19 Απρ 2024
READING

Η Sony αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το Vision-S όχημα που ετοιμάζει

3 MIN READ

Η Sony αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το Vision-S όχημα που ετοιμάζει

Η Sony αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το Vision-S όχημα που ετοιμάζει

Το πρωτότυπο του αυτοκινήτου Vision-S της Sony, ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην διεθνή έκθεση CES πέρυσι, αλλά η καινοτομία του συγκεκριμένου οχήματος δεν ξεθώριασε μετά την ολοκλήρωση της εμπορικής έκθεσης τεχνολογίας.

Το Vision-S επιστρέφει τώρα μέσα από μια σειρά νέων βίντεο που κυκλοφόρησε η Sony κατά τη διάρκεια της έκθεσης  CES του 2021, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα. 

Έτσι, παρουσιάστηκαν δύο επιπλέον βίντεο που δείχνουν αφενός το Vision-S να κινείται σε ένα ιδιωτικό κομμάτι δρόμου και στη συνέχεια να επεκτείνεται σε δημόσιους δρόμους στην Αυστρία.

Όμως, υπάρχει ακόμα ένα βίντεο, μεγαλύτερο σε διάρκεια, το οποίο ρίχνει περισσότερο φως στο πώς ακριβώς η Sony σχεδίασε και ανέπτυξε το πρωτότυπο αυτό, στους συνεργάτες της εταιρείας που εργάστηκαν για αυτό καθώς και σε ένα τμήμα της τεχνολογίας που βρίσκεται κάτω από την καινοτομία του οχήματος.

Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι το πρωτότυπο Vision-S φαίνεται ότι αποτελεί απλώς ένα σημείο εκκίνησης για την Sony, η οποία σύμφωνα με τον Frank Klein, τον  πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Magna Steyr, δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί!

Ο ίδιος συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ της Sony και της Magna Steyr θα συνεχιστεί στο μέλλον και πως το Vision-S δεν ήταν απλά μία επίδειξη δύναμης.

Επιπλέον, το ίδιο το βίντεο και οι περαιτέρω πληροφορίες που προσφέρθηκαν, υποδεικνύουν ότι η Sony και οι πολυάριθμοι συνεργάτες της έχουν αναπτύξει περισσότερο το εν λόγω όχημα σε σχέση με το παρελθόν έτος.

Πιο αναλυτικά, η Sony αύξησε σε 40 τον αριθμό των αισθητήρων στο όχημα για να διευκολύνει την ορατότητα των 360 μοιρών και πειραματίστηκε με ποικίλους τρόπους για να αυξήσει τις δυνατότητές της, σύμφωνα με τον Izumi Kawanishi, τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, ο οποίος παρουσιάζεται και στο βίντεο.

Παράλληλα, η Sony δημιούργησε επίσης ένα σύστημα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας του συγκεκριμένου οχήματος. Έτσι, η οθόνη προβολής σε μέγεθος ταμπλό, που διαθέτει το αυτοκίνητο, είναι εξοπλισμένη με πέντε ενότητες που αντιστοιχούν σε : κάμερα, ρυθμίσεις, πλοήγηση, μουσική και βίντεο.

Επιπρόσθετα, το βίντεο παρουσιάζει αρκετά ακόμη χαρακτηριστικά που έχουν προστεθεί, ή που βρίσκονται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού με φωνητικές εντολές, επιλογές ψυχαγωγίας, όπως κάποια βιντεοπαιχνίδια, δυνατότητα να ενημερώνεται το λογισμικό του αυτοκινήτου ασύρματα, 5G συνδεσιμότητα και ένα σύστημα παρακολούθησης του δρόμου, το οποίο χρησιμοποιεί μια κάμερα εντός του αυτοκινήτου.

Αυτή η φωτογραφική κάμερα, την οποία η Sony περιγράφει λεπτομερέστερα στην ιστοσελίδα της, έχει έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, η κάμερα χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και την αναγνώριση της κατάστασης του επιβάτη. Έτσι, εάν εντοπίσει, για παράδειγμα, έναν επιβάτη που κοιμάται στο πίσω κάθισμα, το αυτοκίνητο θα ελέγχει αυτόματα το κλίμα γύρω από αυτό το κάθισμα με σκοπό να βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Sony.

Το σύστημα συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα από την καθημερινή χρήση και εφαρμογή των δυνατοτήτων του και η οδήγηση εξατομικεύεται, καθώς το αυτοκίνητο «μαθαίνει» την προτιμώμενη θερμοκρασία του οδηγού, την μουσική που ο ίδιος ακούει και τις διαδρομές οδήγησης. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με την εταιρεία, για να κάνουν τον χώρο ακόμα πιο άνετο.

Το βίντεο περιλαμβάνει μια σειρά συνεργατών που εργάστηκαν για την παραγωγή του Vision-S, συμπεριλαμβανομένων των Bosch και Continental, της ουγγρικής εταιρείας  AIMotive, η οποία ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση, της εταιρείας λογισμικού Elektrobit Automotive, της Vodafone και άλλων πολλών.

Έτσι, το πλήθος των συνεργατών και η αφοσίωση στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, υποδεικνύουν ότι αναμφίβολα κάποια μέρα θα υπάρξει ένα αυτοκίνητο της Sony, το οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.