25 Απρ 2024
READING

Η  Disney εξετάζει το σενάριο αλλαγής του συνδρομητικού της μοντέλου 

4 MIN READ

Η  Disney εξετάζει το σενάριο αλλαγής του συνδρομητικού της μοντέλου 

Η  Disney εξετάζει το σενάριο αλλαγής του συνδρομητικού της μοντέλου 

Με την Disney να προσβλέπει σε 230 με 260 εκατομμύρια συνδρομητές στην πλατφόρμα συνεχούς ροής της μέχρι το 2024, η παρουσία του εν λόγω παρόχου γίνεται ακόμα πιο αισθητή στο ανταγωνιστικό τοπίο.

Η όλο και αυξανόμενη επιτυχία της Disney+ θέτει εμφατικά το ερώτημα για το εάν έχει πλέον νόημα για την Disney να είναι μέρος της ροής των Disney+, Hulu και ESPN+ για 14.99 δολάρια, έναντι της δικής της αυτόνομης υπηρεσίας της. 

Φαίνεται ότι η Disney είναι πια έτοιμη για να προσεγγίσει τους καταναλωτές αυτόνομα και εκτιμάται ότι θα αποφασίσει τελικά να ακολουθήσει τελικά τη διαδρομή μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. 

Η διατήρηση των καταναλωτών διευκολύνεται όταν μειώνεται το κόστος

Το 2020, οι πάροχοι περιεχομένου εστίασαν περισσότερο στο πώς να αποκτήσουν περισσότερους συνδρομητές. Έτσι, προσέφεραν συλλογικά δωρεάν συνδρομές περιορισμένης διάρκειας ή ομαδοποιημένες προσφορές για να τους προσελκύσουν.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αμφισβητούν το κατά πόσο χρειάζονται πραγματικά κάθε υπηρεσία στην οποία έχουν εγγραφεί, συμπεριλαμβανομένης της Disney+.

Αυτή τη στιγμή, η Disney+ βασίζεται στο αγαπημένο πρωτότυπο περιεχόμενο που διαθέτει για να προσελκύσει συνδρομές. Παρόλα αυτά, εάν αυτή η καινοτομία χάσει την αίγλη της, η Disney θα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει τους θεατές συντονισμένους στο περιεχόμενο της. 

Πιο αναλυτικά, η πλατφόρμα κοστίζει περίπου 7 δολάρια το μήνα από μόνη της, αλλά εάν συνδυαστεί με το κόστος άλλων ταινιών, τότε το κόστος αυξάνεται γρήγορα για τους καταναλωτές.

Όμως, φαίνεται ότι με ένα μοντέλο που υποστηρίζεται και από τις διαφημίσεις, θα είναι λιγότερο πιθανό να συμπεριλάβουν οι χρήστες την Disney+ στις περικοπές των υπηρεσιών.

Μάλιστα, το SpotX διαπίστωσε ότι τέσσερις από τους πέντε καταναλωτές επιλέγουν και παρακολουθούν προγράμματα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Άλλωστε, η διατήρηση των ακροατηρίων είναι πάντα ευκολότερη όταν το κόστος μίας υπηρεσίας μειώνεται ή εξαλείφεται ολοκληρωτικά!

Περισσότεροι καταναλωτές προσεγγίζονται

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για την προσέγγιση πολύ περισσότερων ανθρώπων εάν η υπηρεσία δεν αυξάνει κατά πολύ τις μηνιαίες δαπάνες των καταναλωτών.

Μάλιστα, η ίδια μελέτη της SpotX διαπίστωσε ότι το 80% των καταναλωτών δεν σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες του για συνδρομές περιεχομένου στο κοντινό μέλλον.

Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη θα σταθεροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για τις υπηρεσίες περιεχομένου, οι οποίες δεν προσφέρουν ένα τμήμα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. 

Επιπλέον, η Disney βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία. Όμως, για να φτάσει και να προσεγγίσει μαζικά το σύνολο των συνδρομητών, η Disney πρέπει να προχωρήσει δυναμικά προσεγγίζοντας την πλειοψηφία, γεγονός που προϋποθέτει την άρση των φραγμών εισόδου.

Η παγκόσμια επέκτασή της εταιρείας και οι υψηλοί αριθμοί συνδρομητών υποδηλώνουν ότι μια επιχείρηση που θα υποστηρίζεται στο μέλλον από διαφημίσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα αποδοτικό και βιώσιμο οικονομικά μοντέλο, ειδικά εάν ο σκοπός είναι η προσέγγιση των καταναλωτών  με χαμηλό προϋπολογισμό.

Οι εταιρείες θα ήταν πρόθυμες να διαφημιστούν στη Disney+

Η Disney διαθέτει το πλεονέκτημα ότι είναι μια ευρέως γνωστή και καθιερωμένη υπηρεσία με πλούσιο αρχειακό υλικό και αναγνώριση, γεγονός που καθόρισε εξαρχής την επιτυχία για την εταιρεία.

Έτσι, φαίνεται ότι οι διαφημιζόμενοι ενδέχεται να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται εξίσου για μια πλατφόρμα της Disney+ που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.Η Disney+ μπορεί, συνεπώς, να χρησιμοποιήσει ως εφόδια, τις γνώσεις την εμπειρία και τις τεχνικές διαφημίσεων για να προσελκύσει μεγάλους διαφημιζόμενους και να επεκτείνει το την ισχύ του τμήματος του περιεχομένου που υποστηρίζεται από τις διαφημίσεις.

Λόγω της πρωτοφανούς μετατόπισης των καταναλωτών στον τηλεοπτικό χώρο τα τελευταία χρόνια, οι διαφημιζόμενοι έχουν ήδη επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο κανάλι.Από την άλλη, για τους διαφημιζόμενους, η στρατηγική αγοράς της ζώνης του primetime δεν έχει αλλάξει: εξακολουθούν να θέλουν να συσχετίσουν το εκάστοτε εμπορικό τους σήμα με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και να προσεγγίσουν μεγάλα ακροατήρια.

Οι τακτικές, ωστόσο, έχουν αλλάξει και η Disney+ εκτιμάται ότι πληροί τις προδιαγραφές και ικανοποιεί τις ανακύπτουσες απαιτήσεις των διαφημιζομένων.

Εν κατακλείδι, θα ήταν σοφό για την Disney να εξετάσει φέτος έναν άξονα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις για να συνεχίσει τη δυναμική της στο χώρο της παραγωγής περιεχομένου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.