20 Απρ 2024
READING

Η Pfizer αλλάζει το λογότυπο της για πρώτη φορά σε 70 χρόνια

2 MIN READ

Η Pfizer αλλάζει το λογότυπο της για πρώτη φορά σε 70 χρόνια

Η Pfizer αλλάζει το λογότυπο της για πρώτη φορά σε 70 χρόνια

Ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer παρουσίασε την πιο σημαντική ανανέωση της μάρκας του στα τελευταία περίπου 70 χρόνια. Περιλαμβάνει ένα νέο λογότυπο και είναι το τελικό βήμα σε μια αλλαγή που ξεκίνησε η εταιρεία το 2019.

Σήμερα, το πιο γνωστό προϊόν της Pfizer είναι το εμβόλιο για τον COVID-19, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την BioNTech SE. Η νέα ταυτότητα της επωνυμίας προορίζεται να μεταφέρει τη μετάβαση της Pfizer σε αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla ονόμασε, «μια μικρότερη εταιρεία με βάση την επιστήμη».

Η αλλαγή ξεκίνησε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, αλλά αναβλήθηκε τον Μάρτιο όταν κατέστη σαφές ότι η εταιρεία θα εστιάσει πλήρως στην ανάπτυξη εμβολίου το συντομότερο δυνατό.

Πριν από αυτό, η Pfizer έκανε focus groups με χιλιάδες ασθενείς, γιατρούς και υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο για να συμμετέχουν στην αλλαγή.Ανάμεσα σε 200 διαφορετικά σχέδια λογότυπων κατέληξε σε τέσσερα προτού επιλέξει αυτό που είναι σχεδιασμένο από την Team, graphic design firm του Μπρούκλιν.

Καθώς έγινε σαφές ότι είχε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο που επρόκειτο να αλλάξει τον κόσμο, προχώρησε πολύ γρήγορα για να ολοκληρώσει αυτήν την αλλαγή, επειδή ήταν το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, όχι το πρώτο.

Σε μια δήλωση, η εταιρεία ανέφερε ότι το νέο λογότυπό της αντιπροσωπεύει οπτικά την επιθυμία της Pfizer να τιμήσει την κληρονομιά της, κοιτάζοντας παράλληλα προς το μέλλον.

Το παρελθόν αντιπροσωπεύεται από το “Pfizer” γραμμένο σε μια οικεία γραμματοσειρά, λίγο πιο “συντηρητική” αλλά διατηρώντας μια παρόμοια εμφάνιση. Το μέλλον αντιπροσωπεύεται από αυτό που ο Pfizer αποκαλεί «έλικας κορδέλας», ένα στροβιλισμένο μείγμα ελαφρών και σκούρων μπλε γραμμών που θυμίζουν την τεχνολογία με βάση το γονίδιο πίσω από το εμβόλιο COVID-19 της εταιρείας – τεχνολογία που θα μπορούσε κάποια μέρα να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου και άλλες ασθένειες.

Μια φαρμακευτική εταιρεία σε αυτό το επίπεδο δεν αλλάζει την εμφάνισή της μόνο και μόνο επειδή θέλεις να είσαι διαφορετική.Δεν λειτουργεί και μπορεί να φαίνεται επιφανειακό και ρηχό.Αλλά το εμβόλιο έδωσε μια ακόμη αιτία για αυτή την μεγάλη αλλαγή.

Το λογότυπο δεν θα κερδίσει βραβεία σχεδιασμού.Αλλά κάνει καλύτερη δουλειά για να αποτυπώσει τις φιλοδοξίες της Pfizer από το προηγούμενο λογότυπο, το οποίο είχε σχήμα σαν χάπι και βοηθά την εταιρεία να αποσυνδεθεί από τα χάπια στυτικής δυσλειτουργίας.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια “Science Will Win”, και στην συνέχεια κυκλοφόρησε τη νεότερη διαφήμισή της για την καμπάνια που συμπίπτει με την ανανέωση της ταυτότητας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.