19 Απρ 2024
READING

Η Samsung εφαρμόζει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση του upcycling

3 MIN READ

Η Samsung εφαρμόζει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση του upcycling

Η Samsung εφαρμόζει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση του upcycling

Σε έναν κόσμο, όπου τα τεχνολογικά προϊόντα λέγεται ότι κατασκευάζονται με ημερομηνία λήξεως, υπήρξε πάντα αναπάντητο ένα μεγάλο ερώτημα γύρω από το τι οφείλουν να κάνουν οι καταναλωτές με τον τεράστιο όγκο των τεχνολογικών προϊόντων που τείνει να εγκαταλείπεται και να αντικαθίσταται όλο και πιο εύκολα με την πάροδο των χρόνων.

Έτσι, φαίνεται ότι υπάρχουν ποικίλες επιλογές για τη διάθεση και την ανακύκλωση αυτών των αντικειμένων που συχνά αποτελούνται από επιβλαβή για το περιβάλλον υλικά.

Η έννοια του «upcycling» ή αλλιώς η έννοια της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης, μετατρέπεται παράλληλα σε μια όλο και πιο δημοφιλή επιλογή — προσφέροντας μια νέα ευκαιρία για την αξιοποίηση της παλιάς ή αχρηστευμένης τεχνολογίας.

Άλλωστε, ένα smartphone τριών ή περισσοτέρων ετών, μπορεί να μην θεωρείται από πολλούς η καλύτερη επιλογή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραιτήτως και άχρηστο.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην CES, η Samsung παρουσίασε και περιέγραψε το νέο της πρόγραμμα «Galaxy Upcycling at Home».

Προς το παρόν, η εταιρεία έχει δώσει αρκετά στοιχεία και ενδείξεις σχετικά με το πρόγραμμα και την λειτουργία τους— και πιθανότατα θα λάβουμε περισσότερες πληροφορίες στην εκδήλωση Galaxy Unpacked, που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την εταιρεία το νέο πρόγραμμα που λανσάρει η Samsung επαναπροσδιορίζει τον κύκλο ζωής ενός παλαιότερου μοντέλου Galaxy smartphone και προσφέρει στους καταναλωτές επιλογές για το πώς θα μπορούσαν να επαναπροσδιορίσουν τη συσκευή τους για να δημιουργήσουν μια ποικιλία διασυνδεδεμένων εργαλείων (IoT)  με σκοπό την αξιοποίηση τους στο πλαίσιο του σπιτιού τους.

Πιο συγκεκριμένα, παραδείγματα που εκμαιεύονται από τις διευκρινίσεις που έχει μέχρι στιγμής προσφέρει η Samsung στην παρουσίαση της περιλαμβάνουν μια οθόνη για την επίβλεψη των βρεφών, έναν αισθητήρα για την ενεργοποίηση των φώτων από απόσταση με σκοπό την φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, ενώ η εταιρεία  έκανε και μία πιο αφηρημένη αναφορά σε ένα «ψηφιακά ασφαλές σπίτι» χρησιμοποιώντας το Samsung Knox.

Σε γενικές γραμμές παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς, τα μελλοντικά σχέδια που διαθέτει η εταιρεία για τις δράσεις και τα προϊόντα προς αυτήν την κατεύθυνσης.

Φυσικά, θα πρέπει ακόμα να ειπωθεί κάτι αλλά και να ληφθεί δράση σχετικά με το ζήτημα της προγραμματισμένης απαξίωσης των τεχνολογικών συσκευών και των προδιαγραφών με τις οποίες κατασκευάζονται οι συσκευές από τις μητρικές τους εταιρείες.

Τέλος, το κομμάτι εκείνο του παζλ που αποτελεί μια από τις πιο διασκεδαστικές πρωτοβουλίες που εισήγαγε η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αφορά σε κουτιά που μπορούν και έχουν τις προδιαγραφές για να μετατραπούν σε αντικείμενα οικιακής χρήσης.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλες οι QLED και UHD TV συσκευές, καθώς και τα τεχνολογικά προϊόντα ήχου που διαθέτει θα εξοπλίζονται στο εξής με αυτού του είδους την συσκευασία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.