20 Απρ 2024
READING

Οι διαφημιστικές υπηρεσίες του Amazon αυξάνονται

3 MIN READ

Οι διαφημιστικές υπηρεσίες του Amazon αυξάνονται

Οι διαφημιστικές υπηρεσίες του Amazon αυξάνονται

Η διαφημιστική επιχείρηση του Amazon αναπτύσσεται τώρα ταχύτερα ακόμη και από τα τμήματα εμπορίου και λιανικής, το τμήμα cloud computing και των Prime συνδρομών που έχει υπό την ιδιοκτησία του ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με νέα στοιχεία που αφορούν τις άλλες δραστηριότητες του Amazon, αυτές δηλαδή που αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την επιχείρηση του Amazon που σχετίζεται με διαφημίσεις, παρατηρήθηκε άνοδος 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθ ‘ όλη τη διάρκεια του 2020,  και αύξηση 47% εάν τα δεδομένα εξεταστούν σε σχέση με το παρελθόν έτος στα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, φαίνεται ότι η απότομη αύξηση των διαφημιστικών εσόδων συνδέεται στενά με την όλο και αυξανόμενη κυριαρχία της τεράστιας διαδικτυακής αγοράς της εταιρείας και των εκτεταμένων αναγκών των εμπόρων να εξασφαλίσουν την αποδοτική διαδικτυακή τους παρουσία κατά την διάρκεια της πανδημίας. 

Οι τελευταίοι, έσπευσαν να εξασφαλίσουν την διαφήμιση τους στον κυβερνοχώρο με σκοπό  να εξασφαλίσουν  εξίσου ότι τα προϊόντα τους θα εμφανίζονται στις λίστες αναζήτησης και θα ενισχύονται διαρκώς οι πωλήσεις και τα κέρδη τους.

Παράλληλα, με μόλις ένα περίπου από τα δέκα κλικ να οδηγούν στην πραγματοποίηση μίας αγοράς, οι διαφημιζόμενοι είναι εμφανώς πρόθυμοι να πληρώσουν τεράστια ποσά για να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους θα εμφανίζονται σε κορυφαία και προφανή σημεία όπως είναι οι sponsored καταχωρήσεις και θα πολλαπλασιάζουν έτσι τα κέρδη τους.

Ακόμη, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την JungleScout δείχνουν ότι οι διαφημιζόμενοι συχνά πληρώνουν πάνω από 7 δολάρια ανά κλικ για να κατοχυρώσουν την παρουσία τους στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις, όπως για παράδειγμα «ακουστικά μειωμένου θορύβου», ακόμη και αν ο πελάτης δεν προβεί τελικά στην πραγματοποίηση της αγοράς.

Συγκεκριμένα, αυτό το μοντέλο «pay-to-play» έχει μετατραπεί στο μήλο της Έριδας για τις  μεγάλες εταιρείες, καθώς επιτρέπει στους διαφημιζόμενους που είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα, να εμφανίζονται υψηλότερα στις αναζητήσεις.

Ακόμη κι αν ο καταναλωτής είχε πραγματοποιήσει αναζήτηση ενός συγκεκριμένου προϊόντος, είναι πιθανό να εμφανιστεί ως χορηγούμενη διαφήμιση το προϊόν κάποιας άλλης επωνυμίας που υπερίσχυσε στις διαφημιστικές δαπάνες.

Ωστόσο, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός εμπόρων και επιχειρήσεων αναγκάζονται να στραφούν στο Amazon για να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους, καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού και της πανδημίας, πολλοί είναι και εκείνοι που βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων και  δεν έχουν πια άλλη επιλογή παρά να αγοράσουν διαφήμιση στον εν λόγω ιστότοπο.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Feedvisor που εκπονήθηκε μεταξύ χιλίων και πλέον μεγάλων εμπορικών εταιρειών και επιχειρήσεων, ο αριθμός των διαφημιζομένων μέσα από τις υπηρεσίες που διαθέτει το Amazon έχει αυξηθεί από το 57% που βρισκόταν το 2019 σε ένα επιβλητικό ποσοστό της τάξεως του 73% για το 2020!

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.