitter εξελίσσεται και εξαγοραζει πλέον το δικό δημιουργικό agency 

Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων, το Twitter αντιμετώπιζε σκληρή κριτική για την ανεμπόδιστη δημοσίευση του λεγόμενου hate speech και την εξάπλωση της παραπληροφόρησης.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι η εταιρεία προσπαθεί να διορθώσει την πορεία της.

Έτσι, δεδομένων των κρίσιμων προεδρικών εκλογών , η εταιρεία απαγόρευσε τις πολιτικές διαφημίσεις, υπέδειξε τα tweets του Donald Trump ως αμφισβητούμενες δημοσιεύσεις και χρησιμοποίησε διασυνδέσεις για να ωθήσει τους χρήστες να διαβάζουν και να σχολιάζουν ιστορίες πριν τις κοινοποιήσουν ή κάνουν retweet εντός της σελίδας.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο Donald Trump “εκδιώχθηκε” ολοκληρωτικά από την πλατφόρμα του Twitter.

Πολλές από αυτές τις προσπάθειες φαίνεται ότι αποδίδονται, τουλάχιστον εν μέρει, στην ηγεσία του Dantley Davis, του πρώτου Chief Design Officer του Twitter, ο οποίος μάλιστα σχολιάζει ότι η πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού—τόσο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων του Twitter όσο και για την επέκταση των δυνατοτήτων του—αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ομάδα του.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, το Twitter αποκάλυψε ότι επενδύει περαιτέρω προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς φαίνεται ότι η εταιρεία απέκτησε την πρώτη της εταιρεία δημιουργικού σχεδιασμού, την Ueno.

Οι εξαγορές αντίστοιχων στούντιο συνιστούν κοινό σημείο για την πλειονότητα του εταιρικού κόσμου και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων δεν αποτελούν εξαίρεση.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook έχει ήδη αποκτήσει εταιρείες σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των Sofa, Hot Studio και Teehan+Lax στο παρελθόν.

Η Ueno είναι γνωστό ότι εργάζεται σε εφαρμογές για την Uber και το πρακτορείο Reuters, ενισχύοντας παράλληλα projects όπως το nude Body Issue του ESPN.

 Εντούτοις, το Twitter υπήρξε πελάτης της Ueno και στο παρελθόν. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Twitter, η ομάδα της Ueno δεν θα παραμείνει σε λειτουργία ως αυτόνομη ομάδα , αλλά πρόκειται να ενσωματωθεί σε πολλές διαφορετικές ομάδες εντός των τμημάτων σχεδιασμού και έρευνας του Twitter για να επιταχύνει το έργο και την επίτευξη των στόχων της εταιρείας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ακόμη, φαίνεται ότι το όραμα και τα σχέδια του Twitter για το μέλλον φαίνονται πιο περίπλοκα και σύνθετα από την τρέχουσα μορφή και λειτουργία της σελίδας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Chief Design Officer της εταιρείας,  στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι χώροι στους οποίους οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Συνέχισε, μάλιστα, τονίζοντας ότι αυτοί οι κοινοτικοί χώροι θα είναι ασφαλείς και θα πραγματοποιείται πλήθος ελέγχων, καθώς κατά την γνώμη του οι επιτυχημένες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης είναι εκείνες όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι.

Επιπρόσθετα, ο Dantley Davis τόνισε την ανάγκη που υφίσταται να γίνει το Twitter ένα πιο προσιτό εργαλείο παγκοσμίως και να ανοίξει ακόμη και την δική του πλατφόρμα για άλλους προγραμματιστές με σκοπό να δημιουργηθούν πιο εξατομικευμένες εμπειρίες.

Έτσι, φαίνεται ότι θα μπορούσε το Twitter να δημιουργήσει κάτι σαν το προσωπικό του App Store, με σκοπό οι χρήστες να προσαρμόζουν την υπηρεσία με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μεγάλο όραμα για την εν λόγω πλατφόρμα και σαφώς θα απαιτήσουν ένα αρκετά μεγάλο προσωπικό σχεδιασμού και ανάπτυξης βαδίζοντας στα χνάρια εταιρειών όπως το Google και το Facebook οι οποίες συχνά αποκτούν εταιρείες ενώ βρίσκονται σε στάδια ανάπτυξης και επέκτασης.

Έτσι, μπορεί το Twitter να αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα σχεδιασμού του ή τον αριθμό των εργαζομένων της Ueno που ενσωματώνονται στην εταιρεία, αλλά σε κάθε περίπτωση το Twitter θεωρείται μια σχετικά μικρή εταιρεία, δεδομένου του μεγάλου αντίκτυπου που έχει στον δημόσιο λόγο, αφού διαθέτει μόνο 4.500 υπαλλήλους (ο αριθμός αντιπροσωπεύει το ένα δέκατο περίπου του μεγέθους του Facebook, αν και σχεδόν το διπλάσιο από το μέγεθος του Snap). 

Καταληκτικά, μπορεί η  Ueno είναι η πρώτη εταιρεία σχεδιασμού που παίρνει υπό την ιδιοκτησία του το Twitter, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι και η τελευταία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.