25 Απρ 2024
READING

Η Unilever επενδύει εκατομμύρια σε φύκια

2 MIN READ

Η Unilever επενδύει εκατομμύρια σε φύκια

Η Unilever επενδύει εκατομμύρια σε φύκια

Η Unilever αναπτύσσει καθαριστικά με φύκια και θέλει να τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αυτοκαθαριζόμενες επιφάνειες. Ο δημιουργός προϊόντων όπως το Cif και το Dove πιστεύει ότι είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά.

Έχοντας αυτό κατά νου, η Unilever συνάπτει μια κοινοπραξία με τον επενδυτικό όμιλο Innova Partnerships. Μαζί θέλουν να εμπορεύονται το Lactam, μια βιοτεχνολογία που εμποδίζει τη ρύπανση της βρωμιάς και των μικροβίων στις επιφάνειες χάρη στα φύκια.

Τα στρώματα biofilm δεν μπορούν να σχηματιστούν στα φύκια. Τα φύκια είναι πάντα καθαρά επειδή έχουν αναπτύξει τον δικό τους αμυντικό μηχανισμό.Από την αγορά της τεχνολογίας σε πρώιμο στάδιο πριν από δέκα χρόνια, η Unilever έχει ήδη ξοδέψει περίπου 8 εκατομμύρια λίρες (8,85 εκατομμύρια ευρώ) για την ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Τώρα, έρχονται οι πρώτες δοκιμές των καταναλωτών και η Unilever υπόσχεται ότι εάν χρησιμοποιείται αυτήν η τεχνολογία τακτικά στο μπάνιο, η “βρωμιά” στα πλακάκια δεν θα μεγαλώνει.Η επιφάνειά θα είναι εμφανώς καθαρότερη.

Ωστόσο, η Unilever πιστεύει ότι το δυναμικό των φυκιών υπερβαίνει κατά πολύ αυτή την αγορά και σχηματίζει στην τεχνολογία.Το προϊόν δημιουργεί αυτοκαθαριζόμενες επιφάνειες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άοσμα παπούτσια.

Επί του παρόντος, υπάρχουν επίσης συζητήσεις σχετικά με οδοντικές εφαρμογές. Η Unilever βλέπει ακόμη και ευκαιρία για βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, αν δεν προσκολληθεί βρωμιά στο κύτος του πλοίου, το πλοίο αντιμετωπίζει λιγότερη αντίσταση και θα εκπέμπει λιγότερο στο περιβάλλον. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.