19 Απρ 2024
READING

Η start up αυγών για χορτοφάγους Eat Just επενδύει στην αγορά fast food της Κίνας

2 MIN READ

Η start up αυγών για χορτοφάγους Eat Just επενδύει στην αγορά fast food της Κίνας

Η start up αυγών για χορτοφάγους Eat Just επενδύει στην αγορά fast food της Κίνας

Το Eat Just, start up φαγητού από το Σαν Φρανσίσκο που κατασκευάζει προιόντα αυγών που δεν προέρχονται από κοτόπουλο, έχει φιλοδοξίες να αναπτυχθεί στην κινεζική αγορά όπου αυξάνεται η όρεξη των καταναλωτών για φυτικά τρόφιμα και άλλες μάρκες υποκατάστατων vegan όπως το Beyond έγιναν διαθέσιμες τα τελευταία τρίμηνα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα προμηθεύει την αλυσίδα γρήγορου φαγητού Dicos, έναν τοπικό αντίπαλο της McDonald’s και της KFC στην Κίνα.

Η συμφωνία θα δώσει την δυνατότητα στο Eat Just να προμηθεύει προιόντα αυγών με βάση τα φυτά σε περισσότερα από 500 καταστήματα. Τα αυγά προέρχονται από ένα όσπριο που ονομάζεται φασόλια mung, τα οποία από καιρό ήταν ένα δημοφιλές συστατικό για σούπα, ζυμαρικά και επιδόρπιο στην Κίνα.

Στην Dicos σε μεγάλες κινεζικές πόλεις οι καταναλωτές θα βρουν Eat Just αυγά σε μπέργκερ πρωινού, σάντουιτς κουλούρι και πιάτα πρωινού δυτικού τύπου. Αυτό διαφοροποιεί το μενού με βάση το φυτό Dicos, το οποίο περιλαμβάνει ήδη ένα burger κοτόπουλου vegan που παρέχεται από την τοπική εκκίνηση Starfield.

Η Dicos προσφέρει επίσης μια πύλη προς τις μεγάλες πόλεις χαμηλού επιπέδου της Κίνας, όπου έχει χτίσει ένα ισχυρό δίκτυο και μπορεί δυνητικά να βοηθήσει στην διάδοση των φυτικών πρωτεϊνών σε κοινότητες πέρα ​​από τα αστικά κέντα της Κίνας.

Η αλυσίδα λειτουργεί συνολικά 2.600 καταστήματα στην Κίνα και εξυπηρετεί 600 εκατομμύρια πελάτες ετησίως. Η Eat Just εισήλθε για πρώτη φορά στην Κίνα το 2019 και παράγει σήμερα λιγότερο από το 5% των εσόδων της από τη χώρα.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία αναμένει από την Κίνα να αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα μισά έσοδα. Δέκα από τους 160 υπαλλήλους της εδρεύουν στην Κίνα.

Πριν από τη συνεργασία της με την Dicos, η Eat Just είχε ήδη πωλήσει διαδικτυακά στην Κίνα μέσω των Alibaba και JD.com μεταξύ άλλων καναλιών λιανικής. Η εταιρεία στην Κίνα αναπτύσσεται επί του παρόντος κατά 70% από έτος σε έτος.

Τα φυτικά τρόφιμα αυξάνονται σε δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων καταναλωτών και η πιο βιώσιμη κατανάλωση γίνεται μέρος ενός εθνικού διαλόγου σχετικά με τη διατροφή της χώρας στο μέλλον.

Η Κίνα παράγει περίπου 435 δισεκατομμύρια αυγά ετησίως και η ζήτηση για πρωτεΐνες αυξάνεται. Η Euromonitor προέβλεψε ότι η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης κρέατος στον κόσμο, θα δει το μέγεθος της αγοράς «χωρίς κρέας» να αυξηθεί στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023, σε σύγκριση με 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.