19 Απρ 2024
READING

Οι εταιρείες ρούχων κλείνουν μαζικά τα φυσικά τους καταστήματα

5 MIN READ

Οι εταιρείες ρούχων κλείνουν μαζικά τα φυσικά τους καταστήματα

Οι εταιρείες ρούχων κλείνουν μαζικά τα φυσικά τους καταστήματα

Δεδομένων των αναταραχών που προκάλεσε η πανδημία στις συνήθειες των καταναλωτών, οι έμποροι των ειδών ένδυσης και συνολικά οι εταιρείες ρούχων ανακοίνωσαν το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων κατά το παρελθόν έτος εξαιτίας της πανδημίας.

Ωστόσο, οι αλλαγές φαίνεται ότι θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Έτσι, τα εξαιρετικά δημοφιλή καταστήματα ένδυσης που κάποτε απολάμβαναν τεράστια κίνηση στον χώρο των φυσικών καταστημάτων εξετάζουν τώρα το σενάριο του κλεισίματος. 

Αν και ορισμένοι λιανοπωλητές κατάφεραν να ανταπεξέλθουν χάρη στην αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών, η πανδημία του κορονοϊού περιόρισε τις αγορές στα καταστήματα, οδηγώντας σε αδιέξοδο εκείνους που δεν είχαν αναπτύξει επαρκώς την δραστηριότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες εταιρείες ρούχων που επανεξετάζουν τώρα τον αριθμό των φυσικών καταστημάτων τους:

Η Gap ανακοίνωσε πέρυσι ότι κατευθύνεται προς την έξοδο από τα εμπορικά κέντρα και θα κλείσει 350 καταστήματα μέχρι το 2024

Έτσι, φαίνεται ότι το 80% των υπόλοιπων καταστημάτων της Gap θα βρίσκεται σε τοποθεσίες εκτός εμπορικών κέντρων.

Πιο αναλυτικά, η Gap έκλεισε 40 καταστήματα παγκοσμίως στις αρχές του 2020 ως μέρος του γενικότερου σχεδίου για το κλείσιμο 230 καταστημάτων σε διάστημα δύο ετών, ενώ 29 από τα καταστήματα που έκλεισαν βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα, μια δήλωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας ανέφερε ότι η εταιρεία δεσμεύεται να εξετάσει προσεκτικά και αποφασιστικά τα καταστήματα εκείνα που δεν έχουν καλή απόδοση ή δεν ταιριάζουν στο όραμα που έχει η εταιρεία για το μέλλον.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλα στοιχεία, η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα κάτω από άλλα μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Old Navy και Athleta.

Η Gap ανέφερε ότι σχεδιάζει να κλείσει 130 από τα καταστήματα της Banana Republic που βρίσκονται στην Β. Αμερική τα επόμενα τρία χρόνια

Η  Banana Republic αναφέρει ότι επικεντρώνεται τώρα στην ανάληψη δράσης για την προσαρμογή στις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθώς η στροφή προς την περισσότερο περιστασιακή μόδα και τις καινούριες τάσεις κατά τη διάρκεια των απαιτήσεων της πανδημίας και του εγκλεισμού, οδήγησε την ποικιλία των πιο επίσημων ενδυμάτων της εταιρείας να παραμείνουν στα ράφια.

Η American Eagle Outfitters θα μπορούσε να κλείσει έως και 500 καταστήματα τα επόμενα δύο χρόνια

Σύμφωνα με δελτίο τύπου  τα καθαρά έσοδα από την American Eagle και την Aerie μειώθηκαν κατά 15%, στο ποσό των 884 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η Victoria’s Secret ανακοίνωσε ότι θα κλείσει περίπου 250 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Η L Brands, η εταιρεία που έχει υπό την ιδιοκτησία της την Victoria’s Secret, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα κλείσει 251 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. 

Πιο αναλυτικά, 235 καταστήματα της Victoria’s Secret και τρία καταστήματα της εταιρείας Pink πρόκειται να κλείσουν στις ΗΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα που πρόκειται να κλείσουν βρίσκονται στον Καναδά.  Μάλιστα, σύμφωνα με το Forbes, οι καθαρές πωλήσεις της Victoria’s Secret μειώθηκαν κατά 46% το πρώτο δημοσιονομικό τρίμηνο του 2020.

Η Macy σχεδιάζει να κλείσει 125 καταστήματα μέχρι το 2023, με δεκάδες καταστήματα να κλείνουν φέτος

Σύμφωνα με έκθεση  τα κλεισίματα που πρόκειται να συμβούν αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών καταστημάτων της εταιρείας, ενώ η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι σχεδίαζε να περικόψει 2.000 εταιρικές θέσεις εργασίας καθώς και να κλείσει πολλά γραφεία.

Η Inditex, η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα Zara, ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα κλείσει περίπου 1.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο

Φαίνεται ότι τα καταστήματα του ομίλου θα κλείσουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να μετατοπίσει την εστίαση και το κέντρο βάρους της στις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Η Inditex δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις ακριβείς τοποθεσίες που πρόκειται να κλείσουν, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις της, το κλείσιμο θα αφορά καταστήματα που δεν ήταν αποδοτικά για την εταιρεία.

Μάλιστα, ο Pablo Isla, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε στην έκθεση της Inditex ότι ο πρωταρχικός στόχος από τώρα και μέχρι το 2022 είναι να επιταχυνθεί η πλήρης εφαρμογή του οράματος της εταιρείας που περιλαμβάνει καταστήματα τα οποία λειτουργούν με γνώμονα την ιδέα της παροχής στους πελάτες μας αδιάλειπτης εξυπηρέτησης ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, μέσα από οποιαδήποτε συσκευή και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η Guess δήλωσε τον Ιούνιο ότι σχεδίαζε να κλείσει 100 καταστήματα παγκοσμίως μέσα σε 18 μήνες

Ο Carlos Alberini, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε στους αναλυτές  ότι η πρόσφατη απόδοση των μετοχών και η αναμενόμενη ζήτηση για ένα μοντέλο καταστημάτων που θα ανταποκρίνεται στην νέα «κανονικότητα» κατέστησαν σαφές ότι τα χαρτοφυλάκια των καταστημάτων μας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να βελτιστοποιηθούν για να αυξήσουν την κερδοφορία.

Η Express δήλωσε τον Ιανουάριο του 2020 ότι σχεδιάζει να κλείσει περίπου 100 από τα καταστήματά της μέχρι το 2022

Η εταιρεία Express έκλεισε συνολικά εννέα καταστήματα το 2019 και 31 καταστήματα σε 22 κράτη μέσα τον Ιανουάριο. Τριάντα πέντε καταστήματα αναμένεται να κλείσουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Tim Baxter, ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε σχετικά με το ζήτημα ότι οι προσδοκίες της εταιρείας στοχεύουν  σε ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους μέσω ενός συνδυασμού χαμηλής αύξησης των πωλήσεων και μείωσης του κόστους. Φυσικά, αυτή η τροποποίηση θα πάρει κάποιο χρόνο, αλλά η εταιρεία φαίνεται να έχει σαφείς στόχους.

Η Nordstrom δήλωσε τον Μάιο ότι θα κλείσει μόνιμα 19 καταστήματα

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου ότι θα κλείσει 16 καταστήματα στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Φλόριντα, το Νιου Τζέρσεϋ, το Μέριλαντ, το Όρεγκον, τη Βιρτζίνια, το Τέξας και το Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με το Business Insider.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε επιπλέον κλεισίματα των πολυτελών καταστημάτων ένδυσης που διαθέτει στην Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη και το Palo Alto.

Η Brooks Brothers κήρυξε πτώχευση στις 8 Ιουλίου και η πρόκειται να κλείσει περίπου 51 καταστήματα

Σύμφωνα με το CNBC, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι κατά το παρελθόν έτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Brooks Brothers, η ηγετική ομάδα και οι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι εφάρμοσαν ποικίλες στρατηγικές επιλογές για να εξασφαλίσουν την μελλοντική επιτυχία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης της επιχείρησης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της στρατηγικής αναθεώρησης, προστέθηκε ο φόρτος των επιπτώσεων της πανδημίας γεγονός που ήταν εξαιρετικά αποδιοργανωτικό για την εταιρεία.Στις 8 Ιουλίου, αναφέρθηκε επίσημα ότι 38 καταστήματα Brooks Brothers είχαν κλείσει οριστικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.